От какой породы коз молоко полезней для здоровья

Хто вам таке сказав? :smiling_face:
В середньому по жирності дворянки мало чим поступаються нубійкам (якщо поступаються взагалі).
А зааненки (чисті) мають значно менший вміст жиру та білку, ніж дворянки.
Щодо користі - залежно для кого. Можливо для спортсмена чи лісоруба корисним буде насичене молоко. А от для ослаблених дітей, літніх людей і для тих, хто має проблеми травлення - найкорисніше рідке молоко.
Молоко складається не тільки з жиру та білку (альбумінів та казеїнів). Воно ще містить сироватку, яка складається з води, молочного цукру лактози, вітамінів, амінокислот, макро-мікроелементів та ін.
От візьмемо молочний цукор. Чудово, коли молоко солодке. Але ж є люди, які слабо засвоюють лактозу або не засвоюють взагалі.
Вільні амінокислоти засвоюються дуже легко, на відміну від альбумінів і казеїнів, і дуже корисні для організму.
Вміст вітамінів і макро-мікроелементів залежить від харчування і здоров’я кози. Якщо коза споживає сбалансовану їжу та має правильну мікрофлору шлунково-кишкового тракту - то її молоко містить найбільше корисних елементів.
Також молоко здорової кози, що утримується в правильному мікрокліматі, має правильну мікрофлору молока, яка також позитивно впливає на споживача молока.
Як бачите, не тільки порода впливає на користь молока. Найкорисніше молоко від здорової та активної кози :smiling_face:

І я не знаю, яка користь може бути від молока кози, що пасеться на шнурочку на обочині автошляху…

25 лайков