Успіхів в експерименті.
Достойное стремление, искренне желаю успеха
Красунчик, такий гарненький ттт. Хай виправдає всі Ваші сподівання та надії. А мені хочеться таку дівчинку, але вже мабуть наступного року.
Поздравляю! Красотун! Пусть растёт большим и красивым мужчиной и радует хозяйку удойными дочками! ![]()
Наталочка дякую, я стільки вже перечитала з приводу перехресного зхрещуваня, що я дуже вдячна кафедрі селекції які підключились мені на допомогу, бо я повний бовдур.
Людочка, дякую. Я шукаю варіанти, мені потрібні “суміш” де ген (так би мовити ломанчів беруть верх) коротковушок домінують. ААААА, як шкода, що котів мало. Дякую Людочка за підтримку.
Гарний Джокер ! Вушка прижаті , наче їх немає )) окрас супер ! А хто його батьки ?
Мама ламанча( з документами) 6 літрів( хоча коли меньше- коли більше( в залежності від періоду). Я цю козу знаю пару років, слідкую за цим господарством. Коза статна, у нас на форумі її продавали за 1000 у.е але коли приїхав покупець з коштами- вона відмовила( кохана коза). Є ще один хлопчик, не знаю є або вже продали, як що цікаво дам координати( ми товаришуємо, так склалось бо від іншої кози я купляла кізоньок коротковушок -онучек Фортуни з Созідори(Созідора підтвердила).
Мариш, поздравляю с покупкой мечты! Козлик красивый, да еще и от таких хороших родителей. Пусть выростет крепким здоровым и любвеобильным козлом!
Маріша, я Вам дякую, дуже приємна така не байдужість. Я Вас обіймаю.
ой мої рідні, вірете у домових. Я зараз вражена
Я дуже часто відчуваю присутнісь “когось”.
П.С._ц е саме про те . про що я пишу книгу
Так, так, чекаємо на розповідь.
Дивна розмова….
Вчора був звичний день, дзвінки –розмови –справи. Але …. була цікава зустріч і цікава розмова.
Вечір, я упоралась по господарству, нажарила млинців і вже готувалась до смачної вечері. Темніло. Собаки почали гавкати, я навіть увагу не звернула бо нікого не чекала у гості аж вони не замовкали. Я виглянула у вікно і побачила старого діда який стояв у мене майже під порогом (це не дивно бо паркану навколо будинку не має).
- Доброго вечора – відповіла я йому досить здивовано.
- Доброго, я прийшов з вами познайомитись, ви не проти?
Сказати , що я була здивована це означає нічого не сказати, я була ошелешена його питанням. Оглянула його з ніг до голови, вирішила що можу пустити його у хату (хоч і великого бажання не було) бо може ,щось людині дійсно потрібно. Я запросила його до себе, усадила біля груби ( бо у день мій собака Мона вибила вікно, вона так намагалась вийти поки я ходила до магазину і у хаті було доволі прохолодно), запропонувала йому повечеряти зі мною. Він без заперечень погодився, він навіть був задоволений . Я налила запашний чай у великі чашки, поставила на стіл млинці і налила згущене молоко( це була моя вечеря яку я собі планувала ). Ми мовчали бо дуже захватились млинцями . Я підкинула дров у грубу і спитала про ціль його візиту, я детально розглядала цього дивного гостя і все намагалась збагнути що йому від мене треба. При детальному вивчені його зовнішності я прийшла до висновку, що йому більше ніж 70 років і мабуть він колишній військовий . Він невеликого зросту може 164, сиве коротко стрижене волосся, вузькі неймовірно сині очі які ціпко чіплялись за любі деталі у моєму будинку, худорлявий прямої статури і у нього дуже міцні руки навіть трохи не вписувались до його худорлявого тіла. Одягнут він був у сині штани, такі як раніше носила міліція і звичайна фуфайка ( її він знімати не поспішав бо у хаті дійсно було холодно, груба тільки починала протоплювати холодний простір навколо). Він також уважно розглядав і мене, наче вивчав, наче порівнював. Я збагнула, що я не спитала його ім’я і тільки я хотіла відкрити рота щоб запитати , як він одразу відповів: «Дід, звертайся до мене саме так, я вже звик. Не люблю я оті ім’я і по батькові, так простіше». Я махнула головою даючі йому зрозуміти, що мене це влаштовує. - Я Марина, мабуть Ви знаєте якщо прийшли до мене .
- Так, знаю.
Розмова ніяк не складалась, Дід не знав з чого почати а я не розуміла ,що йому від мене потрібно. - Смачні млинці і згущене молоко наче не магазінське? -запитав Дід прицмакуючі млинцем.
- Ага, домашнє, вчора наварила.
- І в тебе вистачає на це часу?
- Так.-здивовано відповіла я , бо звідки йому знати мою зайнятість.
Я звернула увагу на те, що мої собаки швидко прийняли мого гостя і спокійно лежали біля моїх ніг. Вони звісно зробили такий собі кордон між Дідом і мною але без агресії, вони також уважно як і я роздивлялись гістя.
Дрова трищали у грубі і хата наповнювалась теплом, Дід навіть зняв фуфайку. Я побачила, що увесь його одяг чистий , все якось по військовому правильно і охайно. Він помітив мій погляд і посміхнувся: «З молоду звик тримати одяг чистим і випрасуваним»- відповів Дід.
