Прочитала на одному інтернет ресурсі інформацію про те, шо не рекомендовано вживати дівоче козинне молоко в сирому вигляді.
Рекомендують його згодовувати іншим тваринам чи самій молодій козі. Згодувати козі - це зрозуміло , тварина відновить свої сили, зміцніє.
А чому нерадять пити його сирим я щось не зрозуміла . Яке може бути пояснення. Молоко є молоко
Дівчатка, хто має таких козочок, поясніть яка відмінність у молоці
В мене в двох поколіннях майже всі були з дівочим молоком.Молоко як молоко,молоко ламанчів взагалі особливо добре,котрі були меньші,то я їм віддавала все їхнє молоко,але і нам попадало немало.Добре,солодкувате,навіть смачніше як у мам.А цей рік одна була з таким добрим,що бомба.Але вона ще і козлом відпрацювала цілий сезон,не знаю,чи вона гермик,чи щось не так з нею,цяцькаюсь з нею тільки ради такого молока.А їй вже два роки.Я завжди внуку його залишала.
А я його завжди віддаю козенятам, тому що дою таких кізочок тільки раз на день, а це не годиться для приготування сиру (для сиру потібно доїти козу мінімум два рази в день).
Самій ще не приходилось доїти таких козочок. Цього року у Карменітки у 3-4 місячному віці з’явилось молоко у вим’ячку. Помітила плямки молока у себе на лосинах , після того як мала вляглась мені у пелену на пасовищі, . Але вимячко не переповнювалось і не розпиралось і я її не доїла.
Буває,що мусиш здоїти,бо вже вим"я скляне,вимагає втручання і замітила,що вони себе в цей час самі рятують,починають самодоїтися.Спочатку щоб зняти напругу по чуть-чуть і прямо липнуть до мене,благально дивляться в очі,помекують.А потім як зрозуміють,що коли води на пасовиську хочеться,то цмок-цмок і напилися,а потім розуміють,що це лахва і починають ссати себе,але на очах майже ніколи,бо знають,що сварюся,а з сарая з одною здоєною бувало запросто.І більшість мусиш вже раз в день доїти і їм же віддавати.А є такі,що два-три рази здоїла і вони більше не набирають аж до окоту,це вже удача.Однозначно наглядати і поки можна,не починати доїти.А дівоче молоко бабусі кажуть цілюще.От і догадайся,де міфи,де реальність.