Подскажите пожалуйста, что дать индюшонку. Отстает в росте и ноги разъезжаются. ему 3 недели.Спасибо
Подыму тему. Может кто-то сталкивался.
Бегают куры, по виду вроде нормальные, втечении дня вздуваются и дохнут. Куры молодые. Еще не неслись.
Что за ерунда? Куры моих родителей. Я посоветовала дать водку с водой и ехать в ветаптеку, но там нет нормального врача чтобы что-то посоветовал.
А на розтині що? Який кишечник, селезінка ,печінка? Чим годують? Може мікотоксини? Може десь щось викинули і вони наїлися. Може зелена проросла картопля? Отрута для мишей?
Кормлять як завжди. В основном кукурудза своя з городини. Почали дохнути ще у вольєрі. Наразі вирішили випускати хоч у дворі бо далі лисиці і шуліки тільки й ждуть їх. Мама каже що прямо на очах вздуваються і дохнуть.
Картоплю не дають курям. Отраву не знайшли б, бо її ніде немає. Там котів багато у цьому році. Дохлу курку не розтинали. Попросила це зробити. Але на Різдво різали пітухів, то у них була як водянка.
Курчата свої чи куповані? Якщо свої, то чи було таке минулого року? Чи нема хоча б невеликих респіраторних проявів?
Чесно сказати, якщоб була забобонна, я б сказала що хтось із завістю подивився на цих курей.
Розрізала мама дохлого пітуха. Всередині все як завжди, жирненький, печінка чиста, ніде не наростів ні опухолі
Це курчата від моїх курей, я вивела в інкубаторі підросли і відвезли до батьків, бо у них небуло. Курчата в дитинстві нічим не боліли. Та і кури мої теж в нормі.
Такое часто от плохого проветривания, скопление амиака, плохой воздухо обмен в сарае.
Так хіба там кури постійно в хліві закриті? Це ж південь, вони на вулиці весь день. Може все ж кукурудза прілувата. Осінь мокра була.
На соседней улице было такое. Давали от глистов, и витамины - проходило, потом опять появлялось.
Завтра поедут в район, возьмут в ветаптеки все что надо. А то так можна и без кур остаться.
Все може бути. Але кукурудзу молоту ще їдять корови і кози. Кози точно зреагували б на таке.
Я б спробувала корм змінити. До речі , всі надуті дохнуть? Який відсоток тих хто не захворів? Чи всі хворі?
Інна, я колись розмовляла із продавцем кормів, який закінчив вет. факультет, то він сказав, що кукурудзу постійно давати птиці не можна, вона дає багато енергії і від її надлишку кури жиріють і навіть можуть розриватися внутрішні органи. Загалом як і козам, багато кукурудзи не можна. У мене була така курочка, ледве ходила, вздута була. Як я її зарізала то жиру було дуже багато і печінка аж порвалася, рихла була. Годувала пшениця, макухи трошки і більша частина кукурудза. Тепер буду раціон переглядати.
З цікавістю прочитала про хвороби , дякую !
Постає таке питання , чи варто глистувати курей препаратами фірми Олкар?
Чим оптимально проглистогонити курей ?
Знайшла послід “ковбаскою” зверху неначе обсипаний манкою .
Змішаний вигул з сусідськими індиками. Вони то не гуляють разом , але бігають в одному місці і ті , і ті .
Як побачила , аж погано стало .