Оля , люди говорят ,что лучше после года одевать резинки, иначе обрубки отрастут. Хотя это все индивидуально. Я так жалею, что пасту не купила раньше, теперь с резинками тоже играться.
Ксенія, а якою пастою користуєтесь і де купляєте, чекаю потомство від Брусі, от і задумалась…
Я попробовала пасту доктора Нейлора. Если вовремя, то есть по-раньше - отлично, рожки не растут. Пока нет иголочек, а только бугорки.
Заказывала в Генетике и селекции 300 грн маленькая баночка.
Дякую за інфу Буду думати
А вот я заметила у козликов в 4 дня у одного тупые бугорки, а у другого при надавливании они как будто углоноватые , и оказался, что он с рожками, а тот что с бугорками - без рожек.
цікаво, я не трогала, але в мене ті що з рогами зразу видно було, а потім підтвердилось, що один комолий і троє рогаті
Їх маленьких видно по черепу, чи рогаті будуть, у рогатих череп трикутником,а в безрогих кругленький, як шапочка.Тепер про обезроження: наділа я 3 м козам резинки - двом по 2 роки(по 2 наділа на кожен ріг), а третій 1 рік - одягла по 1 резінці, Дві старші кози норм себе вели, не блеяли, а менша трошки блеяла десь час. На другий день всі вже паслись добре і забули, як поганий сон. Пройшоло 3 тижня - менша збила один ріг, хотіла козеня на роги підняти, кров текла, довелося з чемі спреєм до лісу бігати, але спрей хороший, хоть і дорогий. Усім раджу, з ним обезроження проходить без мук, зупиняє кровотечу і загоює дуже швидко, робиться така корка, і все, але вони його бояться, він шепить. Потім у двохрічної - теж зачепила за сітку, відірвала 2 відразу, в останньоі кози один ріг тримався на волосині - носила його як корону, навіть пастись не пускала, потім набридло, погнала пастись у кущі - там вона його і загубила, тепер всі безрогі, всі рівні, ніхто не б’ється, лише кусаються, але вкусити - то не рогом вимя пропороти. 1 міс 1,5 роги відпадають, чим пізніше, тим менше крові, але вони після цого живуть. Пастою не користуюсь і не буду, там іде перегрів черепа, козенята притуплюють у рості, і бувають небажані відростки, які потім вростають у голову, але це таке - справа кожного, хто чим може, тим і користується. Моя подруга каструє резинками козликів, каже - добре, і м’яса більше, смачне каже. Може, колись і ми спробуємо, а резинки купіть паску, і хай стоять, 8 вам не поможе - є кози, які стирають іх і гублять, беріть зразу пачку, і потрібен еластратор, щоб іх надіти - вони тугі (він дорогий, тому мені чоловік зробив його сам ,фото викладу)
Дякую, Світлано за досвід! Резинки мене чекають на новій пошті, і крем також замовила, ще не прийшов, вже сплачено. І все-таки - що один, що другий спосіб - болючий, таке моє враження. В мене Коза і козел після термокаутера, таких купляла, у козла росте щось потворне, і він постійно обламує, останній відросток був більший за всі, коли обламав об сітку, то закричав, кров була, обробляла зеленкою та присипкою. У кози один пеньок росте, також часто ламає його. Пасту брала, бо скоро має козка окотитись, от і вирішила не чекати, поки резинки одіну. За перегрів чула від термокаутера, читала різні відгуки про пасту, думка у всіх не однозначна. Є позитивний і негативний досвід.
Мені теж моіх було дуже шкода, і до резинок я довго готувалась, не знала, як я це переживу, але зараз усе добре, маю ше 2 рогатки - одну нубійську, у них роги як вилки, дуже опасні, теж буду обезрожувати
Да моя 25% нубічка з такими гострими рогами, це для неї резинки і купляла. Завжди треба робити вибір, і не завжди приємний.
Я про перегрів черепа пастою чую вперше. Вона виїдає, там нема такої високої температури.
Захотілось мені прикрасити ділянку квітами. Хто підкаже гарні кущі з квітами, щоб їх не треба було кропити хімією від шкідників?
Оля, поздравляю! Вес у малышей отличный, окрас красивый и клички прикольные!
У моей Тофи Браун тоже несколько дней назад родились козлик и козочка, только назвать пока никак не могу
Дякую за вітання! Треба бачити Ваших малюків, тоді може і ім’я приліпиться)
Поздравляю с пополнением, козочка молодец, таких симпатичных малышей подарила
Дякую Ларисо, все бігаю їх мацаю. Чоловік так бавився тільки з її мамою, а тепер з нею))) мамка в нас з 1,3 місяців.
Оля, поздравляю!
У меня таких, как Плямка, несколько козомордок, просто как близняшки . Пусть растут здоровенькие.
Дякую за вітання! Нехай ростуть нащі близняшкі здоровенькі)