Чим годуєте своїх кізоньок? Опитування

Проглянувши форум, звернув увагу на питання щодо годівлі кіз. Планую написати невеликий огляд на тему: види кормів, їхні плюси та мінуси, доцільність і затрати.
Але перед цим, хотів би провести опитування, щоб дізнатися якому виду надаєте перевагу ви!

  • Концервативно-натуральні корма - це те чим годували наші бабусі : сіно, пшениця, овочі, й нічого зайвого.
  • Готові комбікорми, до цього відносяться й престартери.
  • БМВД білкові суміші, які ви змішуєте з зерном
  • Премікси, якщо маєте макуху і зерно своє, і додаєте мінерали,ферменти, вітаміни
  • Якщо використовуєте всі складові,але не додаєте премікс ,а тільки вітамінний комплекс(живина наприклад)

Опитування провожу на сайті, перейдіть і віддайте свій голос, виділіть хвилинку Вашого часу!
З повагою команда Кропиви!
Жміть сюди-щоб проголосувати!

6 лайков

БМВД - білково-вітаміно-мінеральні добавки.

Живина - амінокислотно-вітаміно-мінеральний кормовий концентрат.

4 лайка

Дякую за поправку, я вкурсі, пропрацював в свій час менеджером однієї з найкрупніших в світі компаній по виробництву кормів для тварин.
Описав доступно, без поглиблення.

1 лайк

Дякую за Ваше активне голосування, результатом на сьогодні все-таки більшість використовує добавки, готуючи корми для тварин. Однак, тих, — хто віддає перевагу консервативній годівлі
зостається масивна кількість.
Розберемо і оцінимо по критеріям: Економічна доцільність, результативність,трудозатрати,ризки.

Консервативно-природня годівля:
Даний вид годівлі залишається одним із самих популярним серед малих підсобних фермерских господарств,вважається дешевим.
Щоб забезпечити всіма необхідними елементами, корми повинні бути різноманітні, свіжі і максимально багаті на корисні елементи, найкращої якості.
Тільки в цьому випадку можливо розраховувати на більш-менш хороший результат. На практиці, забезпечити протягом всього періоду, а особливо в зимово-весінній період різноманітність і хорошу якість кормів, в умовах власного господарства, особливо овочеву групу, дуже тяжко, майже неможливо. Додаємо до цього потрачені людо-години при заготівлі,вартість транспортування, та витрати при зберіганні, то вийде ,що , даний варіант не такий вже і привабливий варіант по ціні. В результаті матимемо опосередкований результат і витрачену велику кількість часу.

Використання Готових комбікормів. Один з найменш трудозатратних методів, та найменш ризикованих.При умові невеликого господарсва — коштовний на виході.
Найкращий варіант для племінних господарств. В цьому випадку виробник заклав всі необхідні складові в продукти які зручно зберігати та задавати, при цьому енергетична цінність продукту найвища, витрати продукту в ваговому еквіваленті найменші. Відповідальність за якість корму, і відповідність результатів лежить на виробнику. Клієнту достатньо забезпечити мінімально необхідні умови зберігання, схему і умови годівлі. Єдиний і головний мінус; для нашого рівня співвідношення цін на корм і на кінцевий продукт, — це звісно велика вартість продукту. Але в цьому випадку, ви вивільняєте багато вільного часу, який можливо витратити на щось більш привабливе, наприклад на відпочинок.

Використання білково мінерально вітамінних добавок.Метод на мою думку один з найкращих варіантів для фермерів, особливо для тих,- які мають доступ до зернової групи. Дана суміш крім вітамміно амінокислотно мінеральної групи, має в своєму складі білок — шрот (соя,соняшник,рапс і інші) Їхнє співвідношення залежить від рейтингу продукту в лінійці по енергетичній цінності, або від поставленої задачі. Ці складові вивірені виробником, їхня енергетична цінність і якість також проконтрольована. Таким чином маючи зерно, є можливість значно здешевити приготування корму, маючи хороші показники по продуктивності. З обладнання рекомендується мати наприклад бетонозмішувач.

Використання Преміксів. Премікси-Це комплекс амінокислот, вітамінів та мінералів. Найчастіше є найкращим варіантом для середніх та великих ферм, які мають можливість згідно рецепту виробити власний корм. При цьому маючи власну кормову базу: зернову групу та шроти. Забезпечує найкраще співвідношення ціна-результат, але при умові використанню якісних складових,чіткому слідуванню рецепту та спеціалізованому обладнанню промислових кормових змішувачів, які звісно коштують дорого. Також необхідно мати при своєму виробництву, або мати тісний контакт з лабораторіями які взмозі дослідити сировину та визначити її кількісний та якісний склад.

Подивитись бали, результат та рекомендацїї - kropyva.com.ua