Зерновые в рационе коз

Ви не праві. І досить вже. Ви не можете мати уявлення, що знає людина, а що ні.
Досить оцих істерик.
Вивчайте матчасть. Готових рецептів ви не хочете, вчитися ви не хочете. Зовсім не зрозуміло, що вам потрібно?
Вже здається, що ви тут просто влаштовувати розборки та виставляти до всіх претензії. Ще раз хочу наголосити - вам ніхто нічого не винен. Шукайте інформацію самі.

6 лайков

Ви не праві.
Наталія дуже гарний спеціаліст, якщо не один з найкращих. Вона розроблює раціони господарствам України, працювала у Європі.
Її премікс для кіз дуже гарний. Я їм користуюсь давно і дуже задоволена. У мене кози, які мають середні надої 5л на добу, і з “вітамінами”, які розробила і досі вдосконалює Наталя, тварини гарно дояться, мають відмінну кондицію, жваві, доношують багатоплідні вагітності і народжують козенят з вагою від чотирьох кілограмів.
І у мене ніколи не стояло питання, що чогось не вистачає моїм тваринам, бо їх зовнішній вигляд показник здоров’я, навіть у восьмирічному віці.

6 лайков

у таблицях зазначено мінімальну та максимальну кількість мікро та макроєлементів, на віпасі ви просто даєте потрібний мінімум (премікс), решту кількості коза отримує з кормів (віпаса, зерновіх, шротів та макух) інакше ви ніколи не вирахувати не зможете

2 лайка

14 сообщений было перенесено в новую тему: https://forum.kozovod.com/t/kalczievo-fosfornyj-ballans-v-raczione-koz/17126

1 сообщение было перемещено в эту тему: Кальциево-фосфорный балланс в рационе коз

Ща раз звертаю вашу увагу, тема не про кальцій, а про зернові! Наступного разу просто видалятиму, переносити не буду.

1 лайк

У меня козы конечно не аысокоудойные) но я даю зерно чисто символически,во время дойки.Читал,что держат некоторые вообще без зерна)

Доброго времени суток! Подскажите пожалуйста можно ли кормить коз соложонкой/осахаренным зелёным (не бродившим) солодом?

Про ячмінний солод була тема, пошукайте. Якщо те, що ви написали, це після виробництва пива солод, то можна додавати до концентатів як джерело протеїну та вітамінів. Але обмежено.

А де про цей Премікс можна почитати ?
Може б і я замовила Августі на весну ?

Це той премікс що Катя @Veterin колись продавала.
Ось тема про нього

2 лайка

цей премікс і зараз є в продажу, в телеге є група Зоо-вєт допомога. консультації. Наташа Єкі веде. Реально хороша штука.

2 лайка

Дякую . На жаль телеграма не маю .
За інформацію - дякую .
Вчора читала про мікотоксини і так взяла до душі , що наступного разу замовлю цей Премікс .

1 лайк

Доброго дня всім! Не знайшла більш відповідної теми, тож вирішила запитати тут. Допоможіть будь ласка розібратися. Вчора спілкувалася з хазяйкою, в якої можливо братиму козу. Англо- нубійка. То вони з чоловіком кажуть, що дають козам зерно виключно перемелене власноруч, бо в міксах з ринку хтозна що намішано, а окремо меленою лише кукурудза продається. Тож радять мені одразу купувати зернодробилку.
Хотіла б запитати в форумчан, яким зерном готуєте кіз ви і чи подрібнюєте його самі чи все ж можна якось без обладнання якось обійтися?

2 лайка

Я даю такое, которое на этот момент оказывается дешевле. Например, вот в какой-то момент дроблёная кукуруза попалась дешевле, чем цельная, вот взяла ее какое-то количество. То же самое с остальным зерном. Цельный покупаю только овес всегда. А ячмень, кукурузу и пшеницу иногда беру в крупе. И уже сама всё смешиваю.
Но дробилка это удобно. Иногда наблюдала непереваренную цельную кукурузу у коз. Дроблёная лучше усваивается.

8 лайков