Покупка несушек с птицефабрики.

Здравствуйте, уважаемые форумчане!
Поделитесь, пожалуйста, опытом-мыслями-советами.
Хочу в хозяйство кур-несушек, размышляю над покупкой взрослых особей с птицефабрики.
В нашем районе (Павлоградский, Днепропетровская обл.) 10-11 месячных продают по 100-120 грн - это Леггорны и Ломан Брауны. Перелиляют за пару месяцев и будут нестись?
Маленьких (суточных) люблю, но сейчас отключения э/э вносят свои коррективы в планы и возможности…
И, чем обработать взрослых, чтоб не занести возможную заразу имеющимся курам?
Спасибо.

Знайомі з такими купами колись занесли туберкульоз птиці. Після цього вони більше не купують. А так, то перелиняють. В інших знайомих 3 роки неслися

6 лайков

Ми декілька разів купляли кур з птахофабрики. Є свої плюси та мінуси. Перший десь тиждень вони неслись. На фабриці вони жили в клетках, їх годували спец кормом. Наші кури живуть на свободному вигулі. Почалася адаптація, протягом якої яєць не було. В різних кур вона тривала різний час: у одних 1,5-2 місяця, у других до наступної весни. Ті, що бистро оговтуються від стресу переїзду, дуже гарно неслись.

На фабриці з несучок вичавлюють все, що можливо шляхом харчування, освітлення, плотность посадки в клітках. Брати чи ні Вам вирішувати, але не все так чудово, як розказують продавці.

9 лайков

А чим можна обробить кур?
Чи від усього не обробиш?

В мене різний досвід. Одного разу на базарі купила, кросових несучок, все було чудово і неслися гарно. Другий раз купила на фабриці, то майже вся птиця передохла, пропойки і антибіотиками і кокцидіостатиками робила, від паразитів обробляла, передохли і куплені, і свої, дві-три курки залишилося. Обробляла приміщення, і в тому до сих пір курей не тримаю.
Відтоді тільки своя інкубація.

5 лайков

Дякую за відповіді, зрозуміла, що то лотерея… Буду думати

2 лайка

Теж занесли туберкульоз у господарство. Наче продезиніфікували, кілька років не тримали. Спробували знову з інкубації яєць - пофіг, виздихали всі. Іншого місця для утримання птиці нема. Тепер розглядаю тільки клітинний спосіб, бо є підвищення для клітки над свинями, а у них взимку тепло

3 лайка

Чоловік в тому році 9шт білих приніс . Обскубані дикуни,страшні,гребні великі ,аж очі закривало і кігті як у динозаврів. Перший тиждень по пару яєць було,потім зовсім не несли. Почали линяти,десь через 2 місяці по 2-3 яйця знаходила,а потім десь з вересня знову перестали нестися. За осінь-зиму вони кардинально змінилися: обросли пір’ям,хвости повідростали,гребінці підтягнулися,білосніжно біленьки бігають. І от з з кінця січня вже знову почали по троху нестися по 3-4 яйця є від них.

3 лайка

Я ж ото і дивилася на біленьких… Та налякали дуже болячками, які потім не виведеш - схиляюся вже до покупки суточних. Якось будуть - на крайній випадок коло плити поставлю, щоб не мерзли поки манюні

2 лайка

Я ломанов первых брала как брак именно с птице фабрики, опыт позитивный, не болели но переждать время адаптации конечно нужно будет, 1-2 месяца.
И до сих пор у меня ломаны, беру не суточных, а 3-4 месячных

2 лайка

А я б в житті не бралаб тих вже відпрацьованих курочок.
Це як і з козами.
Нажаль я більше підтримую простих домашніх курей. Зрозуміло вони коштують в рази більше, але ж вони домашні.
А ті що з птахофабрики, вони стільки напічкані. Ну для чого брати те що вже списане.

3 лайка

А квочка? Якщо своєї немає - можна “в аренду” взяти. До 40 добових курчат можна підсадити в теплу пору. В холодну менше.

2 лайка

О , дякую за ідею! Своєї нема, і, навряд чи буде - Мастер Греї тримаю. Попитаю, може, в когось буде до моменту приїзду малечі.

2 лайка

З приводу квочки,також не усе так чудово.Доросла курка також є переносником хвороб(навіть хворіти у хронічній формі).Можуть виздихати всі. Краще брати двотижневих.Легше вигріти.А,лікувати після випуску на подвір"я,або хоч профілактику проводити усе одно доведеться щомісяця.Якщо не здох,це не означає,що здоровий…Брак брати невигідно.Птахофабрика продає лише тих курей,що винеслися.Та й,їсти їх не можна.Хіба собакам потім варити.

3 лайка

Краще за все - інкубація своя. Це однозначно, і доведено не одним десятком років утримання птиці. Чим більше місць, звідки привозите птицю - тим більше у дворі захворювань.
З птахофабрики птиця, хоч доросла, хоч підрощені курчата - то вважайте, всі відомі і невідомі хвороби уже у вас.

5 лайков

Я двічі брала ломан браунів -вибраковку, була дуже задоволена, неслись відразу не кожен день, але через 2-3 тижні починали нестись дружно. Нічим не хворіли, паслися надворі, +отримували комбікорм для несучок, жодних проблем з ними не мала. Не памятаю точно,
по-моєму останній раз брала їх в 21р по 15 грн. Щодо невідомих хвороб не в курсі, а від відомих на птахофабриках вакцінують.

3 лайка

То у вас була , напевно, гарна птахофабрика. Або пощастило. Я брала разів 5, і кожного разу страшенні проблеми. Навіть на три роки виводила птицю з двору.

3 лайка

Мабуть так, вони різні

2 лайка

Я вже ж однозначно вирішила брати добових, поки чекаю. Інкубація своя безперечно краще, але поки страшно. Була практика інкубувати перепелів. Один раз , але успішно. Читала про курчат - з ними набагато більше клопоту - переживаю, що не впораюсь.

Дiвчата, птиця на птахофабриках проходить щеплення и вона не болиє, алє вона носiй хвороб. У вас гине птиця коли ви до своїх домашніх докупляєте з птахофабрик. Тому або тільки своя. Або щеплення всієї птиці кожен рік.

2 лайка