ЗЗЗапросто, кізки дуже здібні, вони гарно і швидко вчаться, думаю, що з тієюдошкою вони також справляться на ура. головне, щоб не бігали кататись без тебе
Мене не дивує те, що всі мої знайомі ледь пальцем біля скроні не крутять, коли я починаю говорити про кіз. Бо майже всі вони міщани і тих кіз в очі не бачили. А от вчора сказала своєму учневі, фермеру з Баварії, що хочу козу. Так хотілось комусь розказати. Думала, він точно мене зрозуміє, бо ж і корів має, і на землі працює. А він якось так зам’явся і каже : якщо у Вас складна фінансова ситуація, то кажіть, не стидайтесь, я Вам можу більше за заняття платити. Мене ніби обухом по голові тріснули. Тобто, думка про те, що коза -це корова для бідних, сидить у мізках не тільки у наших співвітчизників.
Потім згадала, ще коли була дитиною, у батька був такий жарт, що коза дає зразу холодне молоко, бо їй під хвіст задуває .І ми, діти, всі дружно фукали і дивувались, як те молоко можна пити.
Задумалась я сьогодні над тим, чого до кози якесь несправедливо предвзяте ставлення і як з цим боротись.
Когда вы станете настоящим козоводом, поверьте, будет абсолютно все равно, кто там что думает и говорит. Особенно после общения с козьей малышней.
Таня, таке ставлення до кіз виникло давно і самі люди його підтримують до тих пір, поки не почне стосуватись особисто (чи то дитині потрібне молоко, бо на коров"яче алергія, чи хтось після операції і т. д), тоді скуштувавши людина міняє ставлення до кози і розуміє, що це не щось смердюче, а тваринка, яка даю корисне молоко.
Купивши козу, розумієш що не тільки молоко, а й сир, йогрут, згущене молоко, але всіх не переконаєш, поки самі не переконаються.
Оце точно… Мабуть і переконувати нема змісту.
Потрібно було озвучити вартість чистокровної нубійочки
Зоя, я була така ошелешена, що це навіть в голову не прийшло
Було мені в минулому році. Веду козу до цапа, тут недалечко. Зустрічається мені чоловік моєї колишньої співробітниці і так звисока сміється - ого, вже до кіз дожились, мабуть вже геть голод. Я хоч і крута на язик, але тільки сказала - то може з козами якось і виживемо.
Зараз люди корівок збувають, а кіз купують. Вже багато кіз і поблизу є. Недалеко чоловік купив ламанчу, я її не бачила, але він хвалив, що молоко добре. От ще літом може до Віталія в гості попаду (Мольфар), побачу їхню красоту.
А зі мною хто поспілкується про кізочок, обов’язково купує собі кізочок.Я їх називаю донями і уявіть собі, скільки вже Донів є в нашому районі?!?Я як почула,одні,другі розповідають,що мають Доні,я була в шоці!Правда купляють дворянок.
Переважна більшість починають саме з дворянок. А вже далі пішло-поїхало joy:
але ж є такі ,і непоодинокі, дворянки, що утруть носа багатьом нубійкам, і по здоров"ю, і по молоку. Якщо тендітні вуха дадуть 3 л. молока, і треба не тільки танці з бубнами, то вибачте.
Так, Оля, серед дворянок також є гарні кози і я зовсім не хотіла їх якось принизити і більша частина козоводів починала саме з них. Для кожного козовода його кізоньки найкращі, найрідніші , вони його Доні
Що Доні - то це да. Наша Сіма, 3 місяці кітна, обнімака-цілувака, а це нова мода - впертися головою лоб в лоб і так стоять, і щоб гладить і розказувать, яка вона хороша. А Ліра - помело, аби де повище, там і вона. Ноги і вим"я і маленька альпійська голова. Ну горда, коли сама захоче, то тоді поглади чи почухай. Але ж такі любимі!
Трошки добовлю. Коли почала розводити кіз, то старалася лишніх продати на тримання і геть ніяк не хотілося на мясо. Одна жіночка в нас в селі купила козеня, та як виросло і чоловік зарізав, вони всі відмовились їсти те мясою. Так їм шкода його було.
9 posts were merged into an existing topic: Если болит спина
Вчора йшла через ліс і вже пахло весною. Подумала, що вже скоро в квітниках порпатись можна буде. А сьогодні виглянула з вікна-знов зима! Гей ви, там вгорі, та вже визначіться накінець!
Вітаю з перемогою, ось ви вже й з казочкою будете. Вітаю!
Таня, вітаю тебе, швидше будувати козлятник, бо це початок і їх буде в тебе в майбутньому не одна
Золоті слова…
А кізочку я за цей час підрощу (як і обіцяла) і подружку їй підшукаєм, щоб не сумувала одна.
Юля @retera ,Наталя @polissianata , дякую за вітання . Поки вона народиться і підросте, козлятник буде
Зоя, от бачиш, під юджувала мене завжди на козу, тепер мусиш розхльобувати