Программа страхования или возможно ли накопить пенсию?

Хаха, и этого можно не получить. Тоже не работаю уже несколько лет, на фирме закрыли все областные представительства и осталась без работы. Так как стажа хватало с головой (по закону надо было 25, а имела 33), спокойно уехала в село, завела хозяйство. Потом бац, и учебу убрали из трудового стажа, бац, и внезапно мне на пенсию нужно уходить на 13 лет позже, бац, и моего стажа не хватает, ни много, ни мало, всего 15 годиков. Арбайтен до гробовой доски!

11 лайков

А хіба прибрали навчання? До 2003 зараховують ,ніби

2 лайка

Я в 30 зрозуміла що робити все життя я не хочу.І вирішила що куплю квартиру в Києві буду здавати і вийду на пенсію.Купила,здаю тепер ще вирішила купити дачу.Ви Катя написали про свою маму яка хвора років з 20,це точно про мене🤣.Я весь час нила і всім розповідаю вже років 10 що у мене немає сил,що не хочу робити,і то просто звільнюсь з роботи,тепер що куплю саму дешеву дачу і все пишіть листи.Мені так напевно легше якось🤣.В самої дурі багато а сил мало,але надіюсь тільки на себе.

5 лайков

Да у нас вообще все интересно. Раньше по закону мне можно было уйти на пенсию в 50 лет. И что? Ответ в пенсионном - “уже нет”. И да, обучение не засчитывается.

1 лайк

Навчаня у навчальних закладах всіх рівнів до 2004 року входить у стаж при нарахуванні пенсій. Після 2004 року - тільки страховий стаж, тобто стаж, з якого сплачені внески. Якщо людина працювала із зарплатою меншою за мінімальну на цей час, то стаж зараховується не як повний місяць, а пропорційно.

2 лайка

Вот это + вот это

ну еще недвижимость. Но она может упасть в цене.

3 лайка

Долари,євро це добре,але де їх зберігати,ось і виходить що нерухомість для мене саме краще

2 лайка

Недвижимость это в наше время риск .
Собственники квартир в Донецке и Луганске не дадут соврать … к сожалению .
Откладывать нужно то что мобильно , то что " всегда с тобой " .

4 лайка

А золото і валюту вкрасти, в голодні роки золото міняли на картопляне лушпиння.

Зараз все ризик,в наш час :rofl:,якщо подумати

2 лайка

Можливо ще земля.

Ну вопрос был про альтернативу пенсии при относительно нормальных условиях обитания. Форс-мажор может призойти везде и всегда. Банально можно заболеть и умереть. Тогда вообще нет смысла задумываться о будущем.

5 лайков

Коли сталася трагедія в Чорнобилі, батько нашої знайомої, тоді ще досить молодий чоловік , тільки скінчив будувати нову хату там. Мусив на новому місці починати наново, довго він не прожив.
Тут важко не згадати цитату: " збирайте собі скарби на небі ,а не на землі, де ні міль не їсть, ні іржа, і злодії не крадуть…"

12 лайков

Весело. Из 33 лет стажа 15 лет не хватает. Чудо чудное.

Була в моїх прадідів земля: потом зароблена і чесно куплена… І що з нею сталося в 1920-ті, в1939?

5 лайков

Мабуть, освіта дітей, самоосвіта, твої вміння важче відібрати ніж шматок золота, землі ,гаманець. Здоров’я тому, що лікарі не зроблять такого здоров’я, як зробили спочатку мама з татком. Та і лікування одне лікує інше калічить, а грошей коштує. Бережімо себе і рідних. А ще спокій і не піддавання панічним настроям і стресам

14 лайков

Скрізь ризики,і сам вирішуєш що для кого краще.Деякі отримують по 3 освіти а толку?А оптимізм і спокій без цього ніяк,на даний час саме важливе.

7 лайков

Освіта, яка приносить дохід це не кількість дипломів. Це знання, навички та вміння їх використовувати краще за інших.

14 лайков

Ось ми і знайшли вихід,все продаємо і вкладаємо в освіту:upside_down_face:,шуткую звісно в нерухомість,землю і т.д.:rofl:.І віримо в краще друзі,в кого є кози той точно не пропаде

7 лайков

Читала сам закон, или здесь в статье недоговаривают, или я не поняла чего-то.