Ферма Бучковських

Привіт усім мешканцям форуму! Ми - Петро і Оля Бучковські, козоводи-початківці.


Живемо в с.Біла, одразу коло Тернополя.
Наша історія із розведення кіз почалася після народження нашого сина Ромчика. Ми в перші ж місяці його життя задумалися, на яке молочко його переведемо після завершення грудного годування. Так і з’явилася ідея купити козу. Знаючи, що хорошу дійну козу навряд чи хтось продасть, вирішили шукати гарненьке козенятко і виростити кізоньку самим. Щодо вибору породи, зразу ж знали, що купимо англо-нубійку,бо дуже нам довгі вушка цієї породи подобалися, та й цікаво було спробувати, який ж це пломбірний смак молочка від нубійців
Ось таке козенятко чоловік привіз із Батьово від Андріяна Колосова у червні 2017 року. На цей момент їй було 4 місяці. Пізньою осінню ми її відвезли в Броди (Львівська обл.) до мого тата. Там наші сусіди-козоводи мали англо-нубійського цапа і наша кізонька Рая знайшла собі кавалера)

У травні 2018 р. Рая нам народила 2 дуже красивих козочок - Дарку і Мілку.
20180507_185844

Після народження таких гарних дівчат-кізок ми вирішили, що варто вже шукати їм пару. Оскільки із маленьким козеням немає проблем іх транспортуванням, вирішили знову ж звернутися до Андріяна і вкінці червня 2018 р. чоловік привіз із Закарпаття козлика, якого ми назвали Жорж (Жора).

Влітку, коли вже козенята перейшли на тверді корми і сіно, молоко від кози вже все було наше і ми почали пробувати сироварити. Навчилися робити моцарелу, сулугуні, фету, рікотту, а найбільше нам полюбилася бринза і адигейський сир, який я ще пробувала робити з італійськими травами. Дуже смачно!




До осені молоденькі кізки Дарка і Мілка добряче підросли.


У вересні 2018 р. наша мама-коза Рая поїхала на побачення до свого “нареченого” в Броди і в лютому народила знову ж 2 дівчинки-кізки - Алісу (плямиста) і Аміну (чорненька).

В цей період мій тато дуже загорівся ідеєю завести собі козу. І ми, побачивши тут на форумі оголошення Таї Яремчук (с.Ровно Вінницької обл.) про продаж маленької 75% заано-нубійки (дочка кози Лібери (з господарства StreKoza) і козла Дарія), вирішили її купити. Так в нас появилася ще одна кізонька, яку ми назвали Шері.

Молочка від Раї було достатньо для всіх трьох козенят, та й разом їм було рости веселіше.
20190308_132852

Зараз Жорі 1 рік 7 місяців. Достойний кавалер для наших козочок.

59 лайков

Вітаю на форумі ! З відкриттям своєї віртуальної хатинкі ! Гарні фото , файні козки та Жорік )) Дівчатка вже спарувалися , чи ні ?

3 лайка

Добрий день! Дякую за вітання та за перший коментар до моєї розповіді.
Так, дівчат влітку покрили. І цього місяця Мілка народила від Жори двійню - козочку і козлика. А який результат покаже Дарка - побачимо, залишилося зовсім мало до окоту.

31 лайк

С открытием странички. Тепло здесь у вас, животные загляденье. Девочек всех оставили себе? Я так понимаю, младшим уже год. Какие они сейчас? Красавишны наверное?

6 лайков

Аліса - коза мрія !!! Звичайно такі розписні козли бувають ! Не встигаю за вами )) Шері вже з’явилася :joy::joy::joy::wink::+1:

8 лайков

Вітаю!! Кози супер ,які гарненькі :heart_eyes: .А моя мрія чорного кольору нубієчка , та ще й бажано 100%.

5 лайков

Добрий день! Так, в лютому їм буде рік. Думаємо, десь навесну їх покрити.
Поки що вирішили, що дівчат залишатимемо собі, а першого козлика, який народився у нашому господарстві, виставили на продаж.
Нових фото Аліси і Аміни останнім часом не робили, але як тільки матиму, зразу ж закину сюди. Десь місяць тому сфоткали Шері.

