Тимпанол виявився у мене простроченим побоялась давати. Ще не написала, що живіт став мягким, стало видно ямки з двох сторін.Маю в аптечці чемерицю. молочну кислоту …може ще щось дати, але боюсь нашкодити
Зоя, а ее кто-то из козо-подруг мог ударить?
Можете дати 4мл молочної кислоти РОЗВЕСТИ на 100мл води.
Дієта - сіно і вода - поки не зявиться активна жуйка.
А скільки зерна/дерті і т.п. в день вона отримувала?
У мене всі безрогі, ніколи не помічала щоб її хтось бив. Це вона главкоза всіх “строїла”
Отримувала цільний ячмінь по 300гр.2 рази вдень
Ячмінь давали індивідуально, чи з загальної годівниці? Скільки молока вона давала перед тим, як захворіла?
Ячмінь кожен(кожна)отримує індивідуально, їсти чужої пайки ніхто не може. Коза готується до запуску надій 1-1,3л. в день.Я кілька днів як добавила до зерна Живину (40гр. на голову), кози іі уже і раніше отримували тільки була перерва в весняно-літній період.
Якщо вона важить близько 50кг, то при такому надої 600г ячменя на добу - це добра половина добової норми калорій. Я вважаю, що це може бути хронічний перекорм концентратами.
А сіно яке? Які овочі? Скільки?
Тощо зменшити зерно( я давала із розрахунку 300гр. на козу +300гр. на літр молока. Десь вичитала таку схему. Сіно постійно в кормушках- люцерна+овес викошений зеленим на сіно, овочі це на даний час некондиційні залишки з городу-морква, стол. буряк, старі кабачки, гарбузи, яблука. Овочів в день іде десь по клограму на козомору, але не завжди виїдають. Поправте, якщо щось не так роблю. Буду вдячна, бо “я не волшебник, я только учусь”
Нажаль, така схема ходить інтернетом. Цікаво, а комусь таки вдалось впихнути в козу з надоєм 4л 1,5кг концентратів? І скільки днів вони так протримались?
Я б радила 250г на козу і 125г на літр молока.
Кабачки, гарбузи, яблука в даному випадку поглибили мінеральній дефіцит, який виник через надлишок зерна.
Оля, дякую за роз’яснення! В такому випадку зменшую зернові всім козам, залишаю тільки моркву і буряк.
Манька буде поки на сіні та воді.
Може краще замінити Живину на Кальфостонік, там більше вітамінів та мінералів?
Я б так і зробила
Кальфостонік чайна ложка з невеликою гіркою (15г), раз в день, два тиждні. Але профілактично можна і менше дати - 5г в день.
Манька як почне їсти - потихеньку переведете на звичайну годівлю.
Як трошки запасуться мінералами - можете зову давати кабачки, гарбузи, яблука.
Дякую за підтримку та консультацію
девочки. срочно!!! у новенькой козы встал рубец. Утром отказалась от еды, в обед пришла с работы - лежит, хвостик опущенный. Сделала массаж, дала 3 млл чемерм=ицы, поганяла с горки-на горку, толку нет. Сейчас сижу в сарае, пытаюсь поймать у Глашки жвачку - фиг вам. Второй раз давать чемерицу стремно, коза предположительно 3 недели котности, что еще можно сделать?! Боюсь оставлять до утра Вздутия нет, живот не твердый - просто не работает рубец, жуйки нет, горошка за 3 часа тоже не увидела.
Массаж каждые 10-15 мин,поводок из сена с проводкой.
Ларис, не поняла - что значит поводок из сена?
20г водки+чайная ложка дрожжей+чайная ложка сахара+пол стакана воды. Можно укол аналгина.
Чем кормили? Сколько?
Оля, свежих дрожжей нет, есть только сухие. С кормами была очень осторожна - зерновые вводила очень постепенно, на вчерашний день примерно 400 гр в день, сено и выпас. Но позавчера на улице видела, что она пыталась разгрызть целый орех. Этот-то я отобрала. но не факт что она еще не нашла…
Скручиваешь жгут из сена,вставляешь в рот как трензель у лошади,держишь за ушами,и водишь…
Коза пытается прожевать поводок и появляется отрыжка.
щас попробую))))))))))))