Американський стафордширський тер`єр

Спаси Господи, очень интересно и познавательно написали…
Кстати, у нас была кавказская овчарка. За два месяца убила 15 собак, причем с особой жестокостью… мы только ходили собирали… брр.
И американский кокер был, это и вправду лапушка.

7 лайков

Да, это правда. Есть такие экземпляры в этой породе. их с младенчества любили и тискали, они никогда не видели ничего опасного и дарят свою любовь окружающим. Вот если такой пары собак взять щенка, то больше шансов, что будет такая же плюшевая собака у Вас. Но из нее плохой охранник. Воспитание обязывает

3 лайка

Вони виводилися (тобто проводилася селекція, шляхом відбору і вибраковки) для вбивства вовків та інших хижаків.
А чому ніхто не пише, що вовкодавів туркменських (алабаїв) та інші породи приотарних собак, також використовують для собачих боїв? Історично на їхніх історичних батьківщинах. Досьогодні. Але чомусь ніхто не вішає на них ярлик “бійцівська порода” і не жахається їхньої агресії до сородичів. Над стафами та пітбулями заводчики останні десятиліття селекційно добре попрацювали, бо в Європі та Штатах собачі бої заборонені вже років сто. Тож ці породи стали універсальними, і їх тепер найчастіше використовують у спорті, нерідко у службовому собаківництві. Собаки, які шваркаються на все живе, не могли б цим займатися.
Однак, стереотипи - потужна річ.

Я колись дружила з заводчицею той-тер’єрів… Ви уявити собі не можете, як ці козявки можуть між собою гризтися і вбивати один одного. Справжні бійцівські мікро-пси.

“інстинкт убивці” заложений в усіх хижаках. Собака - теж хижак, незалежно від розміру і породи. У всіх собак природою закладено інстинкт полювання. Полювання - це вбивство. Також будь-яка собака може покусати /вбити іншу тварину захищаючи свій ресурс/територію. Або через материнський інстинкт, якщо відчує загрозу для цуценят.
Вкотре повторюю, якщо не займатися собакою, не виховувати, не дресирувати, то вона буде жити виключно своїми інстинктами.

4 лайка

Так у них же ж лабрадори такі вже є. Чи були.

3 лайка

Чесно скажу ,не бачила поки що ніякої селекційної роботи по всьому нашому місту і не тільки. Бачила собак які гуляють на пляжі біля дітей, а-ля дресировані і виховані. А потім всі сусіди спасали з мертвої хватки собачку. І нічого не допомагало поки він не відчув,що вона перестає дихати. Це ж просто жах! Тому я не пишу,що хтось там молодець займаються вихованням собак,а я пишу що знаю і що бачила своїми очима. А ще коли я прийшла до них на розборки з сапою ( все як в тумані ,бо під загрозою були тоді мої діти) ті “цюці” не видали ні одного звуку. В мене алабайка і теж сама її виховую. Розумію,як треба слідкувати за нею і яка це порода.

5 лайков

А це не мої слова прочитала на Фейсбуці і повністю підписуюсь під кожним словом.

6 лайков

Я пишу про заводчиків, про породні розплідники. А не про собак від розведенців, які плодять їх без документів (родоводу), і, відповідно, без тестів по здоров’ю, без вибраковки по екстер’єру, психіці.
У кінологічних клубах не кожна собака може бути допущена до в’язки. Нерідко ще цуценятам у метриці заводчик робить помітку “не для розведення”. Чого не скажеш про собак “домашньої селекції” від розведенців. У цих в’яжуться всі, і безконтрольно: і агресивні, і з проблемами зі здоров’ям, і з порушеною психікою, і інбридинг трапляється, бо не маючи родоводу, як можна відслідкувати хто кому родич. До цього додати невихованість і, вуаля! - так і з’являються агресивні лабрадори, хаскі, неадекватні стафи, кане-корсо тиа інші.
.
Я сподіваюся, що доживу таки до часу, коли у нас в країні нарешті почнуть контролювати розведення собак, як це робиться у всьому цивілізованому світі. Бо те, що у нас зараз робиться з собаками - це нереальний треш.

