Племенний цап Альпієц для парування случки, Києво-Святошинський рн, с. Гатне, Голосіївський рн м. Київ,

Перевірений цап для парування кіз Альпійська порода, Альпієць (Gemsfarbige Gebirgsziege, Австрійська гірська коза).
Походження чистокровне 100%, Альпієць (Gemsfarbige Gebirgsziege, Австрійська гірська коза). Мати народжена в Австрії, документами від ziegenland.com.
#альпійська порода

Молоко в його кізоньок солодке та жирне, а вим’я ідеальної форми.

Результативність по окотам: 75% кізочок та 25% цапів, більше 50% 3 та навіть є випадки 4 козенят в приплоді. Удійність: перший окіт 3…4, далі 6 л.

Вартість парування окупається за 4 дня доїння однієї високоудійної кізочки, його потенційної дочки.

На парування приймаються лише здорові кози.

Київська область, Києво-Святошинський рн, с. Гатне, Голосіївський рн м. Київ,

Телефон: (068) шість п’ять один 10 тридцять сім,

4 лайка

Який вік козлика?Яке походження?Можна побачити ідеальне вимя його дочок?

Доброго вечора,
У домашнього козла-виробника: час фізіологічної активності досягає піку у 4-6 років. Зараз Козлу Тайсону 6 років, тобто парубок перевірений!

3 лайка

Походження чистокровне 100%, Альпієць (Gemsfarbige Gebirgsziege, Австрійська гірська коза). Мати та батько завезені з Австрії, з документами від ziegenland com. Його купували на козій ферме «Лукачівка Еко».

3 лайка

Є досвідчені козоводи з форума: Вікторія з «Зелений дім», та Наталія (ветеринар), що можуть підтвердити якість!
Щодо вимені, то вим’я можно побачити на фото доньок Тайсона у господарстві «Зелений Двір», або на фото Наталлі, також якщо у Вас є питання в якості його генів та інше спитайте (подзвонить) чи Нам , чи Вікторії, чи Наталлі.

Якщо є термінові питання, телефонуйте: номер на фото.
Дякую за увагу до якісного племінного розведення кіз на Україні.

2 лайка

Вікторія “Зелений дім” покажіть , будь ласка , вим’я дочок.

1 лайк

Це повне вим’я

Це після дойки.
Малі соски від мами. Фото мами кози нижче. Ще післяродовий набряк, але видно, що соски маленькі.

7 лайков

https://forum.kozovod.com/t/kozlyata-kozy-2021-po-simvolicheskoj-czene-do-500grn-vse-sredstva-ot-prodazhi-na-razvitie-foruma/39632/9\
тут фото Марта1 окоз

1 лайк

тут мама Лана молодша

цих дівчат не встигли виставити на продаж на форумі, вже куплені
мама Наомі

майже видно вим,я, можу сфотографувати, в неї зараз 2 місяць після окозу

3 лайка

є ще 2 сестрички від Тайсона і Соні, але вони народжували на початку весни, можу сфотографувати те що є зараз

Можу по Тайсону сказати наступне- форму він округляє, підіймає, соски малі як на мене були тільки в Марти, в середньому 1 окоз 2.5- 4.5, зараз 3 окоз Лана і Наомі у обох 4.5, ми дівчатами задоволені, хоч ми і вирішили йти в нубійську сторону, дівчата залишаються у нас, ми їх не продаємо, але нажаль в нас не було вище 5 л на піку але вони достатньо стабільні, в приплоді зазвичай 1 -2, рідко 3. по величині самих кіз- не малі, Тайсон коли від нас їхав був більше 100кг, дівчата довгоногі
додам що всі дівчата альпійки в нас 50%, всі від гарних мам, але більшість бп, в нас не було мам альпійок, вище вже казала що ми пішли в АН
додаю фото дівчат
Тільда і Хільда( Соня+ Тайсон)1 окоз, народжували а початку весни, Тільда- 3.5л пік, Хільда до 3л

Наомі( Ночка+ Тайсон 3 окоз, 2 місяці тому, 4.5л

І Порада, звісно це взагалі не моя справа, але стосовно паровки, я б нікого до себе на паровку не пускала,бо потім дорожче вийде, зараз стільки хвороб ходить, звідки Ви знаєте, чи здорову тварину до Вас приведуть? а потім, як Ви доведете наступним людям що козел не інфікований нічим? ми навіть від перевірених господарств (наприклад брали козлика в цьому році,він і досі стоїть окремо від основного стада, так, на всяк випадок) але це Ваша справа…

