Перечитуючи сторінку Лариси (Ягусі) зустріла інформацію про важливість першого покриття .
Читала також , що в розведенні голубів , коней і собак надають великого значення першому паруванню.
Також , тут , на форумі , читала про те , що цап від хорошої кози позитивно вплине на форму вимені.
Хотілося б про це почитати більш детально , але знайти інформацію через пошуковик не змогла , спеціального тегу на цю тему теж не знаю .
Була б вдячна за підказку де це шукати чи за інформацію з цього приводу .
І цю , теж . Але ось ту , конкретну фразу , про важливість першого покриття в її щоденнику .
А щодо вимені ,то здається , і Ви писали , і ще одна пані , з форуму .
Дивіться на родословну, на форму вимені матері цапа, на кріплення яєчок у цапа і на їх форму. Обирайте, щоб були з високим кріпленням, округлої форми без розділення. Звісно, потрібно враховувати, що в жарку пору року яєчка опускаються доволі низько, щоб не перегрівалися, і це норма.
Даже трудно что-то предположить, что Лариса имела в виду под этой важностью. Как будто первое покрытие как-то гораздо важнее второго и последующих и там уже можно не подходить серьезно к этому вопросу. Хм…
Дякую !
О, так , за яєчка і кріплення , я вже добре вивчила .
Але , думаю , вона мала на увазі щось інше , бо подібну інформацію я зустрічала в інших джерелах в минулі роки , в зв’язку геть з іншими темами .
Шкода , що її нема на форумі , цікаво було б поспілкуватися і дізнатися її думку , як це проявляється на практиці ?
Взагалі , читаючи форум , відкриваєш скільки талановитих і багатогранних людей живуть в Україні .
Її племінною роботою взагалі захоплююся. Класна мета , мати власну українську породу молочних кіз невибагливих в їжі та догляді .