Мучка і гранульований жом для кіз

Дякую за підказку… Бо дробилка вдавалася вже не раз від макухи)

Да, тонкими загнутыми пластинками, сейчас найду фото показать.
.Вот как здесь Оголошення OLX.ua: сервіс оголошень України — купівля/продаж бу та нових товарів, різноманітні послуги на сайті OLX.ua

1 лайк

Такі і в мене - додавала 5% в зерносуміш разом з солодом, вівсом, ячменем, висівкою пшеничною
До речі, у нас по 6 вона

Оленко скажу так .ми робили зернову дерть та на 5 кружок дерт1 добавляли по 1 кружц1 мучки з пшениц1.пот1м рок1в зо 2 сталось так що важко було з зерном 1 ми давали взагал1 одну мучку по 300гр на голову.Мабуть в мене так1 кози.але вони 1дять усе що даю 1 проблем 1з кормом нема.
Зараз докармлюю ячневу мучку-п1дм1шую на 10 кружок зерна 1 кружку мучки.Ну а так поки набрали ячм1ню.та й мучка остання.У нас в сел1 взагал1 ус1 коз годують мучкою бо вона дешевше в1д зерна.Жом козам в гранулах запарювала та м1шала з дертю бо так 1сти його не хочуть.

1 лайк

Для сомневающихся.

7 лайков

Просто жом очень тянет на себя влагу.Я на 20 литровое ведро сыплю около килограмма и доверху заливаю комнатной температуры водой.делала это с вечера и на утро полное ведро разбухшего жома.Представьте как он на себя тянет воду.почему девочки и говорят если сухой то вода в свободном доступе.

Я знаю, що Катя дає свіжий жом. У нас є вологий солод прямо з заводу, а дому такого немає…
У кіз трава на пасовищі, сіно, яке вони не їдять, вода, зрозуміло, і суха зерносуміш… очевидно, що дати їм по 50 жому окремою стравою нереально.
Для мене вибір або викинути той жом, або додати 5% у зерносуміш. Разом з висівкою, счменем, солодом і тд.
Але, як я розумію, кворум за те, щоб викинути… В крайньому разі є ще свині, які, правда, ще картоплю не поїли)
,А мучку, як я розумію, можна підмішувати?
Порадьте, 5 чи 10 відсотків?

1 лайк

Ну вот и представьте, что может быть с козой, которая съела грамм 500 жома в гранулах, потом зерна и сена накушалась и запила все водой. Да ее разорвет!

9 лайков

Я розмочую жом і вимішую з мучкою і(або) висівкою до розсипчастого стану.Вірніше.в мене не одна мучка.а дроблене зерно(ячмінь і кукурудза).а в ньому і крупніше.і дрідніше. і геть мука. Багато муки получається в перебитій кукурузі .але я нічого не відсіваю.

2 лайка

А якщо жому кіло?)
Про це ж не йшлося… А йшлося про те, що у суміші, якої вона отримує кіло на день буде 50 грн жому. Ну, якщо півтора зерносуміш, то 75 гр жому.
Півкіло жому в 10 кг зерносуміш - це на все стадо… І з’їсти жом окремо неиожливо, бо він у суміші а суміш порційно…

Боже да кто же сколько может дать.Это точно что козу разнесет

1 лайк

А якщо додати, що кожен корм вводиться по чуть-чуть, то уявляю собі скільки планується на наступний день після 500 гр)

Ну если кормление групповым методом и коза главная - запроста. Она же первая ест и никого не пустит.

3 лайка

Ну, честно, не знаю… С осени до сей поры добавляю козам качественный рассыпчатый сухой жом и в этом году не нарадуюсь на кондицию и особенно на удои :relaxed:

1 лайк

Кстати, все пишут, что зерно подорожало. А есть тема по ценам? Ткните, пожалуйста.

2 лайка

Пока только по отрубям пшеничным знаю, с 3 гривен сразу до 4,20 грн увеличилась цена.

1 лайк

Я сьогодні брала по 3.8… це ж Бровари… у нас усе завжди дорого. Тому і брала мучку бо нічого не було(