Вперше задумалась а як же визрівання сирів коли відключається світло?
Діліться бо у мене пухне мозок, так хочеться смачних сирів не здутих.
Як в старовину - хороший погріб.
То цей варіант не у кожного. У багатьог погреба для городини і він для сиру не пригодний, а иак як у мене погреба нема і тільки яма для скважини там у мене сир у вакумній упаковці і там сиро.
Які ще варіанти у скрутний час?
Катя, якась веранда є? Я на веранду виношу, зараз там як раз, близько 10, одне погано, що температура коливається день-ніч.
Ну Інна віранда то є але вона у мене відкрита на всі пори року.
Діти не хочуть щоб було застіклено та і стіна примикає до самої границі з сусідкою, забор з профілю і криша до нього повністю ,буде щитаться як капітальна постройка а без вікон не похоже а просто як навіс під будинком.
Неотоплене це тільки ванна пока нема морозів.
Капітальна будівля - це та, в якій є бетонний фундамент, а застеклення не має жодного відношення до цього.
Інна так от профіль на огорожі і вона на фундаменті по всьому участку і межа між сусідкою також фундаментна.
Мабуть таки вихід один підсушувать при кімнатніц температурі і запаювать у пакети так можна довше зберегти але я думаю що це не на довго ,дав би Бог щоб все закінчилось, будемо надіяться.
Зараз у мене у прихожі 13 градусів а там де газова плита 12 це коли я нічого не варю а як варю то бігаю з сиром як курка з яйцем шукаю місце.
От стало прохолодно а сьогодні і мокрий сніжок,.Винесла сир на вулицю та мабуть йому на вулиці холодно і сиро , ношусь туди сюди, я думаю не так то і погано аби не стріляли а сир хоть який для себе не пропаде, на ніч піде в хату пока нахолоджується холодільнік.
Хочу написать як визрівають при таких перебоях світла сир.
Дуже погано, наприклад бринза сухим посолом хоть шкірка суха солоненько біленька а в середині дирки по всій головці і відчутна як на мене гарна кислинка.
Сир з термофільними заквасками з двойним підігрівом теж підводить хоть зерно добре вимішувалось сухувате добре зпресувалось але от шкірка не підсихає і липка приходиться часто мить де вже потім появляються бактерії бреві, пахне смачно аж слюні тічуть але ж хотіла суху шкірку а воно тобі зовсім виходить інакше, вже такий сир під вакум не пустиш, боюсь.
Як у вас все виходить?
А в мене тепер в холодильнику стало так,як в погребі)Мріяла про таку "страшну "кірку на сирах,та вологості в холодильнику було мало,а тепер хоч відбавляй
Белперам не подобається така температура й вологість
Ууу Неля просто бомба, красиві ,ну звичайно ж мабуть смачнющі як ніколи.
Я з пліснявою в цьому році не родила майже, одна партія за весь сезон камамбер і той лежав довго що одеу головку викинула такий пер аміак з нього, нема охочих ні на який сир.