Добрий день! Кізочці трохи більше місяця. Весь час була біля матері, але в тієї спочатку було зовсім мало молока, а потім і взагалі майже зникло. Я догодовую з пляшечки кип’яченим безлактозним коров’ячим. Сама паралельно їсть травичку. Кілька днів тому помітила, що у кізочки почали заплітатися задні ніжки. Не тягне, але якось так ніби трохи п’яна, іноді на секунду підкошуються і падає на дупцю, але встає. Коли біжить, то не видно, щоб щось боліло, тримає рівновагу, а от коли ходить, то більше видно, що є проблема. Перестала стрибати як пружина, як то роблять маленькі козенята, більше ходить повільно. Толкового ветеринара близько нема. Після прочитання порад на форумі двічі за дві доби вколола по 3 мл. борглюконату кальцію, катозалу та глюкози. Що ще можна зробити? Чи варто повторювати кальцій?
Саме перше, що зробити - годувати цільним сирим молоком, підігрітим до 40-42 градуси. Якщо немає можливості козиного взяти, хоча б коров’ячим.
И напишите, сколько она съедает молока.
Добрий день! Дякую за підказку. Вже почала давати сире коров‘яче молоко підігріте до 40-42 градусів. З‘їдає близько літра на день, годую 4 рази по 250 мл. Їсть травичку теж активно. Коли беру на руки, завжди животик не худий. Можливо, потрібно частіше і більше догодовувати? Молока у матері-кози практично нема. До якого віку взагалі козенята повинні пити молоко і в якій кількості? Це мій перший досвід з козами, бо переїхала в село. Раніше жила у місті і ніколи не тримала більших тварин, тільки кота.
Перечитайте розділ форуму про годування та утримання козенят. А 1 тіра молока для такого віку - це дуже мало, мої випивають близбко 2 літрів, а взагалі - скільки хочуть.
Скільки часу ви годували безлактозним молоком? Це може негативно позначитися на розвитку.