У козлика стресс

Девочки подскажите пожалуйста. Козлику 1 месяц, поселила его в отдельный загон, через стену от коз, так как козлик прибыл из нового хозяйства, и я боюсь, что козы его будут бить, он их слышит но не видит. Он плачет постоянно, молоко попил, сено ест только при мне, когда я в сарае все хорошо, но когда ухожу начинает плакать и бежать за мной. Там он жил со сверстниками. Он привыкнет или, нужно что-то предпринимать, и что?

Добрий вечір ,мабудь бажано ,щоб він бачив інших кіз,по друге сумує за своїми ,була така ситуація ,садили у загоні окремо ,але інших кіз він бачив ,але за мамкою кричав бо був на підсосі ,сосал мамку.Головне ,щоб пив молоко ,звикне,звісно стрес ,нове місце .

3 лайка

Краще, звичайно, відгородити йому в приміщенні з козами, щоб вони його бачили і він їх бачив. Могли обнюхати один одного. Тоді не так сумно йому буде і звикне значно швидше, і кози до нього.

4 лайка

Зрозуміло, дякую. Але у мене кози всі разом у сараї, один великий загін. І загородку для козеняти робити немає місця, бо там кормушки, а там лежанки. Мої кози завжди усі разом зі своїми козенятами, потім звикають до чужих і не бьють. А тут, чуже козеня. Ось тільки була у нього, сиділа з ним, то він їсть сіно, а коли встану, то перестає їсти і біжить слідом. Раніше в мене так жили цапи, через стіну від кіз. І начебто звикали до самотності. А це я розгубилася, чи звикне він бути сам. Але ж пізніше, він то на випасі буде вдень з усіма, але як потеплішає.

Ваше діло, я підказала, як би було найкраще для малого і кіз.

4 лайка

Сьогодні попробую підсадити до кіз, але ж потім, через два місяці все одно його прийдется від них відсажувати окремо, тому що почнутся окоти у кіз. Тож, чи не буде потім йому важко, сидіти окремо від кіз? Просто я думала, що чим раніше тим краще привчати його, щоб жив окремо.

Можете его на время подсаживать, а потом на время отсаживать, приучать.
Есть такая теория стресса Ганса Селье, он объясняет, что если ребенка травмировать сразу и сильно, то это фиксируется и сказывается в дальнейшем в жизни. Если постепенно, то увеличивается стрессоустойчивость. Думаю, у козлят может быть так же.

4 лайка

Спасибо. Буду пробовать