Доброго дня. Потрібна ваша допомога. Готую Іборес з козячого молока,витримка 3-4 неділі. Виходить завогкий,мажеться за ножем. Нагрів молока до 38 град,повільний. Зерно закривається. Пресую пару годин вагою головки. Що роблю не так? В чому може бути причина? Наперед вдячна за відповіді.
Вітаю! Не зрозуміло: вам не подобається готовий сир в 4 тижні? Чи що саме?
Не стільки сир,як його структура. Твердий,чи напівтвердий сир повинен різатися а не маститися. І ніби все робила як слід,а чогось таки недоробила.
А що значить “все як слід”? У вас певний рецепт? Випадково не в Дядечкі купляли? Ви ж десь взяли технологію? Що вони кажуть- яка помилка? Просто цікаво. А то стискаюсь з тим, що люди платять комусь грощі, а їх “вчителі” потім не можуть пояснити чому не так.
Пані Олено,чомусь реакція на моє питання у вас не зовсім правильна. Я попросила поради,а не осуду. Готую для себе,синові передаю на передову. Технології не купувала,по ютубу роблю,і чомусь саме Іборес не виходить,всі інші сири дуже смачні. Я впевнена що це сайт спілкування,порад,пропозицій і,можливо,хтось щось підскаже окрім вас.
Важко дати конкретну пораду, коли не знаєш, як ви варили сир, яке молоко, як пресували, солили, як сушили, як визріває.
згодна з Інною, Ви не надали зовсім ніякої інформації по виготовленню сира, і вряд ли хто вам відповість на питання
Мне кажется, Вам показалось. Я не увидела осуждения в словах Елены. Может только в адрес тех, кто продает рецепты, а продукт не получается.
Інна вам правильно сказала. Не можна зрозуміти помилки без детальної технології
Саме так, бо зазвичай без опису що робили питають тільки тоді, коли куплять “рецепт”, а потім не хочуть розказати як це робиться, бо гроші сплачені. А ми як можемо здогадатися, що саме не так?)
В описании самого сыра нашла, что это “іспанський напівтвердий сир з козячого молока з КРЕМОВОЮ ТЕКСТУРОЮ”, как-раз и подразумевает, что он мажется.
По многим видео в ютубе сыры одного рецепта в конечном исполнении и получаются с “разными оттенками вкуса, текстуры и тп”
Тем более если вы сыр варите с живого молока, то, почти уверенна, что каждая головка имеет вкусовое отличие, почти незаметно, но имеет