Як виходити бегонію після нападу тлі

Доброго всим дня! Чоловік на день народження подарував дуже красиву червону бегонію, з квіткового магазину. Цвіла дуже рясно з травня до початку осені, краса неймовірна. А потім на мою бегонію напала тля. Листочки стали підсихать, квітка чахнуть. Вичитала в інтернеті, що тля дуже любить бегонію.
Купила в магазині біозасіб на маслах, обробила все по інструкції і тля ніби й пропала.

Я пообривала присохші листочки (може й не потрібно було), але квітка якость, ось уже два місяці, ніби не розвивається, стебла, де обірвала лися, голі, деякі листочки знову засихають. Що з нею робить, чи можна якось реанімувать? Чи хтось із форумчан зустрічався з таким?

Бачу і чоловік засмутився, що квітка чахне.

4 лайка

Тааак, потрібно швидко вживати заходи, квітку я бачила дуже гарна, коли цвіла. Я подивлюся у інтернеті, відпишуся, бо власного досвіду абсолютно не маю.

3 лайка

Іро, на фото вже прибрані пошкоджені листочки, опиши проблему, наприклад, так Листья бегонии покрылись пятнами округлой формы, на которых присутствует белый налет. Под налетом пятна имеют коричневую окраску. Пятна на листьях бегонии постепенно разрастаются, покрывая собой всю листовую пластину .

3 лайка

Щоб зрозуміти, що з нею відбувається, знайшла гарну статтю про хвороби цієї рослини, будемо розбиратися

3 лайка

У мене був один випадок, хочу, щоб форумчани почитали і мали на увазі, а ще краще, якби знавці флори розяснили наступне.
Ми дарували начальнику квітку, яку придбали в магазині, вона спочатку гарно росла, а через деякий час засохла. Коли вже вийняла сухе стебло з грунту, то побачила, що коріння розміщене в мішечку з тканини, як пакетик чаю для заварювання. Я так здогадалася, що корінь не зміг його пробити і від того рослина загинула. Я тоді подумала, що так зробили, для більшого попиту та реалізації, щоб рослина лише деякий час порадувала своїм буйством та цвітом, загинула і знову пішли до магазину купити нову, бо уже без квітів сумно як вдома так і на роботі, хочеться позитиву, краси, а що так радує як не квіти.
Цікаво, чи такої ж думки про мій сумний досвід форумчан, чи є інше призначення мішечків?
Я тепер завжди пересаджую квіти зразу, як тільки вони адаптувалися, звертаю увагу при пересадці, чи немає мішечка, щоб механічно допомогти рослині звільнитися.

5 лайков

Просто, я так розумію, ті листочки, що тля під’їла, стали засихать і я їх повідламувала. А нові щось не ростуть. Чи може і не повинні?

3 лайка

Якби була проблема у тлі, то після її знищення пішли б дуже швидко листочки. Іро, так розкажи як ті листочки пропадали, просто починали сохнуть по краю?

2 лайка

Да, просто починають сохнуть, зразу з краю і так на весь листок.

3 лайка

У мене бегоній ніколи не було, я більше по фікусах. Самій інтересно в чому причина

2 лайка

Яка бегонія, якщо клубнева, то вони на зими відмирають, лишається бульба в землі. Навесні відростає. Фото квітки покажіть, як є

2 лайка

фото є за вчорашнє число, подивіться зверху, будь ласка

2 лайка

Потрібні квіти. Там квітку не видно

2 лайка

Подивіться. Про зимове цвітіння деяких сортів пишуть, то сумніваюся, не знаю, чи то нові сорти, чи вигонка, але в нормі вона спить взимку. А так досить толково написано

3 лайка

А, потрібно фото, коли рясно цвіла, зараз залишилися лише бутони. Інтересно, чи є фото раніше зроблені?

2 лайка

Я пересаджувала, то методом перевалки - корінь і не бачила, чи клубінь чи мичка (
А по квітах щось і не пойму. В мене отакі залишилися зараз

Це така не дуже розпустилася

А ця - вже починає засихать трошки. Ну більш немає(
Почитаю вашу ссилку, може дійсно квітка в зимовій сплячці і на весну відійде. Бо бачу чоловік і квіти перестане дарувать)

3 лайка

Було, ну вже видалила мабуть - немає(

2 лайка

Тут вже видно, що вона. Не заливайте її сильно, а навесні пересадите, тільки грунт рихлий потрібен. Городній не підходить

2 лайка

Якщо не розберешся яка (наче і височенька, а квітка повна, похожа як на фото з публікації), то почитай як доглядати, якщо квітка в сплячці, особливо про температурний режим і полив. Будемо чекати до весни

2 лайка

Дуже дякую, скільки цікавої інформації.
Можна і пагінчиком спробувать розсадить, хай тільки оживе на весну. Буду чекать

2 лайка

З власного досвіду, черенковані рослини клубневої не формують бульб. Тобто ростиме і цвістиме така рослинка, але зиму не переживе.

3 лайка