І ось слово за словом розмова почала набирати свої оберти. Спочатку ми розмовляли не про що, так собі звичайна розмова незнайомих людей. Потім я з цікавістю почала його слухати, бо він виявився не простим дідком, він доволі досвідчена людина і використовує у своїй мові багато різних термінів або навіть офісний сленг. Теми розмови були різні, він дуже правильно і виважено переключав мою увагу то на одну то на іншу тему бесіди, відчувалась його досвідченість у цій справі, він наче жонглював словами і дивився на мою реакцію. Він встигав балакати і роздивляться предмети які стояли навколо. І ось його пряме запитання до мене здивувало мене: «ти волонтер Марино?». Ух як я розсердилась але не показала виду , я вже собі почала уявляти що мені знов прийдеться прикласти багато зусиль щоб йому допомогти, бо після його історії яку він зараз мені розповість, я не зможу стояти осторонь. Я вже навіть відчула ще один тягар, який звалився мені на голову але відповісти мені все ж таки треба, ну не можу ш я брехати старому. Я відповіла що я дійсно волонтер але не розумію як це стосується його візиту до мене. І ось саме цієї хвилини почалась найцікавіша частина нашої розмови, настількі цікава, що я навіть не помітила як промайнула ніч і почався ранок іншого дня. Але не буду бігти наперед……
Дід помовчав і почав свій монолог. Як виявилось , він хотів поговорити саме про волонтерський рух, так так, ви неочулись, саме про волонтерську діяльність у нашій Країні , чим дуже мене здивував.
….Розумієш Марино, волонтерство у тому ракурсі як воно проявилось у нас це не вивчений і навіть не зрозумілий феномен. Волонтер це людина, яка виконує якусь справу безкоштовно на протязі дня або тижня або трішки більше, залежно від суті проекта. Але волонтерський рух у нашій державі вже доказав протилежність цього визначення. І назва повинна бути іншою але поки що незрозумілий цей феномен, тому і назви поки що не існує. Вас можно класифікувати як окремий клас суспільства, ви завжди існували але проявились і з’явились на поверхні ,саме завдяки тих умов які відбуваються останні чотири роки. Ви вороги для системи і ви вороги для загарбників. Ви між молотом і наковалнею, ви не контрольовані. Суспільство ділиться на тих хто ходить у колонні і тих хто цю колонну охороняє, а ви якраз незрозуміла субстанція бо вибиваєтесь з прийнятих правил, ви бунтарі але ж саме бунтарі рухають суспільство уперед. Нажаль ви загроза для системи і вас будуть знищувати і відсторонювати, я зараз не кажу про фізичне знищення, я кажу про інше. Проаналізуй і подивись які меседжи запускають у суспільстві з приводу волонтерів. Ну ось наприклад: «волонтери більше не потрібні», «волонтери наживаються на війні», «місія їх закінчена хай повертаються до свого колишнього життя» і багато іншого. Невже ти думаєш ,що хтось буде робити таку потужну компанію з приводу зруйнування поваги до волонтерства просто ТАК? Запам’ятай, нічого не відбувається без причини, а причина є, повторюю ви загроза для системи, вас необхідно прибрати у сторону ,щоб все залишилось як і раніше, система не прагне змін- їй і так комфортно. Звісно ,що вас будуть намагатись роз’єднати і посіяти смуту у ваших рядах, також вас будуть поливати брудом і прийде той час, що навіть будуть звинувачувати у всіх смертних гріхах, я навіть не відкидаю можливість арештів і сфабрикованих справ і статись це може найближчим часом бо вибори не за горами. Будуть робити все можливе ,щоб не допустити вас до виборів, по одному можуть допустити у Раду але більшість вас там -то є смерть для системи. Ви багато тягнете на своїх плечах, ви як мурахи-тягнете більше ніж можете. Мені шкода вас, ви згораете як свічки Але порятунок ваш у вашому об’єднанні і ось саме до цього треба вам прагнути, бо пердавлять вас по одинці, згадаєш слова старого Діда, я знаю про що кажу.
До чого це я тобі розповідаю, будь обережна і уважна. Я гарно до тебе ставлюсь хоч ти мене і не знаєш але я знаю тебе і мені цього достатньо. Запам’ятай все що я тобі розповів , воно тобі стане у нагоді….
Я слухала Діда мовчки , я не ставила йому питань бо вони були не потрібні. Я розуміла кожне його слово, емоцію і жест. ….
Задзвонив будильник, було 4.30 ранку. Дід повернув голову до годинника і почав збиратись. Він одягнув свої фуфайку і встав, я мовчки провела його до порогу. Ми попрощались очима, без слів. Слова були зайві, я проводжала Діда як давнього друга, без лишніх слів і жестів.
Він пішов, я виглянула у вікно щоб ще раз глянути на цю людину і впевнетись що це все реальність. На полі поза хатою стояв густий туман , починався ранок. Дід йшов через туман , наче як плив корабель- спокійно і впевненно. Його силует ставав де далі менше, потім зовсім щез. Дід взявся з невідкіля і пішов у невідомість. Хто він ,цей дивний вечірній гість? Чому саме зараз? …….( ця історія була рік тому)
почистила…
Вы настоящий мастер слова. Так интересно излагаете. На одном дыхании читается.
Марина, очень интересно Вы написали, читала взахлёб, всё чётко, красиво, интересно. У Вас явный талант ![]()
оооо, до майстра слова мені потрібно навчатись, у моєму випадку все простіше- я це все відчула і пережила “наяву”.
Аннушка, це не талант, це те що я переживаю і відчуваю, реалії.