На селі

Казала,що можна, а в іншій темі знов на '‘Ви’':grinning:

1 лайк

Дівчата, звертайтесь до мене всі на ‘‘ти’’, будь ласка!

5 лайков

Приїзди на Різдво гостювати - будем разом біля нього мліти. :yum:

2 лайка

Дякую, Зоя, за запрошення! Але обережно, бо я можу і припхатися :yum::upside_down_face:

3 лайка

Тююю… вишнячок та сливнячок є в наявновті, так що чекаєм :wine_glass::wine_glass:

1 лайк

А на коли то в тебе,Зоя, перші окоти заплановані? Можна на Різдво заодно пройти практичний курс з козиного акушерства та гінекології?:goat:

3 лайка

Ого, смелая Вы, Таня!
Хотя бывают “курсы” очень даже с мимишными моментами. Опять же, тогда точно маму с малявкой не страшно брать!

4 лайка

Таня, вот это молодчина! Правильный подход! Зоя у нас акушер-гинеколог козий с большим практическим опытом сложного окота!

3 лайка

Як сказати, як сказати…:thinking: То була б така перевірка на “вшивість”. Якби зомліла при вигляді того всього, то вже було б зразу зрозуміло, що нема чого й думати про кіз :smile:

1 лайк

Не факт. Привыкаешь ко всему. Впервые на операции при открытом переломе челюсти, когда травматолог вставлял всякие-разные спицы в голову и они торчали в разные стороны, по локоть в кровище и весь фартук в кровище, при виде самого процесса, как спицы ввинчивают в челюсти, мне стало нехорошо и фактически ляпнулась в обморок. Не совсем, но почти. Потом со временем привыкла.

2 лайка

Ух, який поворот подій . На Різдво, на нажаль, окотів у мене не буде ( але запрошення лишається в силі) Козобебібум запановано на лютий, так що практикуватись буде на кому :wink: Ласкаво просимо!

Це дуже добре,коли початківець може подивитись як відбувається сам процесс, побачити передвісники швидких родів на власні очі… Пригадалось як чекала перший окіт в моєму житті і моєї кози Мані. Зараз смішно, а тоді :sob:… Коли погуляла Маня, я прогавила і відповідно дати окоту не знала… Почала шурстити інтернет і вивчати як це має бути…На Козоводі в той час ще не була…
Десь прочитала, що перед окотом має збільшитись вимя… полізла відразу ж його перевірити… і тут мене аж в жар кинуло… є вимя і чимале…буде котитись… і починаю чекати- щодня ходити і вдень і вночі , перевіряти чи ще немає козинят. Ходжу перевіряю цілодобово, щодня пробую вимя і мені таки здається, що окотиться вона саме цієї ночі.
Вночі тільки очі закрию і вважається мені, що козинята уже родяться…:dazedgoat::dazedgoat::dazedgoat: Прожили ми з Манею в цьому кошмарі цілий місяць…:hahaha:

12 лайков

Ой, Інна, аж в краску ввели, який я там плеціаліст… Коли теорія все зрозуміло, а коли приходиться працювати руками то часто -густо потрібно отримати від когось “чарівного пенделя”, щоб узятись за роботу…

4 лайка

На те і форум, щоб пенделі роздавати. А ще " есть друзья, а для них у друзей нет выходных!"

5 лайков

Так, Олю, форум це велика сила , тут завжди можна знайти пораду та підтимку

3 лайка

Тобто, Ви теж медпрацівник…Ну звичайно, Вам тут всім пологи у кози -дрібниця…

1 лайк

Танюшка, я ещё не гуру в козоводстве,но 5 окотов пережила,впереди снова два и буду переживать и беспокоиться как в первый раз. Так что к родам привыкнуть сложно, особенно если животное любимое. :blush:

4 лайка

Ну, дякую, Таня!Ви мене заспокоїли :joy:

2 лайка

На самом деле ничего страшного, очень даже волнительное и радостное событие, со слезами радости при виде малышей. :blush:

2 лайка

Что волнительное, я даже не сомневаюсь :grinning: Ну, і коли з’являються такі пухкенькі стрибунці, які я роздивляюсь у людей на фотках, то звичайно, що це радість :heart:

2 лайка

Таня, надо сходить на курсы. На всякий случай. Но будьте уверены и верьте в то, что у ваших питомиц будет все легко и природно. В большинстве случаев так и бывает. Но надо быть вооруженным знаниями, мало ли что. Лучше знать, как помочь и не кусать локти в случае чего, из-за того, что мог, да не помог.

6 лайков