Обезроживание взрослых коз

Ходимо, вона всіх обходе бочком. Малого козла їй хочеться лупонуть, бо пристає :grimacing: розганяється і швиденько передумує :joy:.

1 лайк

Колись забудеться та й лупоне. І все :rofl: :smiling_imp:

2 лайка

Вы знаете Таня, в том году надела одной резинки, думала что уже пора, 1 год с лишним ей было, но когда одевала то за крючки никак не оделось, потому что они были под кожей, резинки остались на коже.

Вот только недавно рога за это время еще не много отросли и крючки стало видно, я подправила за них, так сколько ж уже она бедная их носит,четыре месяца, мучается.

С первыми козами было легко, до окота рог уже не было.

Да еще и осторожно она их носит.

Для себя сделала вывод, что если крючков не видно, то одевать еще рано,сколько бы не было по возрасту.

Может вы и правы. Только уж больно стремные они у неё и зашугала всех остальных в стайке :thinking:
Попробую вечером ещё раз

1 лайк

Я тоже так придавливаю пока резинка не вопьётся в кожу возле основания рога. Тогда резинка заходит под рог и он быстро отпадает и меньше шансов, что будет отрастать. А если на роге делать надпил, то место с которого рог растёт не повредится и рог дольше отпадает и потом будет прекрасно отрастать.

1 лайк

Наталочка, сделала как вы посоветовали. Все хорошо получилось. И держать пришлось ну совсем чуть-чуть. Резинка села как надо :+1:
Но Бона кричит караул! Рогами мотыляет во все стороны. Пришлось Мию перевести к детям, а Бону в отдельную стайку, что б ни себе, ни другим делов ненароком не наделала. Уколола аналгин, скоро попустит.

Джина уже успокоилась))

4 лайка

Таня у нас тоже така крикуха, перший раз так кричала прямо помирала прийшлось зрізать резинки, друга спроба була тижнів через три, уколола мелоксивет і хвилин через 15 одягла резинки все ок.

Да уже почти успокоилась. Главное, что от меня не шарахается, а наоборот прижимает головешку, жалуется :hugs:
Какие ж они только :heart: :heart: :heart:

2 лайка

Все! У мене тепер кози всі безрогі! (поки що😉). Після більш ніж тиждень перебування в сараї у звязку з окотами, відлученням козенят і криком , а сьогодні випустила їх на прогулянку у вигул. І сталося чудо! Зірка забула про свою обережність і в неї прокинулось її “Я!”.
І як результат поламала собі роги після майже 4 міс. носіння резинок на рогах. Послала подивитись до кіз сина, а він прибіг з криком що Зірка роги поламала. Застав картину коли мама і дочка Ласка (теж обезрожена) б’ються, голови в обидвох в крові, загнали в сарай, познаходили загублені роги… Вколола Дицинон, бо кров порскала струйкою з одного рога… Фото зробила, але завонтажу пізніше… Вже кров не тече, ніби желе… Трошки пізніше оброблю, щоб не відновити кровотечу. Бо Зірка істерично боїться усіх процедур…

В мене вдома є антибіотик Окситетрациклін 200 L.A. - чи можна його вколоти на всякий випадок? Вони ж чоло не помили перед тим як битись… І чемі спрей + присипка антибактеріальна думаю теж само собою…

Не знаю чи створювати окремо тему і терміново турбувати ветеринарів на форумі, по такому питанні… Надіюсь, що можливо побачить питання хтось із них тут…
Дякую.

1 лайк

Оля, кровь, скорее всего, вымыла всю грязь. Мое мнение - можно обойтись без антибиотика.

1 лайк

Дякую Людмило, ви підтримуєте мої думки. От я і запитую, хочу почути думку досвічених людей. Без потреби також не маю бажання застосовувати антибіотик. Щоб не звикав організм це раз, але ще важливо що козенята молоко п’ють.

1 лайк

Достаточно чемиспрея. Если через пару дней напухнет ткань вокруг рога и козу явно будет беспокоить — тогда можно подумать про антибиотк. Только не Окситетрациклин.

3 лайка

Щиро дякую за відповідь, Катерино. :rose:
Рану обробила і буду далі спостерігати. Якщо там виникне проблема, тоді я буду знову просити тут допомоги і поради…
Тепер через карантин, важко кудись поїхати і щось купити. Я без машини, маршрутки відмінили. В вівторок робила закупи найнеобхіднішого на деякий час то в ветеринарній аптеці Амоксициліну імпортного не було, тільки цей - от і взяла щоб хоча щось вдома було…

І от власне наша героїня сьогоднішнього дня - Зірка :slightly_smiling_face:
Що сказати… Вигляд у неї став “добріший” :grin:
Найстрашніших фото в крові не ставлю, а поставлю зроблене вже деякий час “після”
Перша пара резинок була одягнута 25 листопада, а роги відламала 18 березня - майже чотири місяці… І за цей час додано ще дві пари резинок. І вона все ж таки обезрожена! Хоча й з третьої спроби… Перші дві спроби обезрожити були за її витівки ще в першої хазяйки, але невдало. Бо вона перший раз перетерла, а другий раз билась в істериці коли одягнули нижче переживали щоб не померла від шоку і болю - розрізали резинки…
Тому врахувавши попередній невдалий досвід першої господині, я одягала під Лідокаїном на основу рога, тільки попри шкіру, але не заходячи на неї. І з часом коли шкіра відсувалась то я додавала ще резинку нижче першої. І вона тоді не могла її посунути чухаючи роги. Не можу сказати наскільки це правильно або ні, але для кози це було менш болісно. І обійшлось без психічних проблем з її боку… І головне що це вдалося!

13 лайков

Ну, так красотка же какая стала! :wink: :slight_smile:

3 лайка

Ой, да! Они так меняются без рог)) такие милые мордахи становятся :hugs:

7 лайков

У нас сегодня случилась “кровавая Альба”

12 марта одели резинки . Меньше месяца и один рожек отпал , второй шатается , будем надеяться что скоро отвалится .
Жалко конечно ее было , но она сама напросилась…

10 лайков

Может 12 марта? :roll_eyes:

1 лайк

Спасибо Алена , марта конечно :relaxed:, вот это я потерялась :shushing_face:

2 лайка

Пятого апреля отпал и второй рог )). Молочка сбавила немного ,когда отвалился первый -видать болело . Сейчас все норм :relaxed:, и мы менее опасные красапеты

19 лайков