Окоти наближаються день за днем. Щоденник

Зоя мои поздравления с малышами,и по моим меркам вы герой,я в руки себя пока брать не очень могу.

Хорошое видео,спасибо и понятно теперь где связки расходятся :hibiscus:

У нас уже -12, не хотелось бы…

Ох, Зоя… пока спали аж никто не родился!

Начали рождаться, как только я выехала из дому.
В итоге муж сегодня принял 6 козлят - все три окота. С меня ему ведро орденов, как минимум. :smiling_face_with_three_hearts:

22 лайка

Оксана, дякую!

Оксана, а який за рахунком має бути сезон окотів ? Коли рахунок дійде до четвертого сезону - все буде ок! Це я кажу з власного досвіду!
Перший рік ходила цілий місяць до окоту, по кілька разів на ніч. Дати покриття не знала і признаків, які бувають перед окотом також не знала :wink: До окотів готувалася, читаючи старі ветеринарні книги,
в них були описані проблеми, які можуть зустрічатись при родах.:astonished:Начитавшись їх я серед ночі просиналась від нав’язливих жахів повязаних із появою козинят.Трусились руки і ноги, перед очима темніло тільки від однієї думки, що можливо прийдеться допомагати козі.
Того року мені вперше прийшлось лізти в козу… Була дуже здивована, що там багато місця і окрім козинят помістилась і моя рука…

На другий рік почала ходити за тиждень. Руки і ноги уже не трусились, але було ще страшновато , серце несамовито стукотіло коли підходила черговий раз до хліва :zipper_mouth_face:

На третій рік уже виглядала за кілька днів, коли бачила явні признаки майбутього окоту. Хвилюватись почала. коли зрозуміла що з козою якісь проблеми Родовспоможение, сложные окоты у коз, истории и практика

Цього року у мене четвертий сезон…:grin:

10 лайков

Вітаю з поповненням! Хто народився-козочки, козлики,? який рахунок,?

І чоловікові подяка має бути обов’язково :blush:

5 лайков

Ага, и 6 уже было, итого 12 козлят - вот это ему там весело без тебя :slightly_smiling_face:

6 лайков

У меня третий, просмотрела видео,пошла свою Манану щупать и не совсем поняла,конец хвоста у всех обхватит ь можно,у нее конечно у основания пошире, пробка отошла ещё перед рождеством.

Не, было только 4. Итого стало 10.

Добавилось три девочки и три мальчика.
Счет в этом году равный: 5-5!

10 лайков

Наташа,вітаю з козодітками. :goat::goat::goat::goat::goat::goat:Мамкам швидкого відновлення і побільше молочка. :sake::sake::sake::sake: Щоб вистачало і діткам і вам на сирочки.А чоловіка розцілувать і нагородить.:ribbon::ribbon::ribbon::balloon::balloon::balloon::balloon::balloon::hibiscus::hibiscus::hibiscus::hibiscus::hibiscus:

3 лайка

Вітаю з поповненням, Вас та Вашого чоловіка- акушера :baby::baby::baby::baby::baby::baby::+1: . Цікаво, як Ви годуєте козенят (самі ссуть, соскою, відро з сосками). ?Минулого року я 11 малюків годував соскою, кожне окремо і почерзі. Це забавно, але забирає багато часу.

2 лайка

Заведіть собі ось таке відро на 6 сосок (або одразу два відра) - і це займе мінімум часу.
image

14 лайков

Кстати соски на такое ведро , на следующей неделе будут в наличии, правда я заказала немного 18 штук, потому как предварительных заказов было 13 штук, 5 сосок свободны к продаже, цена 23 грн за штуку.( Польша)

Заберу 0960572762

Ок, Сергей, напишите пожалуйста в личку ваши данные.

У меня все под мамами. Если приходится кого-то самой кормить, для меня это просто каторга. :persevere:

4 лайка

З практики знаю , якщо ссуть козу то важко перевчити. Але бачив, що буває чудо. У моєі мами всі змалку пють змисочки, як старі, але треба стояти над кожним і умовляти. Правда далі лекше, самі пють.

У меня все спокойно отлучаются от коз в возрасте 2 месяца.
И если бы кто продолжил воровать моё молоко и коза позволила бы себя сосать - вот это для меня реально было бы чудо… только очень нехорошее. :persevere:

2 лайка

Послухалась мене моя Василина, котитись і не думає, видно чекає вихідних :hugs:

А ось Луна дуже інтенсивно почала наливати вим’я хоча її ще до 26.01. час є…:smirk: Складається враження, що вона хоче Васю випередити. Поживем-побачим…

6 лайков

Та скільки там до вихідних - один день, і той передсв"ятковий. В разі необхідності прочитайте співробітникам колядочку, ( на сторіночці ЛПХ “Рог изобилия”) і сміливо ступайте додому. Колись мій тато розказував таку байку; приходить чоловік на роботу, а керівник його і питає; Василю, чого ти не був у понеділок на роботі? - Бо я був на весіллі. - То ж треба на роботі бути! - Робота була й буде, а свальби вже нема!

7 лайков