Проблеми у свинки

Надіюсь на допомогу ветеринарів та досвідчених свиноводів. Придбала 1,5 міс тому двоє поросят для утилізації сиворотки. На час купівлі було їм 6 неділь, тобто на даний час орієнтовний вік 3 місяці, свині скоріш за все безпороднї, (продавця їх називали “петренами”, але в їхню породность я щось мало вірю, з карантином небуло можливості вибору, тому взяла те, що запропонували і змогли привезти додому) мають вагу приблизно 30-35кг.
За час що вони у мене були викупані в бутоксі від корости, проглистогонені, кабанчик був кастрований)
Годую їх кропива, дерть ячмінна, добавляю по чайні ложці стартового преміксу ( назви не запамятала купувала у вет аптеці на вагу) Премікс ,думаю, потрібно уже забрати, старт іде до 30кг. І звичайно даю підсирну сиворотку та обезжирене молоко,часом і цільним молоком ласують (не завжди встигаю переробити молоко)
Сьогодні помітила, що свинка якась дивна.
1.Почала відставати у рості від кабаньчика (хоча з початку була більша)
2.ходить якось цікаво, задні ноги ставить як спутані, підтягує їх під живіт, як результат згорблнена спина. Часто лягає, на хвору несхожа , лежачи копирсається у підстилці, біля корита також лягає або сідає і їсть сидячи. З апетитом проблем немає , випорожнення в нормі. Візуально на ногах ніяких змін не побачила.
Підкажіть що це може бути , боюсь непрогледіти початок якоїсь хвороби.

2 лайка

я б вколола перш за все залізо …, кальцій … вітазал … та почала б додавати до зерна кальфостонік . а ще … вколи знеболююче та подивися … може щось болить - тому ніжки піджимає .

1 лайк

А сывороткой солёной не бывает?

Та ні, сиворотка несолена.

Часто лежит сразу после еды? Сыворотка не кислая? Иногда через чур кислая молочка и побочные продукты вызывают у поросят гастрит или колит. Я бы предложила ей льняной кисель дня 3. Как только снимется воспаление в кишечнике она начнет расти.

2 лайка

Сиворотка солодка, даю свіжу відразу із під сиру. рикоту незбираю, оцет чи лимонку не добавляю. Вона лягає-сідає незалежно від їжі. ввечері ще раз подивилась і мені здається що у неї на задніх ногах над колінними суставами якась підпухлість

У свиней все лечится или антибиотиком или морозилкой. Я со своими чуть повозилась, но им диагноз ставят еще сложнее чем козам. Жизнь свиньи 6-8 месяцев. Никто не заморачиватся.

3 лайка