6 лайков

Переехали мы в дом, завели котов, кур, собаки нет, а надобно бы было уже… Думали-гадали, породу/непороду. Как-то на рынок поехала, а там щенок девочка ходит бродит дворняга, никому не нужная, думаю:о, сама ко мне пришла. Забрала я её домой. Дети рады, как всегда начали мне петь:будем кормить/ухаживать /любить, ага :face_with_raised_eyebrow:
Короче всё на мне, молоденькая собаченка, шугливая, дурная. Сделали будку, и на цепь её. Ночью ливень был, она то-ли простыла, через три дня ушла за радугу.
После мы собак не заводил, в разъездах часто, камеры есть сделали сигналку и всё.
А любая собака это ответственность

4 лайка

точно … похожа сітуація сталася з моїми сватами , я до речі цього не писала ще ні разу … На їх вулиці живуть люди , які тримають пару стафов , так поки господарі вдома - все ок … але як вони їдуть по справах - стафи перепригують паркан ( 2 м ) та давлять все , що під їх лапу попаде : кішок , собачок сусідів , курей , гусей … а остання крапля була - вони загризли козу з козенятами у сараї моєї свахи . Але доказати це ми не змогли … Так що це ще один приклад безвідповідального відношення до опасних порід собак !

12 лайков

Так и пристрелить таких зверей, что б тоже никто ничего не доказал

3 лайка

Я більше маю злості на господарів тих собак. Собака відображення господаря. Тоді з сапою (перше що попало в руки) ходила до них на “розмову” . Вибачте, але вікно в літній кухні де були закриті собаки я побила :disappointed:( хотіла до них добратися). Десь на рік вони тримали “ховали” їх в квартирі далеко від нас. Але зараз вони знову дома і тримають їх без прив’язі і забору.
P.S. Ці горе хазяйни самі сиділи і на даний момент один сидить…

4 лайка

15 собак за два місяці? Як таке може бути?!
Це були ваші собаки чи ваша собака бігала по вулицях безконтрольно? Чи ці собаки проникали на її (вашу) територію?
Якщо вона бігала і вбивала на чужій території то це точно не породна поведінка кавказької вівчарки. Але вина ваша. Тому що не вжили заходів.
Хоча, якщо вона була у вас лише два місяці і вже могла душити собак, то підозрюю, що до вас вона потрапила дорослою і швидше за все із зірваною психікою… Погані люди мабуть в її житті встигли побувати…

5 лайков

Да, она попала к нам взрослой. Подобрали на улице умирающую. В то время у нас был мини-приют и около 30 собак привязанные, и ещё собаки просто бегали где хотя, территория открытая, а собак каждую неделю люди выкидывали из машин, и взрослых, и щенков.
Она немного поправилась и сорвалась с привязи всего пару раз, при этом сразу целенаправленно шла убивать. Пока сумели правильно привязать…
Фото к сожалению не осталось

Конечно, наша вина. И в первую очередь в неподготовленности к такой собаке, почему я и пишу тут это всё… Может, у нее и была проблема с психикой, но к людям она относилась хорошо.
Но помимо вины и опыт тоже теперь - наш, поэтому я собаку подобной породы вряд ли снова возьму из жалости…

Может, как в страшном сне! Мы же не знали! Оторвалась ночью, побежала и всех с наслаждением положила. Вышли мы утром, кровавые веера на снегу везде…
Кто знает, может, она и коз бы прикончила, если б добралась.

3 лайка

Виноваты люди. Но то, что мы это осознаем и признаем - не сокращает число несчастных случаев.

5 лайков

Я вже більше задумалась про камери,за Стафа це величезна відповідальність, страшно приставити що я прочитала недайбог,я неготова до такого,а займатись з кінологом точно не вийде.

6 лайков

Яночка, думаю обворовали Вас знакомые местные люди. Какие знали что у Вас можна вынести. Любая собака не помеха для вора.
Я например тоже боюсь что бы не увели моих коз. Но стараюсь об этом не думать, и неафиширую что у меня породистые козы.

6 лайков

Це дійсно що до коз недійшли,це непервий раз,я ще вагітна була чюла що собака гавкала но побоялась вийти бо сама дома з дітьми була,визивала на ранок поліцію,все і толк ноль,ніхто нікого ненайшов,а потім я через рік узнала що знайомий чоловіка,якого я з дитиною приютила цілий місяць жив в летьньой,і кормила і з дитиною його сиділа,от так отблагадарив,а за цей раз то в нас по вулиці хватає.

