Як облаштувати вигрібну яму?!

Всім доброго дня!Прошу поділитися знаннями і секретами “будівництва” навозної кучі)…Норми,проекти,засоби дезінфекції…
Не хочеться провокувати сусідів запахами,бо вони ніяк ще до кінця не змирилися з появою нашої Моні на вулиці)…Дякую кожному хто відгукнеться і поділиться дієвою порадою!

5 лайков

Послушаю… Тоже наболевшая тема. Соседи то не жалуются, но иногда со стороны леса тянет и слышно :thinking:

2 лайка

Вопрос о выгребной яме все же или компостной куче? Что туда собираетесь складировать?

Просто это совершенно разные кострукции, у меня есть и те и те, соседи вроде не замечают их даже :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 лайк

Наверно все таки вопрос о куче. По крайней мере для меня это вопрос. ?
Читала, что выкапывают каждый год яму и туда складируют. В конце сезона посыпают или заливают бактерии, накрывают или закрывают и оставляют для переработки. На следующий год новая яма

1 лайк

Дівчатка,а яке тут"запретне слово"?)
Що не напишу ,все "нізззя":grin:

Перевірте знаки оклику, дужечки. Щоб не було по 2-5. Просто пишіть текст без всяких “прибамбасів”

1 лайк

Ось воно як!Може бути,бо я з прибамбасами😂.Дуже дякую!

Танічка!Питання про всі можливі варіанти,головне щоб запаху не було.Обідно,але місця обмаль.Зараз так як,сарай ще в процесі будівництва,підстиляю багато соломи і відповідно чищу часто,так як на цьому місті,нікуди стікати рідині.Складую на кучку,посеред городу.І вранці-ввечері дійсно запах є.А мої бідні сусіди можуть переносити лиш свою автомайстерню,де фарбують і витяжка в мій двір,кущі амброзії від якої спасаю чоловіка,і топку того гаражу всяким сміттям.Тож я організувала “підставу”.Приперла аж цілу КОЗУ!І ферма вже попахує.
Півня ми з’їли,бо мішав спати.Козу не з’їм !Тож радьте все що дієве,аби замаскувати запах відходів мого фермерського проізводства😂
Дуже не люблю конфліктів з сусідами.Завжди стараюсь знайти компроміс.Тож хочу зробити так,щоб не було до чого приколупатися.

4 лайка

Шкода півня… Мені в Києві на дачах сусіди казали: “Як класно, півні співають, ніби у бабусі” А тепер в селі сусід каже, що півні заважають. Но то така людина, добре, що його всі знають. Депутат по вулиці йому відповів з сарказмом: “Нічого, звикнеш…” І я так розумію, претензій ще буде купа, знайде, що йому не так…

2 лайка

Я кіз ще не маю. А курячий послід з підстилкою складаю на кучу, проливаю “Байкалом” і накриваю плівкою, запаху немає. Потім накидаю наступний шар і все те саме. Взимку курей пропоюю Байкалом, набагато менше запаху. Тільки треба, щоб натурального не було, бо бактерії і дерево з’їдять.

1 лайк

Півень був гарний але дурноватий.Яйця з граблями ходила збирати.А що значить" щоб натурального не було"це маєте на увазі матеріал яким обгороджувати кучу?

1 лайк

Делаем на огороде “высокие грядки”, по весне на месте грядки выкапываю ямы (до глины, примерно 80-100 см), в нее идут пищевые отходы, ветки, сорная трава, гнилые фруктыовощи и подстилка, осенью присыпаю землей и сверху сею рожь. На следующий год - новая грядка.

4 лайка

Так, до чого органічного бактерії доторкнуться, все з’їдять.