Домашнє господарство "Дворяночка"

Юля, а скільки хлібин виходить?. А якщо я дріжжового хліба виробляю з 1,5л.води, то скільки мені потрібно закваски робить.

Юляша, спасибо тебе за закваску, только вот не знаю, на какое количество муки сколько сыпать? Уменя чуть больше 0,5 баночки. Например, я беру килограмм муки. И что дальше?

Берете цю закваску до неї добавляєте 0,5 л води теплої 1ст.л меду і цільнозернові мука щоб було як сметана 15відсотків і залишаєте на 12 годин. Після 12 годин відкидаєте трошки закваски на наступний раз і ставите в холодильник. Та закваска, що лишилась добавляєте 0,5 л води теплої, сіль я кладу 2ч.л олія, мука і вимішуєте тісто , залишаєте на 7 годин треба накрити щоб корочки не було. Потім ще раз вимішуєте і по формочках на дві години щоб підійшло і в духовку на годину 180-200 градусів , залежить від духовки перевіряйте шпажкой. Декілька разів змочуєте верх хліба для шкоринки, якщо верх припікся а хліб вологий ще накрити фольгою і щоб допікся. Я беру всю закваску але читала що можна декілька столових ложок. З цієї кількості виходить від 7 до 9 шт. Хліба в залежності від розміру , в мене формочки від 200 до 800 грам. Якщо 800-1000 грам тоді 3-4 хлібинки.

4 лайка

У мене з цієї кількості виходить від 3 до 7-9 хлібин в залежності від формочки , у мене від 200 до 1000 грам хліб буває

1 лайк

У мене форми заводські, одна на 1кг хлібину. Випікаю із 1,5 л води, виходить в середньому 4-5 хлібин. Як мені розраховувать закваску?

Я ніколи не розраховувала, завжди роблю все на око) Читала взагалі по рецептах що половина півлітрової баночки йде з розрахунку на 1 кг муки інколи на 1200. В мене так десь і виходить. Просто треба один раз спробувати. Іще дуже сильно залежить від муки яка в заквасці цільнозернові, коли я свою роблю то закваска більш важча і мало підходить.коли купляла підходить на багато більше.

4 лайка

Це все розраховується практикою. Я так зрозуміла, якщо я хочу більшу кількість, то мені потрібно взять не 0,5л води, а один літр. Ну буде закваска буду експерементувати.:blush:

1 лайк

Головне один раз спробувати , Ось подивіться які шедеври вже робить @Kozuni.

2 лайка

Схожу подивлюся.

1 лайк

Юля, цільнозернова мука купляється? Житня чи пшенична чи немає різниці?

Так без різниці, я різну пробувала, навіть купляла гречку крупу і перемелювала, виходить гречневий хліб , а запахи мммм.

1 лайк

Юля, а якщо вдома робити таке борошно, то потрібно просто перемолоти зерно і все?

Так воно тоді тільки важче, на зубах не відчувається за 12 годин м’яке стає якщо навіть погано перемолоти.

2 лайка

Почистила вигульний дворик, Пообнімалась с козявочками і в розстроєних чуствах пішла пиріжки пекти, ех невже не покрились… Не чую я малявок

22 лайка

Юля не переживай раньше времени, иногда козлята очень смирно сидят, я у Мони за 3 окота ни разу не слышала, даже когда тройка была

3 лайка

Дякую, буду чекати кінця березня…

2 лайка

Ще не все перепробували і гостей не усім попригощали, але вже можу сказати - смакота казкова! Хліб - мрія!
Хочу в Обухові курей купити, то мо до вас по хліб заїду!

2 лайка

А я спробувала заморозити, як ви казали, сьогодні пробували, ніколи не думала, що так можна) Тільки як заплануєте їхати заздалегідь напишіть, а то хліб роблю добу. Хотіла запитати про кабанчика безвухого, його ще не купили і Якщо ні то за скільки б віддали ? Чомусь згадую постійно, буду з чоловіком говорити, тим паче ви їдете в Обухів)

1 лайк

П’єра Безвухого ми і не рекламуємо) він герой - втратив вуха в домаганнях до дорослих порісних свиней, як будемо їхати - попереджу!
А ціна як і за малявок. Для вас.

1 лайк

Юлічка здається прийшла ваша закваска. Спочатку мені треба

А потім можна місити хліб? Все вірно?
А як часто її потрібно підгодовувати?

1 лайк