А вшей у них нет?
тоже не увидела…завтра на свету еще посмотрю…бегает ли чего…хотя сегодня на солнце смотрела…
Последние 2 недели убрала люцерновое сено, оставила на послекотный период, макуха три дня как закончилась, так что не было… Зерно: ячмень, овес, совсем немного кукурузы, буряк и жом через день чередую, кальфостоник, лизунец. Вроде бы белка последние дни маловато было. Сквозняк исключаю, так как последние дни ветер сильнейший порывами, уже дня два не гуляли. Переживаю, что бы на других не пошло…
Ольга спасибо за быстрый ответ.Козе 10 мес.
А, так у них белковое голодание… Ну тоже может иммунитет пошатнуть.
Очень похоже. Папиломатозом обычно болеют до 2-летнего возраста.
Сегодня макуху привезла, дала, а вот с люцеркой сомневаюсь? Дать? Одной через 2 дня окот, но у нее глазки чистые.
Я своим не меняю - давала и даю. Если дать после перерыва - то по жменьке постепенно.
Сусідка каже, що у здохлої кози були постійні проблеми із желудком.минулої зими у неї була підозра на метелицю, прощепили. Влітку здувалася.під час кітності була в останні дні життя ніби підута, ввечері козі стало погано, бичала, вкололи ношпую на ранок коза знову бичала, кололи чимось… з рота почала тикти слюна, язик побілів, коза до 11 00 здохла. В жилудку запах прілого сіна. Вет сказав втрухлася сильно і швидко. При розтині: козенята здохли за 2 год до смерті кози, недоносила 15 днів. Що саме з нею було і чого остерігатися???
Мікрофлора була порушена - от і вчепилася до неї ця зараза.
Спасибо! Спасибо! Здорово что у нас есть Оля)) По-немногу верну… С меня 100 грамм и пончик)))
На вашу думку це клостридіоз, а не мікотоксини? В бабки є іще коза, що їй з нею робити??? Хоча коза на вигляд здорова і активна.
На мою думку це клостридіоз. Щеплювати. А на разі мати черговий фармазін.
Коза ніби кітна, її можна щепити? Ще вет казав щось про здається лептоспіроз, але точно не пам’ятаю.
за 1,5-1 місяць до окоту можна.
Там 2 тижні до окоту. А як проявляють себе мікотоксини?
Якщо у кози є вибір (наприклад, їй дають 4кг сіна, з яких вона 2кг стелить під ноги) - то зіпсоване сіно вона обмине і їсти не буде.
Кіз там добре годують, зерносуміш, сіно, солома ячмінна постійно, премікс, але з’їсти могла і плісняве. Дивує перебіг смертності до 12 год.
Це мене не дивує. Мене дивує наша ветслужба, яка давно викреслила ці щеплення з графіку.
А мене як дивує. Періодично оплачуб виклик ветеринара і жодного разу мені не сказав про цю вакцину. А кіз то багато, не 10 і не 20. Оце сиджу і шукаю як їх оберегти. А мені све вет розказує про шашки від мікотоксинів, що пробіотики козам не треба. Одним словом зараз даю козам сорбент для профілактики, потім дам пробіотик. Коли мої красуні породять, прощеплю.