Если не секрет, в какой стране?
Не знаю, может такой ответ уже был, но покупку нужно начинать с любви к этим животным, а не с бизнеса. А для бизнэса лучше купить слона (без обид
)
От , тепер , роки по тому ,що скажете ?
Було б тепер дуже цікаво послухати .
Дуже цікавий момент .
Ви написали ,що подобається суміш порід зааненської і нубійської порід .
Ви досі такої думки ?
А можете розказати про це детальніше ?
Чи можливо вже зараз інша точка зору?
Ні, ця моя точка зору зберігається і досі. Помісні (у мене заанонуби)
більш удойні, ніж англонубійці і з більшою жирністю молока, ніж у зааненців, а вихід сиру майже такий самий, або й такий самий, як у англонубійців. Здається, мають трохи більшу холодостійкість, ніж чисті англонубійці.
Коли я спробувала молоко англо-нубійців, не могла деякий час його багато пити. Воно жирне. Це наче вершки п’єш. З часом звикаєш і це непомітно. В помісних жирність трохи менша, комфортна для питного молока.
Щиро дякую !
Дуже цікаво ! Особливо , якщо зважити , що ця точка зору підкріплена часом .
Думаю , для багатьох новачків , не лише для мене ця інформація буде корисною.
Маю ще декілька питань .
Які пари є найбільш вдалими на Вашу думку (процентність)?
Чи має значення порода батька\матері на кінцевий результат (тобто ким кого парувати )?
Як впливає на кількість літрів/жирність та чи інша порода в процесі парування?
Дуже цікаво було б почути Ваші спостереження .
Оксано, в мене цапи тільки англо-нубійської породи, стовідсоткові. Щоб порівнювати, потрібно мати статистику різних варіантів.
Згідно наукових даних, молочність кози отримують від батька, вірніше мами батька. В моїх немовлят-козенят з обох боків найкращі кози України, тому в них нема варіантів) Мами - зааненки з ферми Созідора, лінія Фортуна-Дінар (мама 8200, мама тата так само, сестра тата 10л), по лінії тата Кіану , мама Карат 8+ літрів, якщо тато Джокер, то мама Снежка також біля 8 літрів. Так що, хоч в маму, хоч в татка - результат не буде дуже відрізнятися)
Дякую за відповідь.
Цікаво було почути думки про спостереження і думки з цього приводу . Так само , як було б цікаво почути думку Лариси Ягусі про результати її роботи .
Взагалі було б цікаво почути думки форумчан з приводу схрещення та розведення , та багатьох вже нема на форумі, а в багатьох вже нема кіз …