В нас не те що посадки заміновані,але й поля майже всі перериті окопами,да такими,що танк зайде,і луг також . Ми вже другий рік в окупації,що буде далі
не знаю … я не знаю , як я робила б , якби моє поселення було заміноване .
А за поранених?
Наприклад грибники.
для очищення сухопутної ділянки залучаються інженерні підрозділи, саперів, службу МНС (в складі якої є відповідні підрозділи). Розмінування може проводитися вручну або механічним способом з допомогою спецмашин.
Це якщо цивілізованими методами)
І за поранених також платить замовник . Але хто б що не казав , в тих бур’янах можуть підриватися не тільки тварини ( кішки та собаки у тому ж числі ) , а й діти … ось що найстрашніше .
З одного боку - це міг би бути спосіб утилізаціі зайвих козликів-шашликів наприклад, але якби вони вмирали там моментально без поранень і мук, навіть якщо тих поранених прийдуть і доріжуть, - це пройде час і ввесь цей час поранена тварина страждає(
Згадалась картинка з дитинства: довгі меліоративні труби на величезних колесах, котрі качали через все поле і зрошували його таким чином, невже зараз не можна щось подібне перекотити через поле, хай би щось неживе торкалось до тої міни і підривалось, хоча, це все фантазії далекої від теми людини.
А я чомусь подумала про якихось роботів. Можливо придумають щось,колись
Перша думка - вівці рятують людей. Почнеться посівна і скільки механізаторів будуть рискувати життям, щоб був у нас хліб. Тому питання про жалість щодо овець, які все рівно підуть на м"ясо, якесь надумане. Розмінування вівцями - це вихід.
То навіть не вівці , а самі баранці … які дійсно все одно йдуть на м’ясо . Жаль … звичайно жаль всяку живу душу , але якщо колись будуть підриватися на цих старих мінах наші діти - це найстрашніше … А ще , у лісі не пройде жодна техника , мінерів не вистачає - бо є місця , де дійсно потрібна допомога лише їх . Не знаю … але на сьогодні люди видумали ось такий засіб боротьби , і поки що він працює …
Пример тренировки пчел определять взрывчатые вещества
В мене на місці відео чорний прямокутник, який не відкривається
В мене аналогічно, але якщо йдеться про дресировку бджіл - то їх можна дресирувати тільки на запах, додавати речовину з запахом до солодкого сиропу і потім вони летять в пошуку того сиропу, читала про експерименти як їх сиропом з бензином годували і потім вони шукали меду на бензозаправці.
А міни, що мають запах?