Новонароджене козеня.

Всім доброго дня, прошу поради , 16.06 окотилась наша козочка, було двоє козенят одне немало смоктального рефлексу було вяле , пропало, залишилось одна дівчинка красуня все було добре, молочко п’є, а от сьогодні погано встає на ножки, незнаю чи то коза придавила чи воно слабке, і щось не так, допоможіть , може треба якийсь укол вколоти ,може вітаміни, прошу допомоги. Ветеринара щоб розбирався в козочках в нас немає.

Ой, щось вчора не побачила запитання. Як кізочка сьогодні?

Доброго дня пані Оля, дуже рада що ви мені відписали) кізочка молочко п’є, але на ножки твердо не стає, не така активна, видно що слабкість в ногах , увет аптеці порадили препарад Vetozal , я його купила но якщо чесно не вколола бо не впевнена боюсь нашкодити, чекала що хтось відгукнеться тут. Тож прошу поради .

А скільки ви їй молока даєте і як часто?

Козеняток під мамою, п’є скільки хоче, до корму добавляю кальфастонік по чайні ложці. Тут в групі порекомендували , в минулому році, так як козулі доїлись ніяк не запускаються.

Ви контролюєте, як воно п’є? Може воно не напивається? Може коза туга або втікає?

1 лайк

Ні п’є воно добре , контролюю бо теж думала що коза може недає і воно немає сил то два дня шо дві години як надзор стояла поки воно ссало, а сьогоднзранку прийшла ,воно пило молочко, потім заглянула знов, тобто вона його годує, Тай я піддоюю ще її бо вона має багато молока, то трошки здоюю. Щоб проблем з вимям не було.

Може в нього просто ще слабкі звязки? Зробіть фото на рівному, як воно стоїть. Щоб ноги з копитечками було видно.

2 лайка

2 лайка

Та ні, наче нормальні звязки. Та ще при гарному апетиті. І що - воно досі погано рухається?

Так, досі погано рухається, воно на рівному ходить а от десь переступити не може і так не твердо на ножках стоїть, воно досить маленьке, надіюсь набереться сил) воно ніби на ходунках ходить,так несміло.

А якщо лежить - то саме встає, чи треба піднімати?
І поспостерігайте, чи є у нього випорожнення.

Саме стає, добре подивлюсь за випорожнення.

Ще питання, чи можна козеняткови маленькому давати коров’яче молоко?

Можна, але свіже, краще парне, яке не охололо