Скорая ветеринарная помощь (Архив 2016). Вопрос-ответ

Проконсультуйте мене в такому питанні. Тільки не закидайте тапками :wink: Кізочка з други окотом, кітна 2,5 місяці (но живота не видно) десь днів десять я почала помічати що у ней мокрий хвостик і поблизу хвостика.Особливо це помітно з ночі, вдень також але менше.Пощупала мокру шерсть -вона чиста і без запаху.У іншої кози з таким же терміном вагітності все сухо. Вже починаю хвилюватись, бо минулий окіт у неї був дуже важкий.Звідки може братись ця волога? І наскільки це пролематично? Не написала, що кізочка почувається нормально.

1 лайк

Сложно так понять… а какие проблемы были в прошлый раз?

Минулого разу перед самим окотом коза перестала їсти.Вет сказав, що зупинився желудок, старались запустити різними способами не змогли. Це тривало три дні,Коза була зовсім знесилена. Лікар запоропонував робити кесарів розтин але життя гарантував тільки козенятам, а за козу сумнівався. Я наполягала щоб рятував козу, тоді вет запропонував колоти препарат(амиридін) який колють ВРХ для запуску шлунку, але тоді це препарат визве викидень але зможем врятувати козу.В реультаті дії цього препарату у кози почались потуги а матка прицьому не розкрилась і вет розкривав її щоб дістати козенят. В результаті одне козиня було мертве одне вдалось реанімувати. Послід виймали також руками, після цього козі коломи АБ і ставили пінисті свічки. Можливо діїї були и не професійні, бо лікував він козу вперше у своему житті. Я дуже вдячна йому,що у мене лишилась живою моя Маня-моя перша коза.

3 лайка

Можливо була пошкоджена шийка матки, і тепер вона повністю не закривається.

1 лайк

І чим це загрожує, зможе вона виносити козеня?

Як повезе. Може і зможе. Бо на відміну від людини ходить на 4 ногах.

А якісь рекомендації щодо її утримання. Якось дивно звучить, але колись у корови випадала піхва, то для неї робили стійло, щоб задня частина тіла була піднята. Тут звичайно проблеми іншого плану, але можливо є якісь варіанти

Це тільки припущення. Чи варто через це ставити козу в стійло, як корову? Кози прудкіші і волелюбніші…
В ідеалі козу потрібно оглянути. А може посто сподіватися на краще…

Дякую за консультацію.Можливо я наперед кіпішую, але така я…

Я бы таких выводов не делала - если матка не закрыта - были еще куча проблем…
А вот гормональная перестройка и обильные выделения влагалища могут быть и при нормальной беременности
А вот рацион отрегулировать по белку - чтоб токсикоза не было и гибели козлят.

Продовження .Моя проблемна кізка готується до передчасних родів (так мені здається) Зранку не їсть, стоїть, тупо дивиться в низ, часто присідає мочитись. Видно їй боляче бо періодично підгинає і піднімає ногу. Є трохи слизистих виділень. Кінчики вух холодні. Термін вагітності майже 3 міс.
І саме головне наш ветеринар в запої так що надіють тільки на вашу допомогу. Може вколоти щось знеболююче маю ношпу та анальгін

1 лайк

Можете колоти но-шпу.

У Мані все без змін, стогне бідненька, порою зубами поскрипує. Виділення стали грязно-коричневі.Спочатку хотіла сама в козу лізти, але засумнівалась в своїх можливостях. Одна справа при родах козеня поправити і дістати, а тут … навіть не знаю. Завтра раненько піду за ветлікарем, може зранку застану ще тверезим.

1 лайк

… можете козу потерять…
Пробуйте сейчас - если не получится, то хоть пытались…
Сомневаюсь, что ветеринар ваш с бодуна лучше сделает(((((((

1 лайк

Вколіть антибіотик, якщо є.

Дай бог, чтоб все благополучно завершилось. Переживаем и держим кулачки.

1 лайк

Дякую!Вколола окситетрациклин 200 - 4.5мл.

1 лайк

Кать, как думаешь, если до завтра этой козочке лучше не станет, может стоит вызвать преждевременные роды с помощью медикаментов? Три месяца котности, плоды меньше чем рука. Потому как лезть рукой в козу, не готовую к родам - как по мне проблематично.

3 лайка

А ошибки со сроком быть не может?
Если дать время - плод сам выйдет,проверено…
Ведь процесс родов начался…

1 лайк

Коза абортировалась сама- двоэ козенят напів розкладених (гнилих), посліду трішки звисає, але він рветься (також гнилий) Привела ветеринара він тільки вколов розчин іхтіолу, сказав що свічки в матку не ввести. Рекомендував колоти окситетрациклін щей сьогодні. У кози шлунок працюе, але не ість вона вже другу добу.Сказав що прийде завтра із зонтом , щоб ввести їхтіол в матку

1 лайк