Окоти наближаються день за днем. Щоденник

Поделитесь опытом,у кого были роды (у коз)) раньше срока. Насколько раньше?
Выжили ли козлята?
Есть тема на форуме ,но старая и не информативная. Нормальный срок это 145-155 дней. По книжке. Мои носят 148-153 Записываю. Одна дама носит 145 ,три окоза подряд в такой срок. Наблюдаю,что 150-53 это хорошо, козленок крепче.
Вопрос ,на какой день козленок может родится жизнеспособным? Читала,помню,где то,что родился за две недели до срока и выжил. Но “до срока” это какой день имелся ввиду?
У меня одна барышня… Такая подозрительная…Хвостовые связки расслабились,петля расгладилась,ходит,как хрустальная. Но в остальном бодрячком,ест нормально,вымя отдыхающее… До 145 дня три недели… Но вот хвост и петля меня напрягает. Живот огромный. Ольга @olga79 , какой прогноз может быть? С рационом все нормально,витаминки, прогулки.Все остальные гуляли с разницей 3-7 дней и брыкают ,как ярки,никаких расслабленных хвостов. Эта козочка рыхловатая,т.с.по сложению, и прошлый раз вес её козлят был 4,800 и 4,400… Доносила 152 дня.

2 лайка

У нас була така проблема. Весною Сіма окотилася на 133 день.(другий окот, перший 3 козенят , дрібнуваті, але всі виросли). Козочка була малесенька, шерсть нормальна, не вставала, до ранку не дожила. Я намагалася дати її молозиво із шприця, але і пити вона не могла. Коза очистилась нормально, доїла козу 4 рази на день. До окоту ніяких проблем не спостерігала, сіно, зернові, сіль, Катіні вітаміни на протязі 3-х місяців. Кожен день гуляли на вулиці, може і не довго, але вільно. Восени Сіму парували, ніби кітна, не перегулювала. Ще доїться.

3 лайка

А подготовка к родам? Хвост,петля? Вымя? Внезапно она родила,получается?
Дай Бог,в следующем году,чтобы у неё все было хорошо!

1 лайк

Может,моя и доносит до срока,но вот вид у неё… Меня напрягает…

Все було хорошо. 2 кози в хліві, у кожної своя територія.В обід давала їсти і побалила тоненьку ниточку слизі. Ходила, придивлялася і я і вона. В 11 вечора окотилась. Про обхват хвостика не сажу, ще рано було дивитись, а може я неправильна хазяйка і не міряла кожен день. Вимя було пусте, як для такого сроку то нормальне, не налите. Дивлюся записи; через 3 години після окоту вийшов послід, видоїла 0,5 л. молозива, на другий день за 4 рази 1 літр, на 3-й день 1,5л, на 4-й - 2л., через тиждень 2,300, через місяць 3,1л, на піку 3,6л.
За першим окотом на піку 3,5л.

5 лайков

Ерунда. В этом году у двух моих первокоток за три месяца всё понапухало и порасходилось. Родили нормально и в срок.

6 лайков

Ольга @olga79, спасибо. Ваши подсказки всегда очень помогают! Дай Бог и моя доходит,уже не так переживаю)

Ольга @Jkmuf, спасибо за инф, будем надеется, что все обойдётся хорошо.
А в таких случаях я даже не знаю,за кого больше переживать… А козочка подавала голос,открывала глазки? Дышала нормально? Я вот думаю,если есть вариант таким детям выжить(ну,если они считаются с какого то дня начиная,например,жизнеспособными,понятно,что все бывает и погибнуть может и доношеный козленок),то что надо делать,быстро,при том?! Наверно,греть,тереть,делать искусственное дыхание(при нужде) и пытатся заставить заработать сосательный рефлекс.Важно знать,мне например,на всякий случай,если такой козленок жив,то какая должна быть температура воздуха и грелки под ним ?
Я все таки нашла,где я читала,что выжил недоношеный козленок,недоношеный три недели! Правда там нет подробностей реабилитации и не сказано на какой день по сроку родился.Но за то показана эта же коза огромной красивой яркой и за тем дойной))

2 лайка

Козенятко я обтерла, мамка облизала, в хліві повісили червону лампу, було не холодно. Потім я забрала його в хату, в ящичку біля котла на одіялі воно лежало, в кухні у нас 20 град. Воно дихало, якісь звуки були, але …

1 лайк

Сочувствую…
Такое не часто… Дай Боже,без таких ситуаций!

1 лайк

Дякую. Не даром кажуть - не матимеш статку, не будеш в упадку. Пізніше окотилася наша Беліз, трійня, від неї ми залишили собі козюню Ліру, вже велика . Її батько 100% альп з Лукачівки Еко, мама хорошо удойна коза, полтавська. Будемо надіятись на молоко.

4 лайка

Я вже описувала як появилась на світ наша Буся. Тоді це був перший окіт в нашому господарстві і перший окіт кози з яким я зустрілась.

Дата покриття і відповідно окоту була невідома.У кози зупинився рубець і різні способи щоб відновити його діяльність не дали позитивного результату. В результаті препарату який вколов вет, почались потуги при закритій матці.

Ветеринар відривав матку силомвць і діставав козинят. Одне вийняв і викинув, сказавщи що мертве, друге також викинув як мертве. Я помітила у нерухомому тільці ледь помітні удари серця і почала робити козиняті штучне дихання, очистивши його від слизу. Не знала як це робиться правильно тому вдихала йому повітря і згинанала ноги. Вет спочатку відмовися мені допомагати, але побачивши що я не заспокоюсь прийшов таки на допомогу. Він вдихав повітря і струшував козиня. Козиня задихало самостійно десь через 10хвилин.

Помістила козиня на грілку, напувала із шприца кілька днів , бо ссати саме воно не могло.
Вага була 1,7кг Ось така вона була через два тижні після народження Коротковухі кози, ламанчі -як вас не любити - #25 by Mila_koza
А така стала Коротковухі кози, ламанчі -як вас не любити - #46 by babushka-11

6 лайков

А точно вона не залетіла на 3 тиждні раніше? Козенятко могло бути дрібним по іншим причинам.

1 лайк

Ні, Оля, не залетіла. У нас свого козла нема, кози на вигульному дворику, так що нікуди не піде. І гуляє вона у нас голосно, таке не пропустиш. А які причини дрібних козенят?

Як правило генетичні аномалії, інфекційне або травматичне пошкодження плаценти. Коза нічим не хворіла під час вагітності? Перший окот трійня, а другий одне і те напівмертве - мало щось статися.

Какая ,примерно,температура воды в грелке? Меня интересует,ничего ли не будет,если слишком тепло. Про щенков узнавала ,что можно 40 градусов ,не выше.Но она быстро остывает,в таком случае… Сколько дней козочка жила на грелке?
По или со шприца ,по сколько мл,сколько раз в день? Через несколько дней появился рефлекс сосать?
Она всавала на ножки,с самого начала или нет?
Читала историю Бусинки. Вы молодцы!
Только вот чего вет не уколол ношпу ,для снятия потуг,а полез силой козу выворачивать… Приходиш к тому,что козовод должен быть ветом в своём хозяйстве, спасибо, что Оля есть и форум :slight_smile:

2 лайка

Коза не хворіла. нічим. Народилася від нашої кози в нашому господарстві, вона внучка нашої першої кози. Сама з трійні, у мами був другий окот. А от за генетичні аномалії, то тут така думка. Батько нашої кізки народжений від кози в якої були проблеми при окоті. Це я тепер така " грамотна", а тоді я була зовсім темна .Сусід купив козу, бабку нашої кози по батьківській лінії, мамку цапика, але йому не сказали, що у неї проблеми з окотом. Перший раз наш вет ту козу спас, була трійня , а на слідуючий окот коза загинула, вета не було на місці. Побачимо, як буде у нас з окотом в цьому році. Як коза на молоко, вона мене влаштовує. Спокійна, легкодойна, молоко смачне.

1 лайк

Тоді я ще не була на форумі, багато чого не знала і невміла… :frowning_face: Тоді від однієї тільки думки, що прийдеться втручатись і допомагати козі мені дурно ставало.

Щодо наших місцевих ветеринарів, то коза для них не паціент . Він мені сказав, що його так вчили - козу лікують тільки ножем.:sob:

Добре, що у нас є Оля, яка завжди підкаже. порадить і навчить

6 лайков

все, девочки, с завтрашнего дня начинаю обратный отсчет - 5.4.3.2.1.0!!! Если, конечно, Орыся не решит сбиться с графика. Сегодня 145 дней, у Мони 143

13 лайков

Я сьогодні згадала, що потрібно запастися лушнинням із цибулі. Минулі роки мала цілий пакет цього “добриська” а це забула :smirk: Потрібно терміново поповнювати запаси…

Знову сьогодні облапувала двох своїх підозрілих дівчат. Окоти по плану мають бути 7.02 і 3.03 .Рукою з правої сторони чуть вверх і вперед від вимені у обох відчуваю якусь пульсацію. Цікаво що це є … козодіти чи щось інше… :smirk:

3 лайка