Пойду греть воду в своей и мерять температуру у меня мультиварка-скороварка с герметичной крышкой но без регулировки температуры
Хто підкаже: цей застигший верхній шар до якої степені твердості має застигнути? як застигший віск, чи мякший? а то зараз охолов і на дотик як застигший смалець - це вже його пора виймати, чи чекати поки краще затвердне. роблю топлене вперше.
Щоб було майже, як віск.
Дивлюсь на відео на 5:13 хвилині як воно має кипіти, і дивлюсь на своє в мультиварці зі втромленим в масло термометром, моє так не кипить - ледь помітні малесенькі бульочки іноді з нижніх шарів піднімаються, а термометр показує 85 градусів по Цельсію. на що мені орієнтуватись? на відео, щоб моє кипіло як на відео, чи на показники термометра?
Кінчик щупа термометрового достає до дна, може піти підняти?..
Відредаговано через пару хвилин: дала чуть більшу температуру щоб хоч трохи на кипіння схоже було - бульочок стало більше (але все одно не такі великі як на відео) але й термометр (з піднятим щупом, кінчик щупа знаходиться в товщі масла) показує 98 градусів. об"єм масла чуть менше 3 л. начиталась що головне не перешмалити його, от грію і боюсь.
Сюди відео не грузиться і щоб не перевантажувати форум ось так кипить у мене але на термометрі 107 градусів, чи це не занадто гаряче? підкажіть будь-ласка: Людмила | Facebook
За відео спасибі, тільки які ж ті блогери не ліниві на балак, хотіла хоч півхвилинки тиші на відео впіймати щоб почути потріскує масло при такому кипінні чи ні - ніфіга. Ось пробую топити, якщо тримати температуру на рівні 80 градусів - то воно зовсім не кипить, якщо підняти щоб кипіло - то на термометр страшно дивитись доходить до 111 градусів, кінчик термометра в товщі масла до дна не достає і масло потріскує, воно має потріскувати?
Ну а як використовувати таке масло?Влітку наплавивив ,але якось воно не пішло.
Так як і звичайне, набираєте ложкою, чи якоюсь лопаткою, і далі, як завжди.
Я можу допомогти з утилізацією
В кого зайве масло по цьому рецепту є, продайте мені будь ласка, дуже потрібно для дитини.
( хто не в курсі, кіз вже не тримаємо, нажаль)
Зайве є, але не знаю чи правильно зроблене:
от в цей момент яка температура самого масла повинна була бути?
Температуру масла не міряла. Ледве щоб грілося, не підгорало.
Головне у цьому процесі, щоб молочний жир став чистим, прозорим, без часточок молочного білку.
Отримала з топленим маслом посилочку, дякую @Hemapta
Думаю що правильно.
На смак дуже сподобалось.
Білесеньке, ледь помітний вершково карамельний аромат.
Смачне.
Зовсім трішечки добавила в кашку, і доня з’їла із задоволенням
Дякую!