4 лайка

Співчуваю Вам… Навіть страшно уявити те що ви побачили… Дуже шкода що так сталось… І так, це дуже важливо беручи серйозну собаку додому правильно оцінити свої умови і можливості… Собаки це зовсім не іграшка, інколи можна навіть сказати зброя… І нею треба навчитись правильно користуватись щоб не було біди…

Але ось тут я бачу, що ви достеменно не знаєте яка у вас була собака. Вона дуже можливо просто ззовні була схожою на кавказьку вівчарку, а насправді могла бути метисом з якоюсь іншою породою. Тому що поведінка абсолютно нетипова для кавказів. Шкода, що ви зробили висновок одразу про цілу породу, якої у вас не було… Це так як говорити мовою козоводів “що зааненки мають мало молока, та ще й з запахом, бо мені бабулька віддала білу козу і сказала що “зааненка” і ось такі показники у цієї кози”…
Так з козами ще ладно, в Україні немає умов для якісної племінної роботи, але ж із собаками інша справа! Є все - клуби, племінні огляди, виставки, офіційна міжнародна документація, відбір і вибраковка, цуценята різного рівня і різної цінової категорії!.. Але люди все одно ведуться на різні байки і купують десь по “птічках” невідомо що, лиш би пару копійок дешевше…
Ви навіть не уявляєте що наші “геніальні селекціонери”, “бойчатніки” з собаками творять… Вити вовком хочеться… Міксують породи теж. Потім хто на кого ззовні вдався такою породою і продають… Був один мужик купив собі парочку алабаїв КСУ, і ще декілька без/док, типу “аборигенів”, і таку ж кавказиху. Потім всплило його гамняне єство і з клубу він получив пожиттєвий дисквал. За участь в боях. Я ще й досі пам’ятаю його відеоролик на ФБ купу років назад, де цілий помьот алабайчиків в загоні він вже тренував до майбутніх поєдинків… Плакати хочеться від побаченого… Зловив і приніс бездомне кошеня і кидав цуцикам гратись… Вони малі і граються… Зубами звісно… Котик досить слабкий пробує вилізти на загородку, а він його назад туди і хвалить їх заохочує… І так декілька разів… А жінка збоку сміється і знімає це на відео… А собачата ростуть, вчаться вбивати поступово. За це ж хвалять! Потім, пізніше використовують бездомних собак як “наживку”… І тепер саме основне, йому ж не потрібен цілий помет собак, він вибере собі максимум декілька найсильніших. Інших буде продавати людям “на охрану”. І так, від батьків “з документами” і типу цуциків не оформляв бо то ж в клубі “ТАК ДОРОГО і ВСЕ КУПЛЕНО НАПЕРЕД” … І так, ці собаки в більшості дуже добре ставляться до людей. Як думаєте, що ці собаки будуть робити з тваринами коли виростуть? І які якості будуть переважати у собак такого “заводчика” через декілька поколінь “селекції”?:cry: До речі ходили слухи , що пізніше він у якийсь альтернативний клуб приткнувся… З доками КСУ всі клуби приймуть із радістю…
Кавказцям у цьому плані пощастило більше, їх менше для цього беруть. Вони бойчатнікам не дуже цікаві, через те що територіальні і часто не атакують на іншій території, коли їх перевіряють на боях… І нижчі від азіатів. І не настільки “ефектно” виглядають в поєдинку бо шерсть ховає зуби, і кроваву картину не видно на фото і відео. Але їх досить часто приливають за швидкість реакції… Не просто так є приказка: поки алабай подумає, то кавказець вже вб’є…
І от до вас швидше за все така собака і потрапила. Можливо за це і викинули… А її вина лиш в тому що народилась не у тих людей…

Хоч я написала не про породу, про яку запитували в першому пості, але ця тема є дуже близькою…

11 лайков

Возможно. Мы с вами этого уже не узнаем. Мне сказали, что кавказская.
Пусть метис. Пусть кто-то поиздевался.
Но тогда как минимум нужно выдавать лицензию на владение собаками таких пород.
Вижу, что вы любите и занимаетесь ими… Но проблемы есть и люди должны трезво оценивать всё.

8 лайков

Знаю один такой случай с родственницей одной моей знакомой. детям было лет по 10-12. Мальчик вошёл к себе во двор, гденаходилась их собака, овчарка, а подружку то ли позвал зайти тоже, то ли она сама зашла (раньше была в этом дворе и собака с ней была знакома) и собака накинулась на девочку, сильно её порвала, скорая сразу приехала и увезла в больницу, но ребёнок скончался на операционном столе через 15 минут.