Мені коли треба швидко, то сир по типу тільзітера з сухим часником. Вкинула на 6 годин під прес і вільна.
Поки наші кози були в декреті, ми дуже скучили за козиним сирчиком. І вчора, назбиравши всього 4,5л молока від нашої первістки Мілки, зробила адигейський сир (вийшло 720 грам). Завжди цей сир роблю із 6л молока, виходить 1 кг. Але ж тепер вигодовуємо 2 козенят, тому більше собі поки ні-ні)
Такий цей сир вдався смачний, білесенький, солодкаво-солонуватий. На сніданок - це те, що треба
О класс! А я пока еще такой не делала.Надо почитать рецепт.Спасибо.
Роблю як тільзітер, без промивки зерна, злила сироватку, додала , з розрахунку на 10л. молока, 2 чайні ложки солі і 2 сухого меленого часнику. Постояло пів годинки, раз-два перекинула і під прес 2 кг. Ставлю в холодильник, в кухні тепло. Потім на 6 годин солить. Смачно! Визріває не менше 3 тижні.
Олю дякую утащила в закладки.
У нашій козиній родині справді розкішне поповнення. Вчора ще одна первістка Дарка народила 3-х дівчаток вагою 3500, 3700, 3900 гр.
Поздравляю! Молочных рек и здоровья козочке маме и козушкам!
Вітаю!!! Яка кізонька розумничка , таку велику вагу носила, та ще й дівчаток подарувала. На сирочок та масло і багато різних смаколиків.
Вітаю, дівчатка - це мабуть мрія кожного козовода
Вот это да! Тройня, да еще и девчат! Да красоток таких! Поздравляю!
Вона взагалі молодчинка. Ми бачили, що живіт в неї величезний, але якось і не думали, що перший раз вона аж трьох козенят народить. Максимум на двох розраховували. А тут - аж три і ще й всі кізоньки, та й не зовсім дрібненькі. В цьому, мабуть, неабиякі заслуги і їх татка - козлика Жори😉
Оля, а в якому віці ви її покривали?
И не только, а еще и хозяюшки, которая хорошо кормила и поила маму-козочку!
В 1 рік і 2 місяці її покрили.
Дарка від самого народження була дуже перспективною козочкою. В неї завжди були добрі апетити і вона росла такою костистою, міцною. В 4 місяці Дарка виглядала так:
На цьому фото їй 9 місяців.
Перед народженням малих в неї сформувалося гарне вим’я. Доїться легко. Тепер цікаво, скільки молочка даватиме.
Поздравляю! Вот это здорово! Тройка красивущих девок! Чтоб все были здоровы!
В цьому плані в мене чоловік - супер-господар. Він сам доглядає за всією фермою. Моя робота - дати раду з молоком, наварити сирочку.
Оля,принимайте и мои поздравления ! Маме козочке скорейшего восстановления, много вкусного молочка, а девчушки пусть растут крепкими и радуют вас.
Олю,з відкриттям віртуальної сторіночки Вас.Щоб Вам завжди тут було затишно.А саме головне-з народженням дівчаток.Хай ростуть здорові та перспективні,на молочко,сир і масло Вашій красуні Дарці.Це цілий клад,розказуйте,показуйте їх частіше,як ростимуть,з якою вагою народилися.Дуже класні і господарі і господарство.
Дякую Вам, Віра. Дуже приємно читати такі гарні слова, побажання!!! Ми всіх трьох дівчаток залишаємо собі. Трошки за ними поспостерігаємо і придумаємо їм імена. Як матиму нові фото, обов’язково покажу.
Ой умничка!ЯЗолота козюленька.а девочки какие ой прелесть.Пусть растут вам на радость.а мамуличке молочка побольше .