Похмуро сьогодні…
Ірусь , я побачила як кусок рогу-відростку дістався майже до ока козочки - вже удалили ?
Ладусь, ще ні, чекаємо окоту. Поки сттуація не критична. Ми його підрізали, але він все одно росте. Там скоріше всього треба робити загальний наркоз і його зрізати струною ![]()
Так , звісно спочатку окот , а вже потім зрізати повністтю … Десь - щось не допалили у дитинстві . У одній з моїх тогорічних ярочек відріс подібний відросток , але просто шишечкою на 2 см , далі не росте . І все одно вже руки чешуться прибрати ![]()
На скільки я знаю, то це наслідки після пасти. Це купована козочка, не мого розведення. Термокаутером краще знімаються роги, але бувають і промахи, особливо у козликів.
Да, у моего Киану тоже растут два осколка, но они тонкие и сбиваются быстро, обезрожен термокаутером. Кто обезроживал у Нины Лавренко, я не в курсе. И у одного козлика, которого я обезроживала, из моего хозяйства, тоже такой осколок отрастает. Так что обезроживатель я криворукий.
А у Джокера все гладенько, Катя @Veterin обезроживала восьмеркой.
Инночка ,нам и Конору этот осколочек совершенно не мешает
Он такой добряк что им не пользуется
А если б и бился,то там и без рог хватило б ![]()
Я в минулому році спостерігала за одним козликом, там хоч і «вісімкою» видаляли, все рівно на стільки широка була основа у рога, та и видно міцна була «корона» генетично закладена. Думали буде рости тоненький, хиткий, а він хоч і тонкий був, але дуже крепкий. Видаляли під загальною анастезією, з доглядом ветлікаря. Після наркозу можуть бути не виправні наслідки, самим першим може не відновитися роботя рубця ![]()
Просто коли тварина має роги, вона гарно знає для сого вони. А от без ріг, трошки самовпевненність зникає ![]()
Не треба забувати що роги ростуть майже все життя у кіз, тому місця росту періодично треба «почухати» об щось або об когось ![]()
Упс) Тогда уже у двух) Но второй точно такой же флегмат и добряк. Впрочем, у нас других и не бывает. Если не испортят с детства играми в забодашки. Один такой пример есть.
Ну тогда их трое. Персик осколочки временами отращивает, но не пользуется ими совершенно и в новом хозяйстве ведёт себя согласно королевских кровей- чинно и благородно
Барби, одна з наших першокоточок, окот приблизно через 2 тижні. Ми так боїмося сніга, що навіть їмо з ліжка ![]()
Да просто не царское это дело, босыми ногами, да по снегу ходить!
Та ще й дама при надії, поберегтися в таку погоду потрібно ![]()