Дурниці ті всі дієти, Зоя! Їх вигадали ті, хто лінується ковбаси пекти
Я ковбаски люблю… і пекти також. Коли у нас колеться кабанчик то також обов’язково печеться кишка (з картоплею, гречкою, буває також до основних інградієнтів додається кров) та робиться сальтисон із свинячого шлунка, який наповнюється фаршем із потрохів. Смакота…
У нас,на Тернопільщині, таку кишку ‘‘кров’янкою’’ називають,печуть завжди з кров’ю. Але вона в мене аж на старий Новий рік запланована
Наша кишка печеться у печі чи електродуховці, а десь зустрічала інформацію що у деяких регіонах вона відварюється. Яка вона у вашій місцевості?
І я таке хочу,хочу!Тільки я на дієті до Нового року.На смаколики тільки дивитись і можу.
Клас, лави тих хто на дієті поповнюються А я вже вирішила, що тільки я одна себе мордую дієтами.
Бачу минулого року Юля @yasaman ділилась досвідом у своїй темі, а цього року всі худнуть тихенько
У нас кровяная колбаса варится из головы и всех внутренностей добавляется кровь и специи. Проваривается в воде. Горячей разлаживается красиво на стол, что бы держала форму. Для себя можна и запечь в духовке, но в основном варится.
все це кришеться чи через мясорубку пропускається?
у нас все на мясорубку
Колишніх печей, на жаль, уже майже ні в кого немає. Печемо в газових або електродуховках. Щоб варили, не чула.
І теж вариться, чи печеться?
У нас голова відварюється, крищеться і цією масою зі спеціями наповнюється
сама товста кишка, запікається, а далі під прес і в холод.
Моя мама все крише, печінка крупними дліненькими кусочками, мясо помільче, сальце ще мільче.
Сосідка печінку теж крише так, а остальне через мясорубку, буває що фарш виходить сильно густий, то до бавляє десь 1л.молока на 15л.відро фарша. Я вже три роки допомагаю вязати нитками ковбаску.
У нас заповнюються тільки тоненькі кишки. З однієї свині хватає на всю ковбасу з цієїж свині.
То у Вас ще й печінка додається… Цікаво було б таку кишку спробувати. Це щось зовсім інше, ніж у нас.
Усі делікатеси ідуть у кровянку. Печінка, нирки, серце, язик.
Мусіла аж заглянути, де Ви знаходитесь. То, виявляється, на Одещині такі делікатеси. Далеченько від нас.
обовязково проварюємо, щоб крові не було а потім, чи в духовку чи на сковорідці запікаємо, чи в морозилку.
А у нас тоже не варится. Только запекание. Ливер плюс сало и мясо, кровь и чуть отваренная гречка, специи по вкусу, начиняется толстая кишка, вымоченная и перетертая несколько раз солью. Раскладывается на проивне на палочках, чтоб не пригорало, сверху на палочки кладется сетка (из внутреннего жира). Запекается в духовке или в печи.
Дякую за ідею з паличками і сіткою. Я такого не знала, а тепер спробую так зробити.