32 лайка

І Вам від мене вітання! Будемо знайомі)
Згідна з Вами, що чорні нубієчки дуже гарні, особливо якщо добре доглянуті, то чорна шерсть аж виблискує. Краса :100: :heart:

7 лайков

Так є, що плямистенькі красуні дуже-дуже усім подобаються. Коли в нашої Раї народилася така кольорова кізонька, ми трохи були здивовані, бо ж три інші її доці або зовсім чорні, або чуть з білим. А тут такий окрас вдався :+1: :goat:

11 лайков

Доброго дня. Вітаю й я вас на форумі. Молодці, що вирішили завести козочок. І корисно і красиво. Козочки- СУПЕР, а про козла, так мови немає. Красень. :star_struck::heart_eyes:

5 лайков

Нашу сторінку ми назвали “Ферма Бучковських”, бо як на наше “елітне” село під обласним містом, то ми тут великі фермери :blush: Крім того, що фактично за три роки маємо мало не десяток кіз, також у нас живе багато іншої живності - німецькі вівчарки, британські коти, кури породи темна брама, білі мускусні качки, гуси-холмогори, індики, бройлери, голуби-кінги і хвилясті папужки. Цими всіма пташками і тваринками займається мій чоловік. Він дуже любить своїх вихованців, а я йому часто кажу, як жаль, що не вивчився на ветеринара, бо це діло дуже йому до душі.
Ну а моя велика слабинка - це орхідеї. Маю їх майже 20 і всі різних кольорів.
І ще маю одну мрію - освоїти процес сироваріння твердих сирів, особливо гауди. Вірю, що завдяки порадам колег-форумчан, мені це вдасться.







То ж ласкаво прошу заходити в гості, а як будете поблизу Тернополя, заїжджайте на каву-чай, будемо раді :wink:

36 лайков

Я теж орхідеї люблю і маю іх багато. І навіть такі великі вже розрослися, що не знаю в який горщик їх пересаджувати.

4 лайка

Мої орхідеї цвітуть майже постійно, часто випускають нові пагони. Я не з тих людей, хто вважає орхідею примхливою квіткою. Я їх взагалі нічим не підживлюю, жодної хімії, лише підливаю, та й і то нечасто. Коли мене запитують, що я з тими орхідеями роблю, що вони такі гарні, то я кажу як є - просто вони стоять у дуже вдалому місці в хаті. Виставила їх на стіл у сонячній кімнаті біля великого вікна. Так вони отримують достатньо світла і не попадаю під згубний вплив прямих сонячних променів, як це зазвичай буває, коли орхідеї стоять на підвіконнях.

8 лайков

:rofl::rofl::rofl: Капець , я це навіть свому чоловікові прочитала , сміємося разом . У нас вдома трохи навпаки : я займаюся тваринами , лікую їх ( домашній ветврач) , профілактую )) а мій чоловік розводить орхідеї , лимони , банани та інші рослини , і варить сири .

25 лайков

Ой, нагадали Ви про банани та інші екзотичні рослинки. Мій чоловік теж таке любить) Якось на день народження я йому подарувала мандаринове деревце, через деякий час він вже і бананове дерево викупив. Вже пару разів купував лимон, але вони чомусь в нас не ведуться. Чоловік і сад чималий насадив (40 дерев), цього року ще й декілька сортів винограду замовив.
А саме цікаве, що він у мене - виходець із міста. Але кожних вихідних його батьки брали зі собою в село, так і появилася у нього любов до всякої живності. Я ж з самого дитинства прожила в селі, але мене батьки фактично ніколи не залучали до господарки, хоча в нас і корова була, і кури, і кролики. Зате я завжди була активним помічником мами у квітниках і на городах. Так і зараз маю багато троянд, невеличкий городець і теплицю.

17 лайков

Вітаю на форумі! Гарна ферма, гарні господарі. Удачі вам у всіх справах.
Я теж люблю орхідеї, зараз всі з цвітоносами. Зацвітуть до нового року, ото краса буде.

4 лайка

Вітаю з заселенням на форумі! Дуже файні кози у вас :blush: А ми в 200 км від вас, біля Буковелю.

4 лайка

І мої зараз майже всі нових пагонів навипускали. Значить, у них зараз сезон цвітіння🌸

3 лайка

У меня муж и близко не подходит к козам… но и не мешает- говорит хочеш, значит сама и занимайся :sweat_smile:
За то цветов и деревьев в дом привозит- и опять все мне :rofl::rofl::see_no_evil: я опять играюсь
Скоро ко мне приедет банан, лимон у меня уже есть… а ещё я купила кактус (который съедобный, на неделе должен приехать…)

8 лайков

Лада буду к вам ходить за советами, про лимоны и бананы :see_no_evil:

1 лайк