3 лайка

Тайсон в минулому році у нас показав результат: 2 козеняти і 2 козеняти. Оскільки Він працює на дві кози. В цьому році у нас показав результат: 3 козеняти ( 3 козочки) і 3 козеняти (2 козочки і 1 козлик). Також був обзвон тих, хто приїджав на случку з козлом. В них теж козочок більше. У двох було по 4 козеняти. Для Мене це звучить теж дуже багато, але придувати їм нема сенсу. Козенята від Тайсона дійсно крупні, а далі… як… залежить від кожного господарства.

1 лайк

А як же бути тим, у кого 1…2 чи 3 козочки, а дуже хочеться покращити удойність?
І яке ж Ваше бачення: вирощувати власних породних козликів (чекаючи … рочків, та з непрогнозованим результатом), чи парувати із своїми «малолітками недокозликами»?
В Нас з Вами дуже різні господарства за розмірами: В Нас 2 дорослі кози і 1 Козел, У Вас же, наскільки мені відомо, десь 30-40 кіз. І у Вашему випадку, дійсно, тільки вирощувати СВОЇХ племінних козлів.
В ситуації, коли одна чи дві кози, в основному: або їздять на случку к безпородному маленькому козлику (з іншими козами случався) або шукають попороднее (з іншими козами случався), або козлик попередній залишився, з весни, то їм же і покривають (а потім на м’ясо). Звісно є і 4 варіант: купувати козлика і його вирощувати. Але в реальності купувати якісного, то є дорого, і не факт, що до 4 місяців молоком годувати будуть, бо це теж є дорого. Взагалі мало хто згоден козочек молоком вигодовувати 4 місяці.

1 лайк

Наталля, дякую, що приєднались до відповідей.
Питання к Вам про удійність від ваших 100% альпійців ( французька і австрійська лінії): дочка Тайсона по першому окоту давала біля 4 л на добу?
Тому що про своїх мені писати ще зарано, бо треба дочекатись, коли підростуть, а по Вашим з Вікторією відповідям можна точніше зробити картинку.
Дякую Вам за Тайсона.

2 лайка

я думаю що саме кількість козенят залежить від мами, як я бачу, по нашому досвіду козли передають форму вимені, як Ви бачили на фото в них майже однакові, а мами були всі різні. були й такі що до землі вимя було, на дочках Тайсона у всіх кругле, під животиком кріплення, по кількості молока мені важко судити, бо там мами були 5-6л( ми їх збирали-купували по такому принципу на початку- кількість, смак , )але і дойка в мене тоді була 3 разова, зараз давно перейшлана 2 разову, тож звісно вони менше показують

ця відповідь була лише для Вашої безпеки, в цьому році якийсь бум болячок, нас якось обійшло, а от люди приїзджали за козенятами, розповідали різне, та і на форумах багато чого пишуть, ну і уявіть, що до Вас привезуть хвору тварину, Ви можете не побачити що з нею щось не так, а потім козел передасть далі… Ми відмовляємо навіть в селі у нас, люди дивуються “вам що жалко?”, кажу ні, не “жалко”, але ні, а хочете ми Вам козлика подаруємо? і дарували козлика :wink:
стосовно випойки мене теж дивує коли кажуть що 2 місяці і все, ми своїх довго випоюємо, дівчата що під мамами під ними і залишаються, поки мама не відіб.є, виходить 7-9 місяців, тобто з мами я забираю лише вранішнє молоко, потім дівчинка весь день з мамою, а козлики яких купуємо на сосці до 7-8міс
стосовно людей у яких 1-2-3 кози і хочуть якісне, нехай у Вас козликів купують, якщо у Вас мами з гарними показниками, думаю що і козли від них будуть достойними, козли я так бачу що від мами беруть більше,
і якщо комусь “дорого” то навіщо Вам їх проблеми, які вони знайшли до того як до Вас привести свою козу, до того будучи у малих беспородніх козликів, які зазвичай обслуговують все село, і там повний набір всього чого хочеш?

2 лайка

Шановне панство, будь ласка, придержуйтеся теми. Сторонні дописи буду видаляти.

1 лайк

Якщо Ваш досвід каже про «хвороби та проблеми», то такий досвід!
То необхідно відмовляти хворим, недозрілим та іншим проблемним тваринам.