Ольга,гуляли два раза подолгу,тепло,поела немного веточек,травинок сенных.Но просто по пальцам посчитать,мало оченьВ стайке стоит больше,не лежит…Залила в 14 ч. Болтушку.Льняной отвар не стала пить.Это не очень опастно,что рубец так долго пустой?Я уж из козлятника не вылажу,все кусты плодовые у соседей ободрала,у меня давно козы все съели(((Вечером болтушку или молоко,немного?Поноса нет целый день.Писала,ацетоном не пахнет.
Не могу никак жвачку у коз отобрать,глотают сразу же как пальцем или ложкой лезу…
Я знаю случаи, когда у коз жвачки не было до 7 дней. Потом всё хорошо было.
Слава Богу!!!Может выкарабкается!!!Но улучшения есть,правда маленькие…
А что вечером давать и сколько?Молока?болтушки?в каком порядке?Глюкозы в капельнице 40% 40мл хватит?
Подсказка ( Олечка , прости если путаюсь под ногами
)
Как только увидели у козы отрыжку за щекой , хватаете ее за морду, не дав жевать. Одной рукой держите пасть не отпуская , второй спокойно засовываете ложку за щеку и набираете сколько вам надо. НЕ советую совать пальцы в рот козе !!
Оль,караул. Думаю осматрю козля(госают еле впоймала)и что обнаружила тоже на передних ногах ближе к холке тоже такие вот корочки…что это блин такое?В других местах нет…и у козлика и у козочки одинаково
Мариночка,пальцы они мне ещё утром обожрали , сейчас сбегала, отобрала у одной 0,2 мл,остальное…сглотнула)))Развала на 5 мл водой и залила.Бурке не понравилось…Остальные козы тут же попрятались и затихарились)))Вечером продолжу!Спасибо!!!
А які прояви бабазіозу у дорослих кіз?
Оль, прочитала наслідки клостридіозу, страх узяв. По суті виявити цю болячку практично неможливо, ще й виділяються спори. Тобто, я так розумію, це такий собі мікотоксин, який накопичується в організмі, виділяється з калом, ще й його спори літають. Тобто він і на стінах, і у підстилці може пооживати. Тому, мабуть, приміщення обробляють шашками. Чи можна профілактично тваринам згодувати: 1 кг кормогризину+ 1 кг біовіту+1 кг біціхіліну+ 100кг конц корму., чи практичніше провести вакцинацію. Але більшість тварин зараз перед одами, чи вакцина їм не зашкодить. Зараз іде відлига і таке явище як припрілість сіна можна пропустити, особливо коли тварин багато, а гриби полюбляють сіно+солома+волога. Можливо в період кітності буде достатньо сорбентів та пробіотиків, проте сорбенти не дадуть засвоюватися вітамінам, а коли тварини кітні це їм може зашкодити. Порадьте як краще поступити: вакцина, кормові антибіотики чи сорбенти???
Клостридіоз ніякого відношення до мікотоксинів і грибів не має.
Профілактика - дотримання правил годівлі і випасу, вакцина і пробіотики. Я обираю вакцину. В середовищі збудник може бути де завгодно, як і правець (столбняк). Ви ж не будете з цього приводу садити тварин на антибіотики.
Все добрый вечер. Вчера у козы в углу рта заметил вот такое
смазал мазью синтомицин несколько раз , пока без изменений . Коза ест, активна.Девочки веты, подскажите, у козлика текут слезки, а у двух козочек подкисли глазки. У остальных все хорошо. Козочки котны 2-3 мес. Дома есть мазь окситетрациклиновая 1%. Подойдет? И что могло привести к этому? Спасибо заранее.
У наших сусідів коза здохла за добу. Коли її розрізали, то був запах тухлого сіна. Приїхав вет і сказав, що сильне отруєння, причому з вечора й до ранку коза здохла. Говорив про якісь токсини й тому подібне. Швидкий перебіг хвороби зі смертністю, от я й подумала на клостридіоз? Ми живемо по сусідству, боюся занесення зарази.
нам порадив для профілактики усім дати сорбент та прокурити приміщення шашками. З шашкаии проблеми, на 2му поверсі у нас птиця. Треба чекати весни. Але шашки він рекомендував для ліквідації мікотоксинів, якщо такі є, вони мають спори і літають усюди, принаймі так казав. Про щеплення від клостридіозу він нічого не казав, тому й думаю, що краще зробити?
В том то и дело, что маленькие. Можно сказать топтание на месте. Глюкозы хватит. Пиростоп колите. Вам виднее, какой у неё вес.
Кволість, апетиту нема або майже нема, жуйки нема, молоко пропадає, у кітних можуть бути передчасні потуги, на початку може бути запор а потім пронос, а може і не бути, температура на початку може підвищитися, а може і ні, сеча стає червоною дуже рідко (як правило при гострому перебігу).
Какой возраст? Молодая? Похоже на папиломатоз. Есть мази от папилом (не знаю насколько они работают). А так - само должно пройти.
Оль там выше написала… Что это на коже
Мазь попробуйте. Может сквознячок, а может что не так в рационе (например лишний белок).
А в паху и под хвостиком как?
Бо він і сам не знає, що то було, але ж треба щось казати…
Так, схоже на ентеротоксемію. Щеплюйте кіз. Вся Європа щеплює.
Ваші кози і ті кози стоять на різному грунті, мають різні раціони і утримання. І результат буде різний, але профілактика перш за все. По вітру воно майже не переноситься (хіба що вітер з піском).
Нормальноно,корок нет,писюн чистый,яйки тоже…под хвостиком тоже чисто и у козочки чисто…на пузе не где нет только сверху на спинке на шее и на ножках нащупала