Цены на зерновые и сено-солому 2021-2022

Не вы одна. Как бы ни было тяжело, я тоже остаюсь на Родине! И животных не брошу. Хорошо бы сократить поголовье, конечно, уже тяжело с таким количеством одной справляться. Но справимся. Главное, чтоб не стреляли и не бомбили.

15 лайков

Хорошо там, где нас нет… я бы не сказала что в Европе легче, насмотрелась я тут на наших заробитчан, ньюансов куча, жизнь не такая комфортная как многие себе рисуют, много непривычного везде, например в аптеке почти ничего не купишь, без рецепта врача, к которому попасть -это не реальная задача…… цены на жилье космос, зарплаты в связи с наплывом беженцев из Украины стали меньше, а продукты очень и очень сильно подорожали
Как по мне, дома комфортней и жить и работать. И вообще наша Украина во многом лучше и комфортней для людей, чем Чехия, например (в других странах не была) если интересно могу написать как живётся здесь людям, отдельной темой.

18 лайков

Ну так, у нас это должно было вступить в силу месяц назад. Но, так как война и не до этого - никто сейчас не парится. Хоть бы было что-то в той аптеке. А так - все вот эти отличия будут стёрты в нашем недалёком евросоюзном будущем, о котором все так много мечтали и боролись.

2 лайка

Оля, тут аптеки работают с понедельника по пятницу! Круглосуточных аптек нет! Даже в большом городе, про села вообще молчу.
Если ночью зуб заболел или в конце недели… то ж…па - только на скорую удалять, так как укол и удалить это входит в страховку, а лечение в два раза дороже чем в Украине. Те кто тут живет из наших, уже давно, ездят в Украину за многим и лечить зубы тоже

5 лайков

Дамы, отвлеклись от темы!

2 лайка

Сьогодні знайомий пропонував кукурудзу від 500кг по 7 грн за кг з доставкою. Харківська обл

4 лайка

Продовольственный кризис говорите, голод? Да ладно…
Спалювання зерна: в Україні готуються перетворити збіжжя на енергетичну сировину - Today.ua

А чому то зерно не продати господарям худоби по ціні собівартості+ 10%

1 лайк

Бо ціна на експорт і ціна на внутрішньому ринку різна ?

1 лайк

Тут дуже багато “чому” та “бо”…
Чому, коли звичайні люди діляться останнім і віддають останнє переселенцям та на армію, власники елеваторів вирішують спалити зерно? Чому не можна зробити сало по 20, а яйця по 10? Чому не можна забезпечити всіх-всіх-всіх в цій згорьованій країні дешевими кукурудзяними пластівцями досхочу? Чому такі стратегічні об’єкти, як елеватори та земля, не належать державі?
Бо це не хвилює тих, хто скупив зерно. Бо їм не цікаво ломати голову з логістикою. Бо їм простіше продати тонну за ціною десяти тонн, а девять тонн знищити. Бо їм всеодно, що люди помиратимуть від голоду.

14 лайков

Почула від знайомої - ну а що, ціна однакова - що тона вугілля, що тона кукурудзи… Так то воно так… Виходить, якщо хліб не дорожче пластиліну, то з нього можна коники ліпити? Мене не так виховували.

8 лайков

Черкасская обл. Люцерка первый укос, тюк 20 кг - 90 грн. Без доставки и погрузки. Доставка маленькой машиной 75 тюков в радиусе 100 км это от нас, 2,400 грн. Пока так.

2 лайка

Тобто на 6 голів в день сіна мін на 100грн. Жах

1 лайк

Ми після неділі будемо косити свою молоду люцерну. Насіяно чимало. Частина піде на їжу зараз, частина на сіно. Так і з суданкою.

3 лайка

Так, ми теж косимо. В цьому році переорали пів гектара люцерки, бо вже була п’ять років, посіяли трохи тимофіївку, вперше, спробувати. А решту теж суданку. Раніше тільки на зелень суданку косили, в цьому році її більше, спробуємо посушити, переживаю, бо та суданка для сіна мені якась складна здається, груба погано сушити, а якщо дощі не дадуть скосити поки м’яка, то не знаю що будемо робити з тими стовбурами…
Але на наше поголів’ я та його аппетит та перебірливість, суши, суши, а потім ще купляй, та купляй… Дуже багато йде сіна.

2 лайка

Викосите, яка буде. Звичайно, та що по коліна краще на сіно, але і перерощу їдять. Буває, як є час і натхнення, то оте довге поріжу сікатором трохи. Знайома ріже на січкарні, на 2 ножі, щоб січка була довгенька, і так годує.
Суданка швидко росте, тому косити треба часто. Якщо і не висохла до потрібної кондиції і висить дощ, то розкидаємо по горищу і там досихає. А дощу боїться, темніє і потім довго сохне.
Косіть маленьку, буде 5-6 укосів і гарне сіно.

10 лайков

какие цены на сено солому по Украине?., цены на зерновые?
у нас сено 70 грн тюк

Сено от 75 до 95, 20-25 кг, как заявляют, в зависимости от качества, это разнотравье. Люцерны в свободной продаже не видела.
Соломы пока нет, еще не молотят массово, только начинают.

1 лайк

Хмельниччина. Берегове с iно купувала по 50 за тюк, заявлена вага20 кг, насправдi 15-17 кг. Бачила оголошення люцерна по 75, солома 25-30. Соломи ще не купувала. У нас тiльки за тюкування беруть 18грн тюк Купила у людей пай, ячмiнь 1400кг- 6600грн( 4700 за 1 тону). Люди пропонть по 4500 але просто з поля з пiд комбайна

1 лайк

На сіно у нас у тому році такі ціни були. Ну а зерно дуже дороге в нас, торішня пшениця по 6,5, про нову поки що не питала. Вчора перший день молотили. Але не думаю, що буде дешево, три тижні дощі не зупиняються, все чорне і заросше травою.