Плод кози

Добрий день скажіть будь ласка а коза может зїсти плод свий бо вона у мене первітка дожна котиться в лютому але я замітила шо вона худа пару днив назад було видно живіт а сичас нема і постояно начала дуже сильно кричать будь ласка підкажіть шо робить може у кого таке було

Це могла бути несправжня вагітність, коли матка заповнена рідиною. Рідина вилилася, а у кози гормональний збій, через те вона кричить як в охоті. Зробіть курс азітроміцина, дочекайтеся регулярної охоти раз в 3 неділі і паруйте знову.

3 лайка

Дякую Вам велике

А чого у кози вімя наливаеться

Можливо просто наливається вимя - так гормони спрацювали, а можливо таки буде окот. Можливо живіт не зник, а просто опустився вниз.

2 лайка

Так а доїть нада чи може пидождать мисяц

Ждать. Попробуйте прощупати боки і низ живота коло вимені - чи є всередині козенята чи ні. І фото кози під хвостом. Часом добре видно, чи кітна, часом ні.

2 лайка

Дякую велике подивлюсь

Спасибо моя коза околилась сьогодни

4 лайка

Доброго вечора, допоможіть мені будь ласка , кізочка альпійка з другим окотом, сьогодні вранці заходжу до них,а в неї заді стегна мокрі і хвіст весь ,весь день з петлі сочиться а коли пчихає то ніби вистрибує слиз,сама добре їсть,сіно жує,жуйка є.Живіт наче зменшився в розмірах,вім’ячко трохи наповнене,точну дату окоту сказати не можу,так як не була вдома.

Скоріше за все, скидає водяну вагітність. А переймів немає?

Ні,немає.Один раз була потягнулася вперед,і більш нічого.Замітила,що саме коли вона встає тоді вся мокра,цей слиз більш підтікає коли вона лежить.Скажіть будь ласка,що мені робити,я перший раз з таким стикаюсь🙏

Не маю досвіду з таким, але думаю, варто прощупати, чи є козенята там, чи немає. Як не прощупаєте, то просто чекати, коли вийде вода.
Але краще, зателефонуйте для консультації ветлікарям.

Велике вам дякую

Доброго дня,дуже попрошу вашої допомоги,я вже вище розписала свою проблему з козочкою.На другий день в неї наче прийшла охота,вона хвостом виляла,і до цапа бігала(але я її до нього не пустила)припухла петля і з неї стікала прозрачна сопля.Так як мені порадили подивитися всередину,я привезла чоловіка який попробував подивитися,але він сказав що там два пальці навіть і не влазе і коли виймав руку,то на землю впала горста слизу,він просто сказав що вона в охоту.На другий день в неї вже стійко стояла білувата сопля,але вела вона себе вже не як в охоті.Сьогодні приходжу до ниха в теї сопля навіть і не знаю як описати щось жовтувато-білувате-прозрачне і навіть якогось коричневого трохи,ранка залишилася після того як в неї пхали руку(в той день я їй зразу вколола Амоксицилін),дуже боюсь щось пропустити і дуже переживаю допоможіть будь ласка,коза веде себе добре,є жуйка,активна,гарно їсть.

Дякую наперед!

Было бы неплохо понять, есть там внутри плод или нет. Попробуйте сзади её обнять за живот и чуть приподнять его. Если он твердый, значит может быть. Если мягкий, скорее всего, это была водяная беременность.

2 лайка

Дякую вам велике за те,що відгукнулися🙏приїжджав ще зразу до нас чоловік в якого є трішки досвід(але він не ветеринар)він поліз в нею і сказав,що там навіть два пальці не пролазе,я їй зразу вколола Амоксицилін,далі всі дні було майже чисто тільки трішки слизі прозорої ,а сьогодні вже такі виділення зранку

Я їй вколола доцитол,трішки виділення збільшилося

Після обіду,в неї почалисЯ прозорі виділення ніби сопелька і вона кричить як в охоті,хвостиком мотиляє,через стіну цап живе от вони і перегукуються,виходить після цієї водяної вагітності в неї це вже друга охота,а пройшов лише тиждень,підкажіть будь ласка що робити далі🙏

Гормональный сбой пошел. Я бы посоветовала пока ничего не делать. Антибиотик проколоть курсом. И посмотреть, как она дальше будет себя чувствовать и вести. Ей нужно какое-то время, чтобы восстановится. Очищаться может до 3 недель
Если есть молоко, то доите. Если сбой продолжится и дальше, можно будет применить лечение. Где-то на форуме есть тема, нужно поискать. Но пока рано. Наблюдайте месяца два.
А живот снизу всё-таки прощупайте, как я писала.

2 лайка

Так дякую вам велике за поради,завтра обов’язково піду самий перед прощупаю живіт так як ви казали,і буду спостерігати🙏

Доброго дня,попробувала сьогодні за живіт,нічого не відчуваю,також почала курс антибіотика Енроксіл 5%але не знаю скільки днів його колоти в інстр пише 3-5 днів,думаю 3 дні досить?