Ферма “СтреКоза” завершила свій шлях, і це був не простий крок, а важливий рубіж у моєму житті. Наші улюблені тварини тепер знайшли нові домівки, а я вирушила до Італії, щоб здійснити свою мрію — повністю присвятити себе сироварінню.
Тут, в Італії, серед неймовірних людей, я створила свою школу сироробства, яка стала новим натхненням. Школа StreKoza — це не просто навчання, це простір, де ми разом досліджуємо магію сиру, вивчаємо мистецтво аффинажу і ділимося знаннями про те, як створити сир, що зберігає в собі терруар і душу творця.
Я завжди мріяла про місце, де кожен може знайти підтримку і спільноту, де можна працювати з натуральними культурами, досліджувати природу молока і мікробіологію, яка змушує сир оживати. І тепер, у моїй школі, це можливо. Ми стали сім’єю — чізмафією, братством сирого молока і натуральних бактерій. Тут кожен крок — це досвід, кожна деталь має значення, і все робиться з глибоким розумінням та любов’ю.
Хто хоче дізнатися більше, приєднатися до цього шляху і стати частиною нашої родини — можете почитати деталі тут і заповнити анкету. Я з нетерпінням чекаю нових учнів, готових разом із нами створювати сири, що зберігають у собі душу та історію.