Особисте господарство " Кізонька, моя мила"

І що ж воно за диво - сир Траппист.? Я таке не чула не бачила. Рецепт в студію!

Оля, вчора чи позавчора дівчата виклали цілу тему про цей сир.Полистай, подивись, на жаль ссилку не можу показать.

ага, зараз пошукаю. У мене сьогодні качотта, вже в холодильнику.

1 лайк

ОЛя, ну як, у порівнянні з бринзою, важко чи ні?

Качотта? Мені не важко, просто все розписала по часу і починаю зранку. Я вже робила весною, моїм сподобалось, видержували 10-14 днів і з"їдали ,а потім була жара, була бринза і халлумі

1 лайк

Ми замовляємо закваски на ЧІЗ, там і рецепти. Доставка безкоштовна НП.

Нина, то такие мелочи, друг другу надо помогать и поддерживать, без этого никак, а вот как Вы весной меня выручили, вот за это спасибо. Если закваска понравится еще передам, а тифон срочно надо сеять.

1 лайк

Да, Женя, золоті слова, що один одному потрібно допомагати. А дякувати завжди треба,якщо нормальна людина.

2 лайка

Ура! Ми сьогодні посіяли тифон. Спочатку ,мабуть, густо, а потім уже рідше сіяв чоловік. До речі, хто вже сіяв, цю рослину тільки коровам і коза можна давати? А чи можна його давати кроликам? Чи пастимуть його кури, індики?

1 лайк

Нина, едят его все, козы аж трусятся за ним, а как курочки едят…накосила и кинула им, а они его целыми листиками глотают, если б увидела у других подумала что их не кормили как минимум неделю, про гусей и поросят молчу. В этом году почти вся тыква сгорела, еще месяц назад часть убрала и посеяла тифон, получилось больше 5 соток, смотрю на него и думаю надо было всю тыкву убирать, она все равно сгорела

3 лайка

От і добре, що всі його їдять, а то одній козі буде багато. От тільки , мабуть, зразу трохи густо посіяли, ну нічого, то все наука.

1 лайк

Женя , а что такое тифон ?

Есть тема про тифон
http://forum.kozovod.com/t/tifon-perspektivnaya-kultura-dlya-chastnogo-i-fermerskogo-podvorya/13531/20

Учора я піднялась на один східчик вище у сироварінні- зварила качотту. Але не знаю чи встою я на ній . Покаже 13 вересня. (2 тижні). Щось вона у мене дуже тверда .Цікавоооооо,якою вона буде. Заглядаю до неї, як сорока в кістку. Чоловік заспокоює, якась та буде.

8 лайков

Ніна, в мене теж після соляного розчину тверденька, кладу на тарілочку і в холодильник. Не заробили ми ще на окремий, для сирів, от і лежить разом з молоком і борщем. Весною робила і нічого, всім сподобався сир. А цей раз зробила в іншій формі, вийшла товщенька, але меньшого діаметру… Так що чекайте. А чоловік прав - своє завжди смачніше, бо натуральне. Терпіння Вам, а сиру видержки!

4 лайка

Оля, доброї ночі! Ти знаєш, я тебе “приплакала”. Сижу за компом і сама до себе говорю: “щось Олі з Лисянки десь немає”.А чоловік в сусідній кімнаті дивиться телевізор і "піддьоргує: Отак вона тебе й почула. А виходить ,що почула.

2 лайка

Почула, до компа добралась пізно. Я сьогодні запаси на зиму робила - кукурузиння носила, втомилась… А вдома вечерять треба готувать, обіцяла вареники з картоплею і паштетом, а раз обіцяла - вари, і молоко, і сало замаринувала, щоб зварить. Дурній бабі завжди щось робити хочеться, хоч і голова вже не варить .

6 лайков

Да, зараз роботи, хоч відбавляй. А я сьогодні такого суттєвого нічого і не зробила.Зранку в сільській раді на виконкомі була, потім трошки помідор закрила, а потім пішла на базар, бо як не сидітимеш біля свого товару, то ніхто твого не продасть, свій продають. Продала картоплі відерце (5кг), часнику, 0,5кг бринзи. Радію, як мала дитина.

7 лайков

У нас уже місця в погребі нема, на помідори виміняла ячмінь , гарний, повний і не оброблений, у дядька з города.

2 лайка

А ми ще зерна і не заготовляли , ні ячменю, ні овесу. Але це не моя забота, а чоловікова- купить.