Ми Кузьку десь незабаром після року стерелізували, вона вже й мамою побула. Може що з наркозом не так, бо дуже довго відходила, хоча ветлікар говорила, що всі по-різному реагують.
Вона була нормальною спокійною кішечкою, до стерилізації
Може, а може лікар не дуже досвідчений. Як і людський- пів милі метра і зовсім інший досвід відходження від наркозу. Варя теж погано відходила, але в поведінці нічого не змінилося, навіть покращилося.
Слава Богу, що на старість Кузя врозумляється, заспокоюється))
Доброго всим ранку!
Зараз викроїла хвилинку - побувала в гостях у форумчан. Скільки позитиву, підтримки, тепла відчувається в спілкуванні. Так приємно почитать. Можливо люди і незнайомі були між собою раніше, і ніколи в житті не зустрічалися і не зустрілися б, якби не Козовод - це круто
Привіт☺️ ми вже приїхали і у мене крута новина!
Ірочко, для тебе і Світланки з будиночку “20 квадратів” оголошую конкурс! Я купила вам по міні ананасу, з’їсте їх, а хвостики посадите. У кого прийметься і піде в ріст, той отримає від мене подарунок (дорогий). Можете обирати любий спосіб посадки, Ірочко, у тебе вже є позитивний досвід. Можете дивитись про ананаси інформацію у форумчан, якщо така є, а можливо, форумчани завітають до вас і щось підкажуть😉
Напишу і Свєті про це
Сьогодні хочу розповісти про своїх старожилів - це індокачки. Я бачу, що серед форумчан теж є поціновувачі цих птахів.
Індокачок тримаємо уже багато років мені дуже подобається ця птиця: головне - в них смачне м’ясо, немає специфічного утячого присмаку, по друге - вони спокійні, не галасливі, а ще - гарні мамки. Але є і свої мінуси, хто ж ідеальний в цьому світі) Іноді трапляються особи з підвищеною летючістю, можуть залетіти невідомо куди, тільки смажененьким і запахне… Дехто підрізає таким крила, даби не відлетіли в “теплі краї”, я ж таких відразу вибраковую на м‘ясо, щоб і надалі не розводилося. Також вони висиджують каченят 5 тижнів, а не 4, як зазвичай водоплавні, і, поки до столу дійде, місяців 4-5 треба чекати, це як по-бідності, а краще десь 6.
Качки в нас крупні, є коричневі, білі, чорні (сестра ще називає їх зелені, через зелений перелив пір’я, і ніяк не погоджується, що вони чорні
, ну я їх так називаю). Мені наче коричневі самі крупніші, білі якісь дрібні, то вирізаємо.
Це молодий, травневий качур (в нас качурів називають селех, від російського - селезень), йому майже 7 місяців: вже гарно проявилися вторинні ознаки самця.
А це - десь на місяць менший, то ще як підліток, не доріс до мужика. І красуня в кадр - куди ж без неї
У нас зараз багато хто став заводить індокачок, а от свекрам дали качку з виводком, на розвод, то їм не сподобалися - вигодували й повирізали. Кажуть малі, довго ростуть. Я думаю, що для цих качок важливий випас на траві і чим раньші качата і поїдять молодої весняної трави, тим швидше ростуть. Літні виводки набагато тупіше ростуть від весняних. А в свекрів двір без трави, тому мабуть не пішли, як кажуть, в руку.
В сьогоднішній грязький, грудневий день люблять відпочивати на погребі, в сухенькому
Приймаю конкурс! А хіба це не подарунок - з’їсти ананас ![]()
Залетять так, що комар носа не підточе😊
Десь там і наш качур ходе😉
Не попав в кадр. А може і попав, воно покаже…)
Як ви помітили дуже багато плюсів у цьому смачному і корисному конкурсі☺️. Розбирайте ананаси і беріться за посадку. Іро, ти будеш тим методом, що і минулого разу садила?
Дівчата, невже з того листя буде плодоносити Ананас?
Ось хай Іра розповість, вона це питання вивчала і сама саджала
Завтра їду у Прилуки знов, привезу нові конкурси, щось цікавеньке)), а можливо просто щось красиве🙂
Повинен. Я багато раз намагалася посадити, але вони не приймалися - гнили. Одного разу ананас (новорічний) прийнявся, а я на літо вирішила висадити на город, щоб сили набрався, а він і засох - літо було спекотне дуже і хоч я й поливала, та не допомогло. Дуже шкода було, як то кажуть: “горе от ума”. А це якась пердача була і там розповідали, як правильно посадити, щоб не згнив, то я записала - тепер можу випробувати. Фахівці кажуть, що родитиме - головне, щоб доріс. Провірим, авось і конкурс Олесін виграю)
Якщо цікаво, можу написати вам, як рекомендують садити. А можете в інтернеті подивитися - теж варіант
![]()
Цікаво, бо відчуваю, я завтра закуплюсь знов і буду теж садити☺️