В родичів свиня вагою біля 200 кг, півтора -два роки вік , звечора нормально. Мали перед тим колоти планово, не мали часу. Не змогла встати на ранок. Викликали вета. Подивився. Сказав поміряти температуру. Результатами не знаю. На вечір з рота піна пішла. Закололи. Сидять над тушею думають, що з нею робити. Розумію сама, що інформації мало, але це те, що мені відомо. Що б це могло бути, хоча б теоретично. Може будуть версії. Поблизу ,я так розумію, спокійно все, інакше вет би мав щось запідозрити. Це на Волині.
Смотрите лёгкие — может быть пастереллез. Легкие будут не розовые, а в пятнах или пунцовые. Тогда есть можно.
Если есть кровоизлияния в кишечнике, может быть вирус.
А пастерельоз може в однієї свині бути? І ніхто з живності більше не хворітиме? Гуси ніби до пастерелли дуже сприйнятливі, чи мають їх не знаю. А який вірус може бути?
Тобто це все мабуть на тушонку, якщо не під яблуньку. А що з салом? Це ж навіть і не закопаєш 200 кг зараз. Мда не встигли вони, називається…
Подвид разный. Есть можно. По салу, не помню, но вроде можно, если нет в гем кровоизлияний. Лучше обратится в ветлабороторию при рынке.
Вирусов много разных, опять же это должен установить ветврач, он должен знать, что в его районе гуляет.
Я, пару месяцев назад, дорезала поросенка, он один заболел, как туманы пошли. Его два брата и мать — симптомов не было, но антибиотик получили. Так вот, картина была как ваша. Одно легкое было пунцовое, и упал он за сутки. Все остальное было чистое. Съели мы его, 30 кг был.
Я тут просто проворонила антибиотик малышам дать для профилактики, вакцина не работает, а гибель в сырую погоду малышни 90%, взрослых 40%