Товстолоб білий в лимоні і з цибулею

Оце повечеряли смачно і,думаю, дай поділюся з подружками рецептом риби. Можливо в когось є кращий рецепт, але нам цей дуже подбається. Зараз сезон вилову річкової риби, так що купуємо товстолоба білого вагою більше 1,5 кг, у сірого голова здоровенна.Чистимо, патрошимо, відрізаємо голову, хвіст, плавники і хребет, це все піде на юшку. Філе риби ріжемо на кусочки - ребринку по 3-4 реберця, спинку по 3-4 см, Тепер зважимо. На 1 кг.готової риби беремо; 1 столова ложка з верхом солі,0,5 ст.ложки цукру,перець чорний, духмяній, коріандр товчемо в ступці, лавровий лист беру мелений - всі приправи за смаком. 1 ст.л. оцту 9%, ми беремо пів лимона, сік на рибу а потім решту ріжемо і теж в рибу, олія 3-4 ст. л. Все змішать у мисці, додати нарізану цибулю, я кладу 3-4 великих цибулини, скласти в банку ,виходить сильно повна 1,5 л. Все, прикриваємо кришечкою і хай постоїть хоч через ніч в холоді,(зараз на веранді саме те) але через 2 дні буде смачніша. Смачного!

21 лайк

Оля, ви так смачненько все описали що аж слюньки потекли …:kissing_heart:

1 лайк

Ой как я люблю такую рыбку, очень вкусно. Спасибо, что напомнили, надо и себе сделать.

3 лайка

Представляю, как вкусно. Я делала раньше почти также, только без лимона и не речную рыбу, а морскую, филе желательно. Обалденно.

Правда, в последнее время рыбку нормальную морскую купить очень сложно. То, что у нас на базаре есть - десятки раз перемороженная гуща какая-то. Давно не делала.

2 лайка

По такому же рецепту очень вкусные получаются щука и судак, а сом во рту тает. Вкуснотища!.. Только мариную не в банке, а в лотке с крышкой.