Перший раз створюю гілку, тож якщо щось не так, буду вдячний за критику.
Маю не один рік досвіду з козами, але таке бачу вперше.
Цього року народилися дивні козенята.
Вони зовсім не кричать, і як наслідок – кози не дають молока, утримують.
Перечитавши пів інтернету, дійшов до того, що лактація залежить від окситоцину.
А окситоцин виробляється, коли козеня кричить.
Ще перечитавши пів інтернету, я заради експерименту вколов 5 одиниць окситоцину.
І приріст молока вийшов у 3 рази більший, вдалося здоїти козу повністю.
Козенята дуже активні, пузаті й здорові.
Але мовчать. Навіть коли хочуть їсти – стрибають на мене і кусають.
З голосом у них усе гаразд: якщо винести їх на вулицю, кричать так, що вуха закладає.
Тільки заношу в приміщення – тиша.
Що робити з роздоєм кіз?
Колоти гормони я не хочу,
але й роздій неможливий у таких умовах.
Можливо, хтось мав подібний досвід?
Лайфхаки з масажами,
зажимами й підняттям хвоста,
ударними рухами, як роблять козенята,
і різноманітні техніки розслаблення вимені – пробував.
За 10 хвилин такого доїння з візуально повного вимені вдається надоїти 100 грам…
Буду вдячний за будь-яку пораду.
Козочок ми любимо, усіпускаємо й годуємо яблучками з рук.
Обіженок наче нема, всі ручні й люб’язні.
є таки мамашки, що затримують молоко, бережуть для козенят, І нічого ви з цім не зробите, тут єдиний вихід - одразу забирати козенят та годувати з соски, А козенята спокійні, бо нагодовані, Колоти таку кількість окситоцину - не можна. Норма - 1 млл, І так, після нього коза віддає молоко, але ж не будете ж ви їй по 2 рази не день колоти. Звісно, вирішувати вам. Як що козенятам пару тижнів, вже можна відсаджувати їх на ніч від мами, в ранці здоювати козу, а потім підпускати козенят. Хоча вона вам і не віддасть ВСЕ молоко, однак буде більше, ніж 100граммів, а козенята на проьязі дня будуть її “роздоювати” Всіх благ!
Ми в цьому році руками виріши доїть і кормить. і козинят відселили на другу добу.
Але мамки не дають молока. да і до малих в них пропав інтерес.
минулі роки малі кричали як мандрагора мамки чули їх і давали молоко нормально.
а за окситоцин незрозумів
я колов 0,5 млл.
це 5 ОД
Окситоцин у кіз виробляється при доїнні, або при смоктанні козенятами. Звідки ви взяли, що від крику - не знаю. Колоти постійно окситоцин - то тортури для кози.
Як варіант, можна спробувати доїти разом з козенятами, ви доїте одну дійку, а козеня другу. Можливо, ви дуже поспішаєте з доїнням. Спробуйте трохи довше масажувати і піддоювати. Деякі кози в мене дуже реагують на змащування дійок дипантолом (можна інший крем для доїння). Саме перед доїнням. Намажу - відпускають молоко, а без цього танці з бубнами.
я також ніколи не спостерігала звязку між криком козенят і молоком у кози, досвід з козами - 17 років