Моя маленька ферма "Соломка"

Вітання Всим любителям тварин з Чигиринщини! Я новенька і тільки вчуся ,тож не судіть строго…Ми з чоловіком виросли в селі і після одруження відразу взялися тримати корів (до 5-6 голів дорослих та молодняка) і в важкі 90-ті роки цим тільки і заробляли на прожиття. В нас народилося троє діток і всі любили і люблять молоко і т.д.
Та настав час і великі орендарі по забирали в нас пасовища і сінокоси і люди відмовились від корів. На даний час їх тримають в нас одиниці.Наша сім"я вирішила перейти на тримання кіз. Вони менші і потребують меншого пасовища і сіна. Спочатку це були простенькі козочки,та не менш кохані,потім купили козенят альпійської і тоггенбурзької породи. Їхні доньки і досі тримаємо.
П"ять років тому спробували розвести вівці молочної породи Лакон і не пошкодували потрачених грошей! Це така спокійна і врівноважена,трошки ляклива тварина. Не менша лизуха і цілувака ,як козульки. А яке смачне молоко! Солодке,жирне,без будь-якого запаху. Робимо бринзу на продаж і тверді сири. Плануємо робити сири з білою плісенню.
Пасемо самі і діти трохи допомагають, Я відпочиваю коли пасу…Можна подумати про все,почитати, приласкать всих бажаючих кізочок і овечок. Пробувала працювати на офіційній роботі,та це дуже накладно і дома тоді все не встигаємо.
Ще одне з улюблених занять дома-це вирощування квітів. А маючи два подвір"я в одному тримаємо живність,а в іншому море квітів,суницю,ожину,виноград і плодові дерева.
Для себе весь час тримаємо курей,та тільки другий рік обзавелися породистими Джерсами (давно про них мріяла) і не шкодую. Всим дякую за увагу і бажаю всього найкращого :hugs:

62 лайка


Наша альпійка Красуля

49 лайков


Моя тоггенбургка Доміно

38 лайков

Іра, вітаю з відкриттям сторінки. А що то така за порода вівців, напишіть про них докладніше.

1 лайк

Наше стадо на паші

36 лайков

Дякую! Це французька порода овець Лакон. В нас на Україні знаю тільки ЄКО-ФЕРМУ ЛАКОН в Хмельницькій області Кам"янець-Подільського району де є вони,ми там брали.

37 лайков

А які вони на удой і як довго дояться І саме головне чи дуже крикливі.


Наш молодий папа нубік Сніжок

36 лайков

Ці вівці дуже спокійні ,не галасливі,люблять ласку. Дають первісти до 1,5 л а старші до 2 і більше літрів. Та це на наших кормах. На фермі нам сказали,що норма в них до 5 л. Ми годуємо з ринку,тож сильно не розгулятися.Дояться дуже довго. Наші і по 8-9 місяців. Головне запустити до окоту ,а то приплод слабий буде і молоко зменшать.

14 лайков

Ви так розписати, що аж і собі таку захотілось. Ми колись держали, але тільки на, м’ясо. А молоко як пить, дуже жирне. Аналіз молока робили? І який виход сиру?

2 лайка

Ми просто самі не очікували таких результатів. Брали тільки для себе,але обов"язково молочних (ми не мясні і навіть свиней рідко тримали). Молоко дуже жирне,на любителя, мені нагадує коров"ячі вершки. Жирність 6-8% ,так і є ,залежить від пори року,кількості молока. По бринзі скажу,що з 10 літрів весною виходить 2,200-2,300 кг продукту, а восени доходить і до 3 кг. З сироватки робимо вурду,її діти самі дома :plate_with_cutlery:… Інколи для себе збираємо вершок і робимо масло (біле,жирне,смачне)

30 лайков

Виход сиру дуже хороший.

1 лайк

А де ви проживаєте, бо перечитала, ви не писали. Я з Полтавської області, заходьте і до мене в гості. Сторінка “Рог изобилия”.

2 лайка

Я з Черкаської області м.Чигирин батьківщина Б.Хмельницького,в нас його Резиденція а в с.Суботів поряд він народився. Дякую,зайду обов"язково. Тут стільки всього цікавого! :smiling_face_with_three_hearts:

12 лайков


Наш перший 2020 року (баранчик)

47 лайков

Що багато, то багато. І цікавого і корисного.

1 лайк

Такий цікавий, на козлика похожий.

3 лайка

А як окоти у вівці проходять, так як і в коз. Бувають легкі, а бувають і складні.

2 лайка

Вітаю Іра )):hugs:, а вівці ніби тонкорунні ,чи це мені здається ?
Бо ми колись тримали баранчиків схожих ,років 25тому, привозили з якоїсь племферми , то шубка схожа з вашими.

2 лайка

Вітаю, Іра. Ми земляки. Я з Городищенського району. Заходьте до мене в гості,г-во “Кізонька, моя мила”

3 лайка