Саме тому я цю тему і завів щоб дізнатися чи воно мені потрібно. Якщо залишати то треба додатково будувати окреме приміщення + сіно та зерно, і в цілому додаткове навантаження. Якщо різати то хоч зараз можу бо я сам забиваю тих тварин яких утримую. Але справа в тому що я не хочу забивати козла який може виявитися дорожчим (не в грошовому еквіваленті а у переносному сенсі слова) ніж тисяча найелітніших порід зі столітньою родословною.
Іншими словами (я вже про це казав) мені потрібна думка фахівця який з таким стикався і знає про що говорить.
Поки що я не вирішив…
Вам не потрібна думка фахівця. Вам її вже озвучили. Кожний бонітіровщик вам скаже, що це вибраковка. Ви чекаєте відповіді “так, це класно, обов’язково залишайте цього унікального цапа”.
Зізнайтеся собі, що так і є.
Якщо вам тварина чимось дорога, то залишайте.
Я чекаю відповіді “Ні в якому разі не можна залишати таку тварину ЧЕРЕЗ ТЕ ЩО …(і далі йдуть задукоментовані підтверджені факти та приклади а не бла-бла-бла-баба Маня на базарі сказала шо таких треба рубать бо їй так сестра Галя сказала якій дід Іван сказав почувши це в автобусі…).” Або такаж відповідь винятково з ФАКТАМИ ТА ПРИКЛАДАМИ чому можна спробувати залишити таку тварину.
Я розумію що ви фахівець в розмножуванні та продажу “сотрових” кіз але в питанні Поліцератів про яких ви нічого не знаєте (і я більш ніж впевнений що це слово ви побачили вперше тільки тут) ваша думка так само вагома як і моя чи будь кого іншого, тобто дорівнюється нулю. Мені не потрібно “класний - не класний”, мені потрібна конкретна відповідь бо якщо мені скажуть “класний” а через рік у козла роги повідвалюються або потомство буде з трьома головами то це буде не дуже класно погодьтеся чи не так? А якщо скажуть що “не класкний” і я його забью а потім вже від реального фахівця котрий мав справу з поліцератами дізнаюся що даремно я його забив, то також буде зовсім не класно.
Боюся, що Вам прийдеться його потримати і через пару років, розказати всім тут як же воно було: класно чи не дуже. Заодно і станете фахівцем з поліцератів.
Ви вже все для себе вирішили, чи не так? Ну а тепер намагаєтеся впевнити нас, що це цінна тварина.
Якщо ви обізнані в питанні, тоді скажіть мені, навіщо існують стандарти породи, бонітіровка? Це баба Галя на базарі сказала?
Не думаю, що така тварина унікальна і існує тільки у вас. Впевнена, що і на великих фермах бували випадки, але таких тварин одразу вибраковують. Тому і нема особливо багато відомостей про них. Хіба що в зоопарках, або приватних господарствах, хто держить, як диковинку.
І до того ж, вам висказали точку зору, якщо вона відрізняється від вашої, то все одно має право на існування. І це зовсім не значить, що людина неосвічена. І ще багато в світі існує слів, які ми не чули, це нормально.
Не розумію навіщо це все?
Усе чого я прошу так надати мені фактичну підтверджену (а не “Не думаю, що така тварина унікальна і існує тільки у вас. Впевнена, що і на великих фермах бували випадки”) інформацію для того щоб я вирішив залишати козла чи ні, бо я в цій темі абсолютно нічогісінько не розумію.
Стосовно “винятковості” такої тварини я вам надав ту інформацію яку я знайшов в інтернеті. Тай взагалі якщо взяти до уваги тещо вчені надали окрему назву “поліцерати” тваринам то це щось тай означає…
Іншими словами усе що я бачу так це те що я зачепив ваше самовпевнене его і ви через те що не в змозі надати жодного підтвердження своєї точки зору накинулися на мене. Ну не знаєте той нічого не кажіть, плюньте в екран компьютера на цього вискочку вилупка і нехай собі робить що хоче).
Greta я не знаю скільки ще разів повторювати що для того щоб я козла залишив мені потрібні факти.
Якщо мені хтось надасть переколиву інформацію то я його залишу і заведу окрему сторінку в якій буду весь процес описувати. А бо якщо мені доведуть що краще козла забити то так і буде.
…але на скільки я розумію то тут окрім обси##### від вельможних пані фахівців я нічого не дочекаюся…
Усім дякую за змістовні поради).
Шановний пане, сратися - то на фейсбук, будь ласка.
Судячи з ваших дописів, вам більше нічого і не треба. Жодного образливого слова на вашу адресу не було,на відміну від ваших слів.
Доводити вам тут ніхто нічого не зобов’язаний. Ви спитали - вам відповіли.
Якщо фахівці форуму для вас не авторитет і відповіді не вдовольнили, спробуйте знайти відповіді на ваші запитання в іншому місці.
Стосовно мого его, освіти, самодостатності, чи ще чогось, повірте, потрібно щось значно більше, ніж ця розмова, щоб якось на це все вплинути, чи якось мене зачепити.
Дякую за увагу.
Так Вы же сами написали, что из-за недостаточности случаев такой информации нет. Считая таких особей выбраковкой, хозяева избавляются от них как можно раньше.
Но у Вас действительно есть уникальная возможность отследить развитие этого козлика и влияние такой особенности на потомство, тем более, что, как Вы написали, потомство Вы оставляете в хозяйстве.
Лично меня очень подкупает вот это:
Цікаво, в чому проявляється розумність козлика?
Я с вами согласен по поводу уникальной возможности… но все же хотелось бы каких-то гарантий чтоб я не повторил ошибки других.
Сделаю у себя второй покос травы на сено чтоб точно знать хватит ли на всех, пороюсь еще в интернете, взвешу все “за и против” и тогда решу.
Читати вміэ). Шуткую звісно).
Відчувається розсудливість, тобто він не б’ється за їжу та воду а просто чекає поки інші наїдяться і потім спокійно собі не поспішаючи їсть. Коли веду кіз з пасовища назад то він немов собака-пастух усіх підганяє, або біжить попереду або навпаки ззаду та головою підштовхує інших під дупи. Ну і в цілому таке враження що він постійно щось собі там думає). Хоча цілком можливо що це тільки мої вигадки бо мені хочеться щоб так було…
Тоді можливо дійсно залишити такого “вожака”.
Добре подумав… і вирішив всеж таки його забити, точніше вже забив.
Єдине що як я і думав - вже про це шкодую…
Тому тема закрита.
Це кращий варіант, бо є залежність між рогатістю-комолістю і гермофродітизмом, простіше між рогами і статевими відхиленнями. Почитайте, на форумі багато писалось в темі про гермофродітів і як це пов,язано з рогами.
Дякую подивлюся, корисна інформація ніколи не буває зайвою.