Казала,що можна, а в іншій темі знов на '‘Ви’'![]()
Дівчата, звертайтесь до мене всі на ‘‘ти’’, будь ласка!
Приїзди на Різдво гостювати - будем разом біля нього мліти. ![]()
Дякую, Зоя, за запрошення! Але обережно, бо я можу і припхатися ![]()
![]()
Тююю… вишнячок та сливнячок є в наявновті, так що чекаєм ![]()
![]()
А на коли то в тебе,Зоя, перші окоти заплановані? Можна на Різдво заодно пройти практичний курс з козиного акушерства та гінекології?![]()
Ого, смелая Вы, Таня!
Хотя бывают “курсы” очень даже с мимишными моментами. Опять же, тогда точно маму с малявкой не страшно брать!
Таня, вот это молодчина! Правильный подход! Зоя у нас акушер-гинеколог козий с большим практическим опытом сложного окота!
Як сказати, як сказати…
То була б така перевірка на “вшивість”. Якби зомліла при вигляді того всього, то вже було б зразу зрозуміло, що нема чого й думати про кіз ![]()
Не факт. Привыкаешь ко всему. Впервые на операции при открытом переломе челюсти, когда травматолог вставлял всякие-разные спицы в голову и они торчали в разные стороны, по локоть в кровище и весь фартук в кровище, при виде самого процесса, как спицы ввинчивают в челюсти, мне стало нехорошо и фактически ляпнулась в обморок. Не совсем, но почти. Потом со временем привыкла.
Ух, який поворот подій . На Різдво, на нажаль, окотів у мене не буде ( але запрошення лишається в силі) Козобебібум запановано на лютий, так що практикуватись буде на кому
Ласкаво просимо!
Це дуже добре,коли початківець може подивитись як відбувається сам процесс, побачити передвісники швидких родів на власні очі… Пригадалось як чекала перший окіт в моєму житті і моєї кози Мані. Зараз смішно, а тоді
… Коли погуляла Маня, я прогавила і відповідно дати окоту не знала… Почала шурстити інтернет і вивчати як це має бути…На Козоводі в той час ще не була…
Десь прочитала, що перед окотом має збільшитись вимя… полізла відразу ж його перевірити… і тут мене аж в жар кинуло… є вимя і чимале…буде котитись… і починаю чекати- щодня ходити і вдень і вночі , перевіряти чи ще немає козинят. Ходжу перевіряю цілодобово, щодня пробую вимя і мені таки здається, що окотиться вона саме цієї ночі.
Вночі тільки очі закрию і вважається мені, що козинята уже родяться…![]()
![]()
Прожили ми з Манею в цьому кошмарі цілий місяць…![]()
Ой, Інна, аж в краску ввели, який я там плеціаліст… Коли теорія все зрозуміло, а коли приходиться працювати руками то часто -густо потрібно отримати від когось “чарівного пенделя”, щоб узятись за роботу…
На те і форум, щоб пенделі роздавати. А ще " есть друзья, а для них у друзей нет выходных!"
Так, Олю, форум це велика сила , тут завжди можна знайти пораду та підтимку
Тобто, Ви теж медпрацівник…Ну звичайно, Вам тут всім пологи у кози -дрібниця…
Танюшка, я ещё не гуру в козоводстве,но 5 окотов пережила,впереди снова два и буду переживать и беспокоиться как в первый раз. Так что к родам привыкнуть сложно, особенно если животное любимое. ![]()
Ну, дякую, Таня!Ви мене заспокоїли ![]()
На самом деле ничего страшного, очень даже волнительное и радостное событие, со слезами радости при виде малышей. ![]()
Что волнительное, я даже не сомневаюсь
Ну, і коли з’являються такі пухкенькі стрибунці, які я роздивляюсь у людей на фотках, то звичайно, що це радість ![]()
Таня, надо сходить на курсы. На всякий случай. Но будьте уверены и верьте в то, что у ваших питомиц будет все легко и природно. В большинстве случаев так и бывает. Но надо быть вооруженным знаниями, мало ли что. Лучше знать, как помочь и не кусать локти в случае чего, из-за того, что мог, да не помог.