Сливки на козьем молоке.

Сколько держу коз,в банке с козьем молоком сливок было 1-1.5 см. не больше. Побывав у знакомой,я увидела,что у неё на козьем молоке сливок,как на коровьем,не менее четырех пальцев.Я даже сначала засомневалась,что это козье. Кормит она только сеном зимой и травой летом. Козы на сене лежат сеном укрываются,то есть что трава,что сено лежит постоянно. Если козы сено выбросили,она принёсла свежее. Содержание стойловое. Зерновых и витаминов она не даёт,мотивируя,что денег на коз нет. Козы простые дворянки. Мне стало интересно,что влияет на отбор сливок?

6 лайков

Дивно, в мене теж 1-1.5 см і то на третій день

Ото ж бо й воно. Я просила її ,щоб здала на аналіз молоко, але чи здасть не знаю.

якісь дуже цінні дворянки а запах молоко мало? десь читала що якщо молоко жирне то може пахнути козою.

У неї 4 кози.Я змішане пробувала смачне,вона казала,що від однієї є присмак. Її планують різать. Молока казала дають до 4 х.л кожна.

3 лайка

Ну, если они у неё перед запуском и дают молока символически, или наоборот после самого окота - то ничего удивительного.

1 лайк

Вона казала,що так постійно. Влітку менше взимку більше. А зараз дві вона вообще непарувала,бо планують залишить двох молоденьких,а двох старіших зарізать. А молоденькі кітні по місяцю.А в мене спитала,в тебе хіба не так,і дуже здивувалась,що в мене сливок на молоці майже нема.

1 лайк

Зернові і соковиті корми сприяють збільшенню кількості молока, але знижують вміст білка та жиру :slightly_smiling_face:

1 лайк

А забула за це. Буряка і гарбуза дають багато. 5 літрове відерце на одну козу два раза на день. А може скільки і треба,але я даю в половину менше,можливо то я кормлю не правильно.

Тоді жир утворюється за рахунок надлишку цукру.

4 лайка

А,що як так кормить і будуть сливки
відокремлюватись ,чи все індивідуально? І чи не багато на одну козу стільки гарбуза?

Чомусь мені здається що це індивідуально

1 лайк

Чим жирніше молоко, тим частіше жирові шарики в ньому зустрічаються і склеюються, і тим товстіший шар ви бачите.

2 лайка

Значить у її коз дуже жирне молоко,правильно я зрозуміла.