Дефекти сиру

Доброго дня. Потрібна ваша допомога. Готую Іборес з козячого молока,витримка 3-4 неділі. Виходить завогкий,мажеться за ножем. Нагрів молока до 38 град,повільний. Зерно закривається. Пресую пару годин вагою головки. Що роблю не так? В чому може бути причина? Наперед вдячна за відповіді.

1 лайк

Вітаю! Не зрозуміло: вам не подобається готовий сир в 4 тижні? Чи що саме?

Не стільки сир,як його структура. Твердий,чи напівтвердий сир повинен різатися а не маститися. І ніби все робила як слід,а чогось таки недоробила.

А що значить “все як слід”? У вас певний рецепт? Випадково не в Дядечкі купляли? Ви ж десь взяли технологію? Що вони кажуть- яка помилка? Просто цікаво. А то стискаюсь з тим, що люди платять комусь грощі, а їх “вчителі” потім не можуть пояснити чому не так.

Пані Олено,чомусь реакція на моє питання у вас не зовсім правильна. Я попросила поради,а не осуду. Готую для себе,синові передаю на передову. Технології не купувала,по ютубу роблю,і чомусь саме Іборес не виходить,всі інші сири дуже смачні. Я впевнена що це сайт спілкування,порад,пропозицій і,можливо,хтось щось підскаже окрім вас.

3 лайка

Важко дати конкретну пораду, коли не знаєш, як ви варили сир, яке молоко, як пресували, солили, як сушили, як визріває.

2 лайка

згодна з Інною, Ви не надали зовсім ніякої інформації по виготовленню сира, і вряд ли хто вам відповість на питання

1 лайк

Мне кажется, Вам показалось. Я не увидела осуждения в словах Елены. Может только в адрес тех, кто продает рецепты, а продукт не получается.

2 лайка

Інна вам правильно сказала. Не можна зрозуміти помилки без детальної технології

Саме так, бо зазвичай без опису що робили питають тільки тоді, коли куплять “рецепт”, а потім не хочуть розказати як це робиться, бо гроші сплачені. А ми як можемо здогадатися, що саме не так?)

2 лайка

В описании самого сыра нашла, что это “іспанський напівтвердий сир з козячого молока з КРЕМОВОЮ ТЕКСТУРОЮ”, как-раз и подразумевает, что он мажется.
По многим видео в ютубе сыры одного рецепта в конечном исполнении и получаются с “разными оттенками вкуса, текстуры и тп”
Тем более если вы сыр варите с живого молока, то, почти уверенна, что каждая головка имеет вкусовое отличие, почти незаметно, но имеет

1 лайк