І як це взагалі вийшло , що коза далася на садку козла, вони прутко тікають і вивертаються , коли не в охоті . Її тримали, чи цап здоровенний зміг втримати сам ?
Але питання чому кров , немає бути в ідеалі. Навіть якщо садка на ярку не в охоті . В кіз немає дівочої пліви. Але все ж якийсь сосуд десь лопнув. Коза як себе поводила , їй не болить нічого , вона не горбатить спину , не лягає часто , весела, все як завжди ? Про всяк випадок постежте за поведінкою.
Вона першокотка, козенят вже мала. Як тільки побачила козла почала втікати від нього по кругу бо була з цепом. Закрутилася за чоловіка і стала на короткому цепу, тоді і козел пригнув. Не могли бистро розплутати. Хвіст не піднімала, думали садки небуде, але козел якось попав. Це було вчора.
Я написала , що слідкувала б за її поведінкою і станом , чи не буде їй щось боліти в середині і чи не буде вона цього показувати. Бо взагалі крові бути не повинно. А є кров, не знаем звідки саме , може бути якесь запалення , але може і не бути.
Число я б записала. Можливо тепер скоріше прийде в охоту. Але якщо не прийде , стимулюючі гормональні я б вже боялася колоти , бо садка була і в мене колись закітніла кізка в якої наче б і була охота, але тиха і цапу вона не давалася, тікала . Покрили тримаючи. І вона привела двох козенят.
Коза не худа , спина , ребра, закриті жирком ? Як шерсть ? Можливо нестача вітаминив ?
Можна дати курсом інтровіт , або розбити на менш комплексні препарати , але щоб була группа Б , та вітамин А в достатній кількості.
На інтровіт буває в деякіх кіз аллергія ,але досить рідко. Також можна і потрібно навіть , якщо весь сезон немає охот , Е-селен дати разово . Премікс даєте , якщо так то який і скільки (можливо в ньому це є, а можливо ні).
Ну таке червоне як кров я побачила коли вона присіла попісяти( вибачаюсь за таке слово). Сьогодні нічого , немає ніяких виділень. Сіль лізунець в них є декількох видів, думаю вітамінами і мікроелементами забезпечені. В мене такого небуло щоб коза негуляла, кози тримаю вже років 20. Козам ніколи нічого неколола, боюсь чогось щось колоти, опита в цьому немає . Буду наблюдати , число записала .Ребра прощупуються, на хребті зверху жирок є. Ну звичайна коза, не жирна і не худа, доїться раз в день. Дочка її 7 місяців то як маслючок жирний. Понаблюдаю , може загуляє , то відпишусь.
В мене були випадки, коли ніяких ознак охоти не було, притримали, спарували - і коза закітніла. Але це далеко не завжди так співпадає.
Можливо вона у вас не приходить в охоту тому, що вже кітна, а ви не помітили коли це сталося.
Тіх мікроелементів що є в сольових лизунцях недостатньо для дійної кози. Це такий собі маркетінг , ну або коза долизує ті які ще хоче окрім того що їй дають премікс в їжу (або дуууже різноманітну природну годівлю, а мало в кого є можливість/час/бажання ).
Мала як маслючок і мама має бути така сама на осінь. Ребра мають бути закриті.
Навіть якщо вона і загуляє , все ж подумайте про то що їй може невистачати вітамінів , а попереду вагітність. Хорогий порошковий премікс як варіант.
Може просто дуже тиха охота і ви не бачите. Якби був свій козел, звичайно б, розібрався.
В мене був випадок, коли коза наполегливо йшла до стойла козла і стояла біля нього. Ні хвостом не крутила, ні бекала, я за ошийник її їсти завожу до свого сарая, а вона назад, стане біля козла і стоїть, все. Навіть не лізе до нього, нічого, просто стояла. Запустила до нього, козел за три секунди покрив, коза вийшла спокійно і пішла їсти. Завагітніла.
Того року перегулювала кожен тиждень, думала якийсь гермофродит, кричала не своїм голосом. Ще на форумі питала що то може бути. Тепер тішина . Ну може погуляє